Bank Norwegian kreditkort
RatingRatingRatingRatingRating
Årsavgift
0 kr
Maxkredit 150 000 kr
Effektiv ränta 24,35 %
Malin Lundin 2024-06-10

Fördelar

 • Bonuspoäng eller cashback på alla köp
 • Ingen kontantuttagsavgift
 • Kan kopplas till Apple Pay, Fitbit Pay och Garmin Pay

Nackdelar

 • Max cashback på 500kr/år
 • Inget extrakort
 • Ingen dagligvaruförsäkring

Bonus & Förmåner

 • Bonus
 • Ger cashback
Läs mer kring kortets bonus och förmåner nedan.

Försäkringar

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt.

Kredit & Avgifter

 • Årsavgift 0 kr
 • Högsta kredit 150 000 kr
 • Ränta 21,99 %
 • Effektiv ränta 24,35 %
 • Räntefritt 45 dagar
 • Korttyp Visa
 • Uttagsavgift 0 %
 • Valutapåslag 1,99 %
 • Aviavgift 45 kr (0 kr e-faktura)
 • Påminnelseavgift 60 kr
 • Förseningsavgift 95 kr
 • Övertrasseringsavgift 0 kr
 • Minsta belopp att betala 3,00 % (min 300 kr)

Mobila betalningsmetoder

 • Google pay
 • Apple pay
 • Samsung pay

Krav

 • Minst 18 år
 • Anställning
 • Inga betalningsanmärkningar

Recension av Bank Norwegian kreditkort

Bank Norwegian är ett gratis kreditkort som ges ut av norska flygbolaget Norwegian. Kortet är helt utan årsavgift och du samlar bonuspoäng på alla köp som sen kan användas för att köpa flygresor och tilläggstjänster.

När du handlar med kortet har du 45 räntefria dagar, betalar du inom denna tid tillkommer ingen ränta. Utöver att använda kreditkortet för betalning kan du även betala räkningar så att de dras från samma konto. Tänk bara på att räntan börjar gälla direkt från att du lägger in räkningen för betalning.

Räntefri kredit och kreditgräns

Det går som mest att få 150 000 kr i kreditgräns på Norwegiankortet, du kan dock endast ansöka om upp till 100 000 kr i kredit på kortet. Efter att du har fått ditt kreditkort kan du både välja att öka och minska din kreditgräns. Att sänka gränsen kan du göra själv när du är inloggad på dina sidor hos Norwegian, förutsatt att du inte har en kreditkortsskuld som är högre än din nya lägre gräns. Du kan också ansöka om att höja gränsen, då kommer det göras en ny kreditprövning på dig som avgör om du kan få en högre gräns eller inte.

Vilken kreditgräns du får beror på din ekonomiska situation och hur kreditvärdig du är, ju bättre kreditvärdighet du har desto högre gräns kan du få beviljad. Vid ansökningen anger du din inkomst, denna kontrolleras också vid kreditprövningen som görs.

För alla köp på Norwegiankortet så har du upp till 45 dagars räntefri kredit, då behöver du inte betala någon ränta om du betalar dina kortköp inom så många dagar. I praktiken går det till så att kortköpen under en månad betalas i mitten av nästa månad, då har det gått 45 dagar från första dagen i månaden till då kreditkortsfakturan ska vara betald.

Norwegian Reward

Varje gång du handlar med ditt Norwegian kreditkort så samlar du samtidigt bonuspoäng, dessa flygpoäng kallas CashPoints. Vill du inte samla CashPoints kan du istället välja att få cashback, då får du återbäring på alla kortköp.

CashPoints

Du kan använda dina CashPoints för att köpa flygbiljetter hos Norwegian - flygbolaget som ger ut kreditkortet. CashPoints kan även användas för att köpa till ytterligare tjänster som gör flygresan ännu mer bekväm som extra bagage, platsreservation och möjligheten att göra ändringar i din bokning.

Varje CashPoint är värd 1 NOK (norsk krona) vilket motsvarar ungefär 1 SEK. Du samlar CashPoints varje gång du betalar med Norwegiankortet, och beroende på vad du handlar så får du olika mycket poäng. Om du använder kreditkortet för att köpa flygbiljetter hos Norwegian får du extra mycket CashPoints, såhär ser fördelningen ut:

 • LowFare-biljetter (lågpris) ger 3 % CashPoints
 • LowFare+biljetter ger 4% CashPoints
 • Flex-biljetter ger 5 % CashPoints
 • Övriga köp ger 0.5 % CashPoints

Varje vecka överförs dina CashPoints till ditt konto. I Norwegian-appen kan du se precis hur många poäng du har samlat ihop. För att sen använda dina CashPoints för att köpa flygbiljetter behöver du se till så att du är inloggad på Norwegians webbplats, i samband med bokningen kan du välja om du vill använda CashPoints eller inte.

