Bästa kreditkorten som är lätta att få

 • Utan årsavgift Resurs Classic
  Jämför kort
  Resurs Classic
  RatingRatingRatingRating Rating
  Digitalt kreditkort Mobilbetalning med Apple Pay och Google Pay
  Årsavgift
  0 kr
  Maxkredit 30 000 kr
  Effektiv ränta 18,68 - 24,74 %
  Kortfakta & Krav
  • Kortfakta
  • Årsavgift 0 kr
  • Högsta kredit 30 000 kr
  • Ränta 14,36 - 19,32 %
  • Effektiv ränta 18,68 - 24,74 %
  • Räntefritt 60 dagar
  • Korttyp Mastercard
  • Uttagsavgift 2,97 % (min 35 kr)
  • Valutapåslag 1,97 %
  • Aviavgift 39 kr
  • Påminnelseavgift 60 kr
  • Förseningsavgift 145 kr
  • Övertrasseringsavgift 145 kr
  • Minsta belopp att betala 5,00 % (min 150 kr)
  • Krav
  • Minst 18 år
  • Anställning
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Mobila betalningsmetoder
  • Google pay
  • Apple pay
  • Samsung pay
  För- & nackdelar
  • Fördelar
  • Kontaktlös samt Apple Pay och Google Pay.
  • 60 räntefria dagar.
  • Flera möjligheter till avbetalning och delbetalning.
  • Nackdelar
  • Inget bonusprogram
  • Inga försäkringar ingår
  Vad vi tycker om kortet

  Malin Lundin sammanfattar

  Detta är ett klassiskt kreditkort som passar dig som endast vill använda ett kreditkort som buffert och inte är ute efter någon särskild förmån. Detta är ett givet alternativ för dig som faktiskt inte behöver en massa förmåner eller en hög kredit.

  Resurs Classic är ett gratiskort som kan ge dig en buffert på 30 000 kr, en lägre kredit som denna gör att det ställs lägre kreditkrav för att kunna bli beviljad ett kreditkort. Detta kan vara fördelaktigt för dig som har det lite svårare att bli accepterad för ett kreditkort.

Varför lita på oss?

Sedan 2013 har vi på Kortio ägnat oss åt att hjälpa våra besökare att fatta välgrundade beslut om kreditkort. Vårt team består av finans- och resexperter som hjälper våra läsare att ta de bästa möjliga besluten. Vi producerar ärliga recensioner och användbara guider för att våra läsare och samarbetspartners ska kunna lita på oss.

På Kortio strävar vi efter att ge er all den information ni behöver för att fatta rätt beslut för er ekonomiska situation. Vi får ersättning genom ansökningslänkarna men våra recensioner är fullständigt opartiska

Kreditkort som är lättare att få

Även om det finns kreditkort som är lätta att få så innebär det inte att man kan vara säker på att få kortet, det ställs alltid några grundläggande krav. Man behöver vara myndig, ha en inkomst och man får inte ha någon betalningsanmärkning för att få ett kreditkort i Sverige.

Den lägsta årsinkomsten som accepteras är just nu på 100 000 kr, vilket motsvarar 8 333 kr i månaden. Har du en månadsinkomst som är högre än så och uppfyller de grundkrav som ställs har du goda möjligheter att få ett kreditkort. 

Krav som alltid måste uppfyllas när du söker kreditkort

Oavsett om ett kreditkort har höga eller låga krav så finns det några grundläggande krav som måste uppfyllas:

 • Du behöver ha en inkomst
 • Du behöver vara minst 18 år gammal (vissa kortutgivare kräver att du är 20 eller 23 år gammal)
 • Du behöver vara svensk medborgare
 • Du får inte ha någon skuld hos Kronofogden eller betalningsanmärkning

Allt detta kontrolleras i den kreditupplysningen som tas på dig i samband med att du ansöker. Du behöver vara myndig (minst 18 år), svensk medborgare och ha någon form av inkomst. Inkomsten behöver inte komma från en fast anställning, det kan även gå bra om du t.ex. är timanställd eller egenföretagare, det viktiga är att din sammanlagda årsinkomst ändå blir tillräckligt hög och att den syns i din inkomstdeklaration.

Anledningen till att dessa kraven ställs är för att kreditkortet har ett kreditutrymme och du handlar på kredit. Eftersom du då på sätt och vis lånar pengar när du köper med kortet behöver kortutgivaren veta att du kan betala av din skuld i framtiden. Detta måste de göra enligt lag.

