Revolut <18 är ett debetkort framtaget för barn och unga under 18 år. Med Revolut <18 får ditt barn ett eget kort med tillhörande konto och app. Du som vårdnadshavare har full kontroll och kan exempelvis spärra kortet och få notiser i mobilen vid varje kortköp.
Via appen kan barnet lära sig om ekonomi, pengar och sparande. Barnet kan exempelvis skapa egna sparmål och se vilka kostnader som betalats med kortet under månaden.
Det går även att skapa "Sysslor" i appen, t.ex. att städa rummet eller gå ut med soporna. När uppdraget är slutfört får barnet pengar från dig som förälder.
Som förälder har du total kontroll över barnets kort. Du kan spärra (och sen ta bort spärren), få pushnotiser vid kortinköp samt sätta spenderingsgränser.
För att skaffa Revolut <18 behöver du som förälder redan ha ett Revolt-kort. Det går att skapa konto för alla korten men beroende på vilken betalplan du har så kan olika många Juniorkonton kopplas in:
Vid insättningar eller uttag behöver detta ske från förälderns Revolut-konto, det går här även att ställa in återkommande överföringar som en veckopeng som överförs varje vecka till barnet.
Är barnet över 13 år kan däremot överföringar ske till andra Revolutanvändare, om förälder godkänner detta.
Då Revolut <18 är ett bankkort för barn är det helt utan förmåner, bonus, försäkringar och liknande. Kortet har självklart heller inget kreditutrymme utan för alla köp måste det finnas pengar på kontot.
Revolut <18 är ett bra första debetkort för barn. Det hjälper barnen att förstå pengars värde och att hushålla med pengar så att man kan spara ihop till det man vill ha.
En nackdel med kortet är begränsningen att förälder måste ha Revolut-konto och att alla överföringar måste ske via detta konto. Det går t.ex. inte att en släkting överför pengar direkt till barnet utan alla transaktioner måste gå via vårdnadshavaren.
Den största nackdelen är troligtvis att Swish inte är kompatibelt med Revolut. En funktion som de flesta barn och ungdomar i Sverige är i behov av. För att få Swish behöver kort tecknas hos någon svensk bank.