Alla kreditkort från Ikano Bank

  Varför lita på oss?

  Sedan 2013 har vi på Kortio ägnat oss åt att hjälpa våra besökare att fatta välgrundade beslut om kreditkort. Vårt team består av finans- och resexperter som hjälper våra läsare att ta de bästa möjliga besluten. Vi producerar ärliga recensioner och användbara guider för att våra läsare och samarbetspartners ska kunna lita på oss.

  På Kortio strävar vi efter att ge er all den information ni behöver för att fatta rätt beslut för er ekonomiska situation. Vi får ersättning genom ansökningslänkarna men våra recensioner är fullständigt opartiska

  Ikano Bank produktutbud

  Ikano Bank har verksamhet inom tre affärsområden – privat, företag samt säljfinansiering. Det är en så kallad nischbank vilket innebär att tjänsteutbudet är betydligt mindre än hos storbankerna. Framförallt erbjuds tjänster inom lån, krediter och andra finansieringslösningar. De tjänster som finns till privatpersoner presenters nedan:

  • Kort
   Banken har ett enda kort i sitt utbud – Ikano Kort. Läs mer om kreditkortet under rubriken ”Kortutbud”. 
  • Lån
   Privatlånet har individuell ränta och kan tecknas på upp till 350 000 kr. Deras billån har samma räntesats för samtliga som beviljad lånet och kan även detta tecknas på upp till 350 000 kr. 
   Banken erbjuder inte några nya bolån men däremot är det möjligt att flytta bolånet till dem för att eventuellt få bättre villkor. På hemsidan går det enkelt att beräkna vilken räntan som kan erbjudas och därefter genomföra en ansökan digitalt. 
  • Spar & Investeringar
   Ikano Bank erbjuder tre olika sparkonton. 
   Sparkonto - Rörlig ränta, Fria insättningar och uttag
   Sparkonto Plus – Lite högre ränta än ovan vid summa över 100 000 kr. 
   Sparkonto Flex – Bunden ränta i 1,2 eller 5 år
   Banken erbjuder inte investeringar i aktier, fonder eller andra värdepapper. 
  • Försäkringar
   De tre försäkringar som erbjuds är direkt kopplade till de lån- och kreditprodukter de erbjuder. Låneskydd och betalskydd täcker månadskostnaden för lånet respektive kreditkortet om personen oväntat blir arbetslös eller långtidssjukskriven. Reseförsäkring ingår i kreditkortet och har bland annat avbeställningsskydd och ersättning vid försenat flyg eller försenat bagage. 

  Kortutbud

  Ikano Visa är ett kreditkort utan årsavgift, maximal kredit på 60 000 kr, bonus på 0,4 % och delbetalningsmöjlighet i upp till 12 månader utan ränta. Dessutom ingår reseförsäkring. 

  Shell Mastercard ges ut av Ikano Bank och är ett gratis bensinkort med både bonus och cashback. Kortet erbjuder drivmedelsrabatt, 30 räntefria dagar oh upp till 100 000 kr i kredit.

  Historia

  Ikano Bank var i början en del av IKEA och övergick år 1988  till att bli en separat företagsgrupp. De har sitt huvudkontor i Älmhult – där även IKEAs verksamhet en gång startade. De är en ”strategisk partner i IKEAs franchisesystem” vilket bland annat innebär ett tätt samarbete med möbeljätten. De erbjuder även flera finansieringslösningar till andra företag. Detta via factoring, företagsleasing och loyalitetsprogram. 

  Kortio
  Vårt entreprenöriella arv från detaljhandeln gör att vi verkligen förstår behovet av flexibilitet, snabbhet och trygghet - Ikano Bank
  Author Håkan

  Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

  Publicerad: 2021-12-21 Senast uppdaterad: 2023-05-03