Vilket kreditkort är lättast att få?

Om du letar efter kreditkort som är lättillgängliga och har en lägre åldersgräns, så erbjuder Resurs Classic, Bank Norwegian och re:member bra alternativ.

Dessa kort är utformade för att vara mer tillgängliga och kan vara ett utmärkt val för yngre konsumenter eller de som är relativt nya på kreditmarknaden. Med en lägre åldersgräns kan dessa kort vara mer tillgängliga för personer som inte uppfyller ålderskraven för andra kreditkort.

Kortio
Det går inte att få kreditkort om du har en betalningsanmärkning, där kommer du bli nekad även om din ekonomi är bra i övrigt. - Kortio

Kan jag inte få kreditkort om jag inte uppfyller kraven?

Om du inte uppfyller kraven ovan för att få kreditkort behöver det inte vara kört utan det finns andra alternativ.

1) Välj debetkort istället för kreditkort 1) Välj debetkort istället för kreditkort

Du kan istället för kreditkort välja ett debetkort, här görs ingen kreditupplysning så du kan få ett betalkort även med betalningsanmärkning, skulder och utan jobb. Ett debetkort kan ha samma förmåner och fördelar som kreditkort och det finns kort med både reseförsäkring, cashback och bonusprogram.

Dock har debetkortet inget kreditutrymme så för att handla med kortet behöver du själv föra över pengar på kortet. Har du blivit nekad kreditkort kan debetkort vara ett bra betalkort att använda tills dess att du har förbättrat din kreditvärdighet så att du kan ansöka om kreditkort igen.

Debetkorten kan även kallas förbetalda kort eller prepaid kort, korten fungerar i princip på samma sätt med skillnaden att debetkort ofta har ett bankkonto på ett tydligare sätt kopplat till sig och förbetalda kort ofta ges ut av fintech-bolag som gör att man ofta får appar och tillgång till mer funktioner.  

2) Extrakort går att få utan kreditupplysning 2) Extrakort går att få utan kreditupplysning

Om din sambo eller partner har ett kreditkort kan ni ansöka om extrakort till dig. Då kreditkortet redan är beviljat behövs ingen ny ansökan göras för att få ett till kort.

Extrakortet är kopplat till samma kreditutrymme och det är personen som blivit beviljad kreditkortet som är betalningsskyldig även om du har handlat med kreditkortet. Det är därmed viktigt att ni båda är införstådda vad det innebär att skaffa ett till kreditkort.

Bättra på chanserna att få kreditkort

För att öka chanserna att få ett kreditkort om du blivit nekad eller har svårt att få även kreditkort med låga krav bör du framför allt bättra på din kreditvärdighet då det den som i mångt och mycket avgör om du kan få ett kreditkort.

Detta är bra tips även rent allmänt, som gör att du får mer pengar kvar i plånboken, så oavsett om du vill ha kreditkort eller inte kan du försöka pricka av så många punkter i listan här som möjligt.

 • Betala alltid dina räkningar i tid. Du slipper då onödiga påminnelseavgifter och riskerar inte att få någon betalningsanmärkning.
 • Betala av på dina lån och minska dina skulder. Lägre skulder innebär mindre räntor och avgifter och en bättre kreditvärdighet. Fokusera på att lösa de minsta lånen först.
 • Avsluta kreditutrymmen du inte behöver. Har du en checkkredit eller kreditkort du inte längre använder så räknas detta som en skuld även om inte krediten utnyttjas.
 • Undvik onödiga kreditupplysningar. Alla UC-förfrågningar syns i deras register, många förfrågningar kan påverka din kreditscore negativt.
 • Har du flera smålån bör du samla ihop lånen till ett samlingslån. Det blir då både billigare för dig vad gäller avgifter och det ser även bättre ut vid en kreditupplysning. 

Utöver att försöka bättra på din kreditvärdighet så mycket som möjligt är det även bra att ansöka om så lågt kreditutrymme som möjligt (du kan alltid ansöka om höjd kreditlimit senare) samt att välja kreditkort med låga krav som har högre beviljandegrad (godkänner flest ansökningar).