Vissa transaktioner är undantagna från bonussystemet, du får inga poäng när du köper flygresor hos konkurrerande flygbolag, om du betalar räkningar, överför pengar med kortet eller tar ut kontanter i en automat.

Dina Cashpoints kan användas under det insamlade kalenderåret samt i ytterligare 2 år.

Cashback

Som alternativ till CashPoints kan du välja cashback där du får pengar tillbaka vid varje kortköp. För varje krona som du spenderar får du då 0,5 % i cashback. Din insamlade cashback kan du sen använda för att betala din kortfaktura så att den blir på ett lägre belopp. Detta gör du via "Mina sidor" hos Norwegian. Det är även här du kan välja vilket förmånsprogram du vill ha på kortet.

Det finns vissa undantag från cashback som kan vara bra att känna till. Du får ingen cashback vid kontantuttag, överföringar av pengar, om du betalar räkningar med kreditkortet, vid valutaväxling eller om du köper något av ett konkurrerande flygbolag till Norwegian.

Du kan bara tjäna cashpoints på köp som motsvarar 100 000 kr under ett år, som tidigare gällt för cashback. Nu gäller detta för både cashback och cashpoints tillsammans och intjäningsgränsen återställs varje kalenderår, den 1 januari.

Försäkringar som ingår med Norwegiankortet

Med Bank Norwegian kreditkort ingår automatiskt och utan extra kostnad en kompletterande reseförsäkring. Utöver detta kan man även lägga på extra försäkringar som Norwegian har tagit fram tillsammans med försäkringsbolag.

Reseförsäkring med Bank Norwegian kreditkort

Bank Norwegians reseförsäkringen gäller om du betalar minst 50 % av resans värde med ditt Norwegiankort alternativt ihopsamlade CashPoints. Försäkringen gäller för resor på upp till 90 dagar förutsatt att resan både startar och avslutas i Norden. Både du som är kortinnehavare samt familj (inklusive barn på upp till 21 år) täcks av försäkringen.

Det är försäkringsbolaget Moderna som står för reseförsäkringen, så det är också de du kommer ha kontakt med om du vill få ut ersättning.

Detta ingår med Norwegian reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd (max. 25 000 kr per person / 50 000 kr max. totalt)
 • Bagageförsening (max. 2 000 kr per person / 4 000 kr max. totalt)
 • Självriskskydd  (max. 10 000 kr)
 • Evakueringsskydd (max. 10 000 kr)
 • Reseolycksfall (max. 1 000 000 kr)

Fler försäkringar som ingår eller går att lägga till

Utöver reseförsäkringen går det även att välja till tandvårdsförsäkring, betalskydd, självriskförsäkring (“egenandelsförsäkring”) för hyrbil samt ID-stöldförsäkring. För de extra försäkringarna får du betala en avgift om du vill lägga till. Du kan antingen lägga till dem direkt vid ansökan eller ansöka om att bli försäkrad själv via “Mina sidor”.

Appen

I Norwegian-appen som finns till iPhone (App Store) och Android (Google Play) får du full kontroll över ditt kreditkort och kan göra många inställningar. Har du fler konton hos Norwegian, som privatlån, ser du även detta i appen.

I appen kan du se alla transaktioner där kortet har använts samt betala din kortfaktura. Du kan även ansöka om att höja din kreditlimit samt sen din PIN-kod, spärra kortet, beställa ersättningskort kostnadsfritt samt överföra pengar.

I appen får du även se hur många CashPoints eller hur mycket cashback du har samlat ihop.

Mobil betalning

Bank Norwegian kreditkort går att koppla till flera e-plånböcker som Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay samt Garmin Pay. Med Apple Pay och Google Pay kan du betala du lägga till kreditkortet i din Wallet och kan på så sätt betala både med din smartphone eller smart watch från Apple. Du kan betala på alla ställen som stöder kontaktlös betalning. Istället för att hålla fram ditt kreditkort så blippar du med mobilen eller smartklockan.

Genom kopplingen till Fitbit Pay och Garmin Pay kan du lägga till Norwegiankortet till din smarta klocka så att du kan betala genom att bara ha klockan med dig.

