Resurs Classic
RatingRatingRatingRating Rating
Årsavgift
0 kr
Maxkredit 30 000 kr
Effektiv ränta 18,68 - 24,74 %
Malin Lundin 2024-06-05

Fördelar

 • Kontaktlös samt Apple Pay och Google Pay.
 • 60 räntefria dagar.
 • Flera möjligheter till avbetalning och delbetalning.

Nackdelar

 • Inget bonusprogram
 • Inga försäkringar ingår

Kredit & Avgifter

 • Årsavgift 0 kr
 • Högsta kredit 30 000 kr
 • Ränta 14,36 - 19,32 %
 • Effektiv ränta 18,68 - 24,74 %
 • Räntefritt 60 dagar
 • Korttyp Mastercard