Kreditkort som är lätta att få behöver inte vara sämre

Alla kortutgivare ställer olika krav i samband med att man ansöker om kreditkort. För vissa kort behöver man ha en hög månadslön och kreditvärdighet (detta gäller främst premiumkort med många förmåner och hög kreditlimit) medans andra kort går att få även med låg inkomst och utan fast jobb.

Kortutgivare som ställer lägre krav behöver på något sätt kompensera för att de tar en något högre risk. Detta gör de genom att dels erbjuda en lägre kreditgräns och dels ha en högre ränta vid delbetalning. När det gäller lätta kreditkort att få ligger räntan ofta på runt 20 % medans kort med högre krav kan ha en ränta på ca 10 %. Har man inte tänkt att använda delbetalningsmöjligheten och inte har något emot en lägre kreditgräns behöver inte kreditkort med låga krav sämre då det inte kostar dig något mer.

Det finns kortutgivare där räntan sätts individuellt, har du en låg kreditvärdighet kommer då din ränta bli högre jämfört med en person med bättre kreditscore.

Men trots att kreditkorten har låga krav så finns det flera kort med många bra förmåner som cashback, försäkringar, rabatt när du tankar och handlar mat. Flera “lätta” kreditkort utan årsavgift erbjuder cashback och bonus som inte behöver vara lägre jämfört med kort som är svårare att få. Inte heller avgifterna behöver vara högre för kreditkort med lägre krav. Det finns flera kreditkort utan årsavgift och kort utan uttagsavgift

Topplista: Vilka kreditkort är lätta att få?

Här nedan tipsar vi om kreditkorten som är lätta att få. Det är kort du kan få även om du har låg inkomst eller sämre kreditvärdighet. 

 1. Resurs Classic

  Resurs Classic

  Resurs Classic är ett ganska enkelt kreditkort att få tack vare den låga kreditgränsen på 30 000 kr. Kortet är “gratis” utan årsavgift, har stöd för e-plånböcker (Google/Android och Apple) samt erbjuder möjligheten till sex månaders räntefri delbetalning.

  Årsavgift 0 kr
  Maxkredit 30 000 kr
  Effektiv ränta 18,68 - 24,74 %
  Räntefritt 60 dagar
 2. Re:member Flex

  Re:member Flex

  Re:member Flex är ett av de bästa gratis kreditkorten då kortet inte har någon årsavgift och ger bonus (återbäring) hos över 300 anslutna partnerbutiker. Dessutom är kraven som ställs låga och det räcker med en månadsinkomst på ca 9 000 kr för att få kortet beviljat, du behöver dock vara minst 20 år gammal för att kunna ansöka.

  Årsavgift 0 kr
  Maxkredit 120 000 kr
  Effektiv ränta 8,12 - 24,95 %
  Räntefritt 56 dagar

Kreditkort med låga krav bäst för dig med låg inkomst

Kreditkort med låga krav passar dig som vill ha ett kreditkort men samtidigt inte har tillräckligt god kreditvärdighet för att kunna välja och vraka fritt bland alla kort.

Om anledningen till att du behöver välja ett kreditkort med låga krav är att din privatekonomiska situation är dålig bör du tänka efter innan du skaffar kreditkort. Då du handlar på kredit kommer du öka din skuldsättning och din ekonomiska situation kan komma att försämras.

Kreditkort med låga krav passar därför framför allt för dig som har en fast och trygg inkomst så att du vet med dig att du kommer kunna betala din kortfaktura utan problem och att du inte handlar för mer än vad du har råd med. Att handla på kredit om man inte vet med sig om att man kommer kunna betala är alltid en dålig idé.

Vanliga frågor och svar om kreditkort med låga krav

Är kreditkort med låga krav sämre än kreditkort med högre krav?
Hur mycket kredit kan jag få med ett kreditkort med låga krav?
Vilka krav ställs på kreditkort som är lättare att få?
Vilket kreditkort är lättast att få?
Vilka lätta kreditkort har bonus?
Vilka kreditkort är lätta att få?
Lozan Hamid

Lozan Hamid är en begåvad ekonomistudent med en lovande framtid inom kreditbranschen. Med en stark grund i finans, privatekonomi och rådgivning samt en imponerande analytisk förmåga kommer Lozan att fortsätta vara en viktig resurs för Kortio och dess läsare genom att bidra till att hålla innehållet uppdaterat och relevant.

Publicerad: 2022-12-09 Senast uppdaterad: 2024-06-10