Om oss

Här kan du läsa mer om oss på Kortio.

Vilka är vi?

Kortio bildades 2013 med målet att hjälpa konsumenterna hitta rätt i den allt växande kreditmarknaden. Vi är en oberoende kreditförmedlare som är fristående från kort-och låneinstitut. Kortio och alla våra samarbetspartners står under Finansinspektionens tillsyn och har tillstånd att bedriva kort- och låneförmedling.

Med lång erfarenhet av att förmedla privatekonomiska tjänster med internet som utgångspunkt förmedlar vi din kortansökan till vald bank eller kreditinstitut. Låt oss först hjälpa dig hitta rätt kort för din ekonomiska situation och livsstil.

Vårt team

Malin Lundin

Redaktör

Malin Lundin en erfaren redaktör för Kortio med en stark bakgrund inom journalistik och finans. Hennes förmåga att granska, analysera och kommunicera komplex information gör henne till en värdefull resurs för oss på Kortio.

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Stefan Bengtsson

Ekonomirådgivare

Stefan Bengtsson en erfaren skribent för kortio och ekonomisk rådgivare med en stark bakgrund inom ekonomi och finans. Hans breda kunskap och erfarenhet gör honom till en värdefull tillgång för oss på Kortio.

Elin Persson

Innehållsansvarig

Elin Persson är en erfaren redaktör för Kortio med en stark bakgrund inom marknadsföring och en förmåga att kommunicera effektivt med besökarna. Hon är en viktig del av Kortios redaktionsteam och är alltid redo att hjälpa besökarna att lösa sina finansiella frågor och bekymmer.

Mikael Nilsson en erfaren redaktör för Kortio med en stark bakgrund inom finansiell ekonomi och resejournalistik. Hans stora intresse för resor och kreditkortens bonusprogram gör honom till en värdefull resurs för oss på Kortio. Hans förmåga att identifiera trender och förändringar på marknaden och att organisera information på ett lättförståeligt sätt gör honom till en viktig del av vårt team.

Cia Erander

Skribent

Cia har arbetat som ekonomisk rådgivare och har en lång och bred bana som journalist och redaktör bakom sig. De senaste åren har hon även jobbat som content writer med inriktningar som finans, hållbarhet, turism, industri och livsstil.

Lozan Hamid

Skribent

Lozan Hamid är en begåvad ekonomistudent med en lovande framtid inom kreditbranschen. Med en stark grund i finans, privatekonomi och rådgivning samt en imponerande analytisk förmåga kommer Lozan att fortsätta vara en viktig resurs för Kortio och dess läsare genom att bidra till att hålla innehållet uppdaterat och relevant.

Års erfarenhet
+10
Recenserade kort
+105
Antal länder vi finns i
2

Vi samarbetar bland annat med:

Re:member
Resurs Bank
Collector
Swedbank
Ikano Bank
Bank Norwegian

Vad tycker våra kunder om oss?

 • Jag ställde en fråga som dom inte hade svar på. Då fick jag ett snabbt svar och de tog reda på all information. Så fick jag rätt information efter några dagar. Toppen!

  - Martin
 • Bra service. Fick svar på mina frågor väldigt snabbt och informativt.

  - Ann
 • Uppmärksamhet till kunden. Kunden först. Det är ett effektivt för att ansöka om olika produkter, snabbt och kvalificerat.

  - Robert
 • Bra med någon som har koll på rabatter o dylikt när det gäller olika kort

  - Hans

Så här recenserar vi kreditkort

På Kortio.se har vi många års erfarenhet av att recensera och bedöma kreditkort. För att avgöra om ett kreditkort är bra eller dåligt jämför vi det först och främst med andra likvärdiga kort. Gör man inte det blir jämförelsen orättvis - det går inte att förvänta sig att ett kreditkort utan årsavgift ska ha samma förmåner som ett exklusivt Platinum-kort som kostar tusentals kronor årligen.

Det är svårt att svara rakt av på frågan om ett kreditkort är bra eller dåligt eftersom det till stor del är individuellt. Ett bensinkort med drivmedelsrabatt är exempelvis väldigt fördelaktigt för dig som pendlar mycket men helt meningslöst för dig utan bil.

Vi bedömer följande faktorer när vi jämför och recenserar kreditkort:

 • Avgifter vid kortanvändning. Har kreditkortet många avgifter som tillkommer när vi använder kortet ser vi det som negativt. Hit hör valutapåslag och kontantuttag. Kreditkortet blir då framför allt inte lika förmånligt utomlands och passar då inte lika bra som ett kreditkort för resor, men valutapåslaget tillkommer även om du t.ex. shoppar på nätet från ett annat land.
 • Försäkringar. Det är vanligt att kompletterande reseförsäkring ingår med ditt kreditkort, men alla reseförsäkringar är inte identiska. Dels ingår inte samma försäkringsmoment och dels betalar inte försäkringarna ut lika höga ersättningsbelopp vid samma situationer. För att ett kreditkort ska ha en bra reseförsäkring vill vi exempelvis att ett avbeställningsskydd ska ingå som betalar ut ersättning om vi av någon anledning inte kan komma iväg på resan. Vi tittar även på kortets eventuella andra försäkringar som ingår.
 • Tydlighet. Alla kortutgivare brukar vara duktiga på att berätta om kreditkortets fördelar på sina webbplatser, men hur är det avgifter? Vi vill inte behöva leta efter exempelvis avgifter för valutapåslag långt ner i en villkorstext utan tycker detta ska presenteras klart och tydligt i samband med att man ansöker om kreditkortet. Här på Kortio.se presenterar vi alltid avgifter på ett tydligt sätt i våra kortjämförelser.
 • Bonus- och lojalitetsprogram. Vissa kreditkort är kopplade till bonus- och lojalitetsprogram så att man blir belönad när man använder sitt kort. Det kan antingen röra sig om att man får pengar tillbaka eller att man kan använda sina insamlade bonuspoäng och byta mot resor, hotelnätter eller prylar. Här bedömer vi om vi tycker att bonusprogrammet är bra - får man verkligen nytta av de insamlade bonuspoängen eller behöver man handla orimligt mycket med sitt kreditkort för att dra nytta av det?
 • Årsavgift. Det finns både kreditkort med och utan årsavgift. Det är så klart lockande att välja ett kreditkort utan årsavgift då man inte har någon fast avgift som behöver betalas. Men ett gratis kreditkort behöver inte alltid vara bättre, det kan vara mer fördelaktigt att välja kort med årsavgift om det ingår tillräckligt många förmåner.
 • Avbetalning och delbetalning. Har kortet många avbetalnings- och delbetalningsmöjligheter tycker vi det är positivt då det ger ökad valfrihet. Även om vi förespråkar att man alltid försöker betala hela kortfakturan direkt för att slippa ränta så kan det ju ibland uppstå situationer där det inte är möjligt. Erbjuder kreditkortet räntefri delbetalning är det ännu bättre. Vi tittar även på vilken ränta man behöver betala vid delbetalning, en hög effektiv ränta ser vi negativt på.
 • Stöd för e-plånböcker. Allt fler använder sin smartphone eller smartklocka för att betala med. Det är väldigt smidigt då man kan betala utan att ha med sig sitt fysiska betalkort. Vi ser gärna att kreditkortet har stöd för åtminstone Apple Pay och Google Pay.

Kortio i media

Som Sveriges största kortförmedlare är Kortio med och kommenterar kort i olika sammanhang: