DNB kreditkort

  Varför lita på oss?

  Sedan 2013 har vi på Kortio ägnat oss åt att hjälpa våra besökare att fatta välgrundade beslut om kreditkort. Vårt team består av finans- och resexperter som hjälper våra läsare att ta de bästa möjliga besluten. Vi producerar ärliga recensioner och användbara guider för att våra läsare och samarbetspartners ska kunna lita på oss.

  På Kortio strävar vi efter att ge er all den information ni behöver för att fatta rätt beslut för er ekonomiska situation. Vi får ersättning genom ansökningslänkarna men våra recensioner är fullständigt opartiska

  DNB produktutbud

  Inom den svenska marknaden erbjuder DNB följande finansiella tjänster som vänder sig till privatpersoner. 

  • Privatlån
   Privatlån kan tecknas på upp till 350 000 kronor utan säkerhet. I likhet med andra privatlån på svenska marknaden är räntan individuell och rörlig. 
  • Billån 
   Välj mellan billån med restvärde, traditionellt billån eller privatlån. Ännu ett finansieringsalternativ är leasing (se nästa punkt). 
  • Privatleasing
   Privatleasing förknippas främst med billeasing. Men hos DNB går det även att privatleasa mobiltelefoner, datorer, elcyklar och elmopeder. Detta sker via samarbetande företag som säljer dessa produkter. 
  • Försäkringar och garantier
   Via DNB går det att teckna tilläggstjänster som gör bilägandet tryggare. Det finns bland annat låneskydd, bilförsäkring, bilgaranti, betalskydd och serviceavtal. 
  • Kort
   DNB har samarbete med flera bilmärken och är kortutgivare åt exempelvis Peugot, Mazda och Subaru. Utöver kort som ges ut via samarbeten har de även ett eget kreditkort. Läs mer under kommande rubrik. 
  • Fonder
   Banken erbjuder handel med ränte- och aktiefonder på marknader över stora delar av världen. Bland annat finns fonder med inriktning mot telekom, Indien, finans och globala index. 

  Kortutbud

  DNB ger både ut kreditkort under det egna varumärket (DNB Kort) samt via samarbeten med andra företag. Vid dessa samarbeten står DNB för den finansiella funktionen av kreditkortet. 

  DNB Kort DNB Kort

  DNB Kort är ett Visakort med bland annat räntefri delbetalning hos DNB-verkstäder. Har även tanka-fel-försäkring och reseförsäkring. 

  Den första mars 2024 kommer DNB-kortet inte längre att kunna användas. Detta efter att DNB valt att ta bort kortet från deras finansiella utbud. 

  TUI Card TUI Card

  Kreditkort från resebolaget TUI med ett flertal reseförmåner. Bland annat ingår bonus och rabatter hos TUI samt rabatter hos flera samarbetspartners. 

  Peugeotkortet Peugeotkortet

  Peugeotkortet passar dig som äger en Peugot. Få bland annat bonus på alla inköp samt möjlighet till räntefri delbetalning hos Peugot. 

  Evolution Card Evolution Card

  Evolution Card är ett kort med flera förmåner för ägarna av en Mitsubishi. Få bland annat möjlighet till räntefri delbetalning hos Mitsubishi, bonuspoäng på alla inköp och reseförsäkring. 

  Citroënkortet Citroënkortet

  Citroënkortet ger flera bilförmåner. Få poäng på alla inköp, möjlighet till räntefri delbetalning hos Citroën samt rabatter hos samarbetspartners. 

  Suzukikortet Suzukikortet

  Suzukikortet ger möjlighet till räntefri delbetalning hos Suzuki. Reseförsäkring och tanka-fel-försäkring ingår. 

  Refunder Pay Refunder Pay

  Refunder Pay är ett kreditkort med cashback. Få 2 %, på alla inköp som sker via cashbackprogrammet Refunder. Hos livsmedelskedjor och restauranger gäller 1% och på övriga inköp 0,5%. Ett mycket bra kreditkort för bonusjägare.  

  Hyundaikortet Hyundaikortet

  Hyundaikortet ger flera förmåner till dig som äger en Hyundai. Få exempelvis värdecheck efter utförd service, poäng på alla inköp samt räntefri delbetalning hos Hyundai. 

  Mazdakortet Mazdakortet

  I likhet med de flesta kort som nämns ovan ger Mazdakortet poäng på alla inköp, möjlighet till räntefri delbetalning samt reseförsäkring. 

  Subarukortet Subarukortet

  Med Subarukortet kan räntefri delbetalning väljas hos Subaru. Dessutom ingår reseförsäkring och rabatter hos samarbetspartners.  

  Historia

  Den norske Bank (DnB) bildades 1990 genom att Den norske kreditbank slogs samman med Bergen Bank. Under 90-talet växte banken genom uppköp av exempelvis Realkreditt och Vital Forsikkring. En fusion (sammanslagning) genomfördes sedan, 1999, med Postbanken.   

  År 2003 bildades DnB Nor efter en fusion av de två norska bankerna Den norske Bank (DnB) samt Gjensidige NOR. Den 11/11 – 2011 bytte de namn till DNB. Bland annat på grund av uppköp och fusioner har DNB vuxit till att bli den största finanskoncernen i Norge. 

  Malin Lundin en erfaren redaktör för Kortio med en stark bakgrund inom journalistik och finans. Hennes förmåga att granska, analysera och kommunicera komplex information gör henne till en värdefull resurs för oss på Kortio.

  Publicerad: 2023-12-04 Senast uppdaterad: 2024-01-08