Mikrokort

Bank Norwegian erbjuder ett mikrokort som du kan använda i alla länder som accepterar en kontaktlös betalning på deras betalningsterminaler. Mikrokortet är avgiftsfritt och med detta kort kan du göra betalningar snabbt, smidigt och säkert.

Betala fakturor och räkningar med Norwegiankortet

Om du inte har pengar på ditt bankkonto och har en räkning som behöver betalas omgående så kan du använda Bank Norwegians tjänst för räkningsbetalning. Pengarna dras då från ditt kreditutrymme och pengarna blir överförda inom 1 - 2 bankdagar.

För att använda dig av räkningsbetalning så loggar du in på “Mina sidor” hos Bank Norwegian eller använder dig av appen. Klicka på “Kreditkort” och därefter “Överföring” i menyn. Fyll i belopp och betalningsinformationen. 

Tänk på att räkningsbetalningar inte är räntefria som övriga kreditkortsköp, utan räntan börjar gälla direkt och fram tills dess att skulden är betald, vilket normalt blir när du betalar din nästa kreditkortsfaktura. 

Exempel: Den rörliga krediträntan är 21,99% (feb 2024). Årsavgiften är 0,-. Vid nyttjande av en kredit på 10 000 och återbetalning genom 12 betalningar på 936 kr under 12 månader, är den effektiva räntan 24,35 %. Det sammanlagda beloppet att betala tillbaka är 11 233 kr.

Tänk också på att du inte tjänar ihop några CashPoints när du använder dig av räkningsbetalning.

Fördelar med Norwegiankortet

Norwegiankortet är ett förmånligt kreditkort för dig som reser mycket eftersom du både samlar ihop poäng som kan omvandlas mot flygbiljetter hos Norwegian och för att reseförsäkring ingår automatiskt när du bokar in resan. Norwegian har även slopat avgiften för uttag utomlands, den enda avgiften som tillkommer när man är i ett annat land är valutaväxlingsavgiften.

Ytterligare en stor fördel med Norwegian-kortet är att det är gratis utan årsavgift, det kostar varken något att ansöka om kortet eller att ha det. Avgifter tillkommer istället i samband med användning av kortet som valutapåslag och ränta vid delbetalning.

Med kreditkortet får du även tillgång till Bank Norwegians app (finns till både Android och iOS) där du kan göra inställningar för kortet, betala räkningar, se hur mycket CashPoints du har samlat ihop, se din PIN-kod med mera. 

Det är vanligt att reseförsäkring ingår med kreditkort, men med Norwegiankortet får man dessutom en så kallad dagligvaruförsäkring som täcker dina matinköp under en månads tid om du till exempel skulle bli arbetslös. Du behöver inte göra något för att få denna försäkringen utan den ingår automatiskt och kostnadsfritt.

Det går att lägga till Norwegiankortet i många digitala plånböcker så att man kan betala med sin mobil eller smartklocka. Utöver Google Pay och Apple Pay har kreditkortet även stöd för Fitbit Pay och Garmin Pay. Du kan på så sätt lägga till kortet till din smartklocka eller aktivitetsklocka från även dessa företag och betala med klockan utan att ha varken mobilen eller kreditkortet med dig. Det är relativt få kreditkort som har stöd för betalningar med Fitbit och Garmin, så är du ute efter ett kort att lägga till din smartklocka är Norwegian ett bra alternativ. Även åldersgränsen på 18 år gör att kortet ingår att ansöka för dig som är yngre.

Nackdelar med Norwegians kreditkort

En nackdel med Norwegian-kortet är att det främst är förmånligt om du vill kunna flyga med Norwegian eftersom bonuspoängen främst kan användas för just detta. Det är även när du bokar flygresor med Norwegian som du får som mest i bonus, upp till hela 5 %. För dina vardagliga köp kommer du därmed inte generera lika mycket bonus. Väljer du att istället samla cashback på dina köp är du begränsad till max 500kr/år vilket vi anser är en låg gräns.

Valutapåslaget på 1,75 % som tillkommer vid köp i annan valuta kan också ses som en nackdel, speciellt om du har tänkt använda kortet som resekort. Det är dock en ganska vanlig nivå på avgiften, även om det finns kreditkort helt utan valutapåslag.

Alternativ till Bank Norwegian

Även om Bank Norwegians kreditkort är mycket fördelaktigt med många förmåner, så finns det brister. Den främsta nackdelen är poängsystemet eftersom ihopsamlade poäng bara kan användas till flygresor hos Norwegian. Man blir på så sätt låst till endast ett flygbolag och kan inte använda sina bonuspoäng fritt.

Ett alternativ till Bank Norwegian som Kortio rekommenderar är Resurs Gold. Det är ett kreditkort från Resurs Bank som ger bonuspoäng på alla köp som sen kan användas till att shoppa loss för i poängshoppen. Till skillnad från Norwegiankortet som endast kan användas som betalning hos flygbolaget Norwegian kan man med Resurs Gold kreditkort byta sina poäng mot många olika upplevelser, resor, inredningsprylar eller presentkort. 

Så här ansöker du om Norwegiankortet

Att ansöka om Norwegians kreditkort tar bara några minuter och du gör det online. 

 1. Klicka dig vidare till Bank Norwegian och välj att ansöka om kortet
 2. Fyll i ditt personnummer, namn, e-post och mobilnummer.
 3. I nästa steg fyller du i uppgifter om din ekonomi som din boendesituation (hyresrätt, bostadsrätt, inneboende eller liknande), vad du har för anställningsform samt din månadsinkomst före skatt.
 4. I sista steget får du dubbelkontrollera att uppgifterna stämmer och skickar in din ansökan

Det som händer nu är att Bank Norwegian gör en kreditprövning genom UC för att se om du kan få kreditkortet samt vilken kreditgräns du kan få beviljad. Vilken kreditlimit du får beror på din kreditvärdighet.

Sammanfattning - Är Norwegiankortet ett bra kreditkort?

Bank Norwegian är ett riktigt bra kreditkort för resan, framför allt för dig som bokar dina flygresor genom Norwegian eftersom du då både samlar extra många bonuspoäng samt kan använda poängen för att få billigare flygbiljetter.

Det nya bonussystemet där man kan välja mellan CashPoints till flygresor eller att få cashback på alla köp är riktigt bra. Föredrar du att resa och flyga kan du välja CashPoints, vill du ha bonus och cashback på alla köp väljer du istället det. Har du redan ett Norwegian-kort med CashPoints kan du logga in på "Mina sidor" och ändra ditt bonusprogram.

Avgifterna kopplade till Norwegiankortet är dessutom fördelaktiga, främst är ju själva kreditkortet "gratis" utan årsavgift, det har ingen uttagsavgift varken i Sverige eller utomlands (som normalt alltid tillkommer) samt ett valutapåslag på 1,75 % som får anses vara helt okej.

Dock är räntan relativt hög för Norwegiankortet om du inte betalar inom de räntefria dagarna, den effektiva räntan ligger på 24,35 % vilket är mer än de flesta jämförbara kort.

Det många även uppskattar med Bank Norwegians kreditkort är att det har stöd för fler e-plånböcker än många andra kort. Utöver Apple Pay kan man lägga till det i smart watches från både Fitbit och Garmin.

Vanliga frågor om Bank Norwegian kreditkort

Hur mycket kostar det att använda kortet?
Är Norwegian kreditkort bra?
Vad ingår i Norwegian kreditkort?
Kan man ta ut pengar med Norwegian kort?
Varför Norwegian kreditkort?
Hur ansöker jag om Norwegian-kortet?
Behöver jag koppla mitt nya kreditkort till min Reward-profil?
Kan man få pengar tillbaka från Norwegian?
Erbjuder Bank Norwegia extrakort?

Jämför mot liknande kort

Bank Norwegian kreditkort Bank Norwegian kreditkort
 • Bonuspoäng eller cashback på alla köp
 • Ingen kontantuttagsavgift
 • Kan kopplas till Apple Pay, Fitbit Pay och Garmin Pay
re:member flex Re:member Flex
 • Individuell ränta.
 • 56 dagar räntefri kredit och 2 betalningsfria månader per år.
 • Rabatt i över 300 butiker.
 • Kan kopplas till Apple Pay, Google Pay och Samsung Pay
 • Drivmedelsrabatt
MoreGolf Mastercard MoreGolf Mastercard
 • Bonus på alla köp.
 • Kompletterande reseförsäkring.
 • Delbetala räntefritt mot låg avgift.
 • 0 kr i årsavgift första året.
Collector Easyliving Collector Easyliving
 • 0% valutapåslag.
 • Reseförsäkring med avbeställningsskydd.
 • Collector bjuder på första årsavgiften (195 kronor) när du ansöker via Kortio.
 • Evenemangsförsäkring och leveransförsäkring när du handlar på nätet.

Användarrecensioner

 • Sven 2024-06-07

  + Bra app, faktura kommer på mail

  - Cashback begränsad till 500 kr

  Elin Persson

  2024-06-07

  Tack för att du lyfter för- och nackdelarna du upplevt med ditt kreditkort.

 • Enver zuta 2024-06-02

  Det är mycket dåligt att man höjer valutapåslaget Innan sommaren.

  Elin Persson

  2024-06-03

  Tack för din recension!

 • Maksymilian Probulski 2024-04-19

  Bra kort med hög kreditgräns. Stor + att man inte behöver vänta på en faktura för att betala av skulden från hela perioden utan får betala av skulden när man vill och flera gånger under samma period.

  Elin Persson

  2024-04-22

  Tack för din recension!

 • Mikael Ericsson 2024-04-10

  Om man är utomlands och MÅSTE komma i kontakt med kundtjänst.

  Finns bara ett sätt-Att manuellt ringa dem!

  Väldigt festligt att ringa från Asien med först tidsskillnaden problematiken och sen priset för att ringa !

  Tydligen kostar det ca 60kr/Minut att ringa Sverige från Laos.

  Alla större bolag, banker etc har insett att ringa är något man inte gör längre från långt bort ställen.

  Det finns chat tjänster, Whattsapp etc.

  De flesta Banker, kreditkort har även upptäckt att det går att sända mail och fråga eller få hjälp.

  Inte Norwegian.

  Ni kan inte ens ana i vilka näst intill livshotande situationer Man kan hamna i när kortet inte fungerar och Man måste få hjälp med varför det inte fungerar.

  Kortet är nog fantastiskt om Man håller sig i samma postkod område som där Man är skriven.

  Utomlands..där bör det inte användas!

  Elin Persson

  2024-04-12

  Tack för din ärliga recension Mikael. Det verkar verkligen vara en stor besvikelse med kundtjänsten hos Bank Norwegian, särskilt när man befinner sig utomlands och stöter på akuta problem. Det är tydligt att detta är en viktig aspekt som Bank Norwegian behöver förbättra.

 • Annika Fredriksson 2024-04-10

  Har haft och har fortfarande Norwegian-kort men använder det bara i nödfall. Fick tillsägelse att jag hade för mycket pengar på kortet?? Skulle jag ha så mycket måste jag be om lov?? Så då skaffade jag ett annat kreditkort som jag gör som jag vill med!!

  Elin Persson

  2024-04-12

  Tack för din recension! Det är ganska ovanligt att banken begränsar hur mycket pengar man kan ha på sitt kreditkort, och det är förståeligt att det kan kännas frustrerande. Det är bra att du hittade ett annat kreditkort som ger dig friheten att hantera dina pengar som du vill.

 • David 2024-03-03

  Really great value.

 • Elle 2023-11-17

  Tacksamt med möjligheten att ta ut kontanter och bankens service till mig som kund. Enkel och smidig ansökan. Tack.

  Elin Persson

  2023-11-17

  Tack för att du delade din positiva upplevelse! Vi är glada att höra att du uppskattar möjligheten att ta ut kontanter och att du är nöjd med Norwegians service. Det är vår högsta prioritet att göra ansökningsprocessen så enkel och smidig som möjligt för våra kunder.

 • Madde 2023-10-28

  Toppen

 • Andreas petterson 2023-07-26

  Trevlig support inte lång väntetid snygg kort skulle va kul om man fick Desania sitt eget kort..

 • Stefan 2023-07-06

  Skaffade BN kortet så fort jag läste om att Refunder skulle ändra sin cashback/bonus. Då tycker jag BN är mycket bättre!

 • Solveig Stenfeldt 2023-04-04

  Haft visa kort via Norwegian under många år. Allting fungerar perfekt.

 • Eva 2022-09-29

  Haft kortet i ca 4 månader nu och är så nöjd. Bra att få poäng när jag handlar och att kunna ta ut pengar gratis

 • Richard 2022-04-24

  Cashback tillfaller oregelbundet trots att det skulle dyka upp senast varje onsdag, själv har jag mer nyttja av cashback än cashpoints då jag numera inte åk så mycket hos dem!

Skriv ett omdöme

Öppettider

 • Måndag 10:00 - 16:00
 • Tisdag 10:00 - 16:00
 • Onsdag 10:00 - 16:00
 • Torsdag 10:00 - 16:00
 • Fredag 10:00 - 16:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Kontaktuppgifter

 • Företagsnamn Bank Norwegian A/S
 • Org.nummer 5020733886
 • Adress Snarøyveien 36
 • Postnummer 1364
 • Ort Fornebu
 • Telefon 0770457766
 • E-post kundservice@banknorwegian.se