Danske Bank

Danske Bank är en dansk bank- och finanskoncern. I Danmark har man en dominerande ställning och är landets största bank, men man har bland annat även verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Irland. Danske Bank etablerade sig på allvar i Sverige 1997, genom att man köpte upp den då självständiga svenska banken Östgöta Enskilda Bank. Den svenska verksamheten bedrivs som en filial till det danska moderbolaget, vilket innebär att man använder sitt tillstånd från danska myndigheter att bedriva bankverksamhet även i Sverige, och man har på detta sätt lyckats etablera sig som den femte största bankrörelsen i landet.

Danske Bank
Danske Bank - Direkt
Inga försäkringar ingår.
Möjlighet till avbetalning på upp till 50 000kr.
Inga fördelar.
  • Måste redan vara kund hos banken för att få kortet
  • Ingen reseförsäkring
  Danske Bank - Direkt
  Årsavgift0 kr
  Maxkredit50 000 kr
  Upp till45 dagar räntefritt
  Därefter ränta12.50 %
  Välj detta kort
  Danske Bank - Guld
  En rese- och allriskförsäkring ingår när du betalar minst hälften av din resa med kortet. Reseförsäkring och allriskförsäkring ingår.
  Du har möjlighet att delbetala din faktura. Krediten som är kopplad till kortet kan du även använda till att betala räkningar eller göra överföringar till andra konton.
  Wrapp är en kostnadsfri belöningsapp som kopplas till dina kort från Danske Bank så att du får erbjudanden, belöningar och pengar tillbaka baserat på var och hur ofta du handlar..

  15 öre/lit drivmedelsrabatt på Preems bemannade bensinstationer.
  Reseförsäkring med avbeställningsskydd/ Bagageförsening/ försening av allmänt färdmedel/ olycksfall-och självriskförsäkring
  • Drivmedelsrabatt på Preem
  • Bonus via Wrapp
  • Kostnad för extra kort
  Danske Bank - Guld
  Årsavgift419 kr
  Maxkredit50 000 kr
  Upp till45 dagar räntefritt
  Därefter ränta11.45 %
  Välj detta kort
  Danske Bank - MasterCard Platinum
  Det ingår en reseförsäkring. Utöver avbeställningsskydd ingår ersättning om ditt bagage eller tåg/flyg blir försenat. Skulle du missa ditt anslutningsflyg kan du få hjälp med ersättning för att ändå komma fram till resmålet. Om du råkar ut för en olycka på resan kan du få ersättning och om något skulle hända hemma medan du är utomlands ingår ett självriskskydd för din bostad.
  Kortet är kopplat till Wrapp.

  Du får just nu 15 öre rabatt per liter drivmedel när du tankar på Preems bemannade stationer och betalar med ditt MasterCard. Du kan betala med ditt kort direkt vid pumpen eller i butiken. Rabatten redovisas på din månadsfaktura.
  Det ingår en reseförsäkring samt medlemskap i Priority Pass. Det ger dig tillgång till 600 flygplatslounger världen över – oavsett flygbolag och biljettkategori. Gratis Concierge service hemma och på resan.
  • Bra reseförsäkring
  • Concierge service & Priority Pass
  • Hög årsavgift (1600 kr)
  Danske Bank - MasterCard Platinum
  Årsavgift1799 kr
  Maxkredit100 000 kr
  Upp till45 dagar räntefritt
  Därefter ränta8.40 %
  Välj detta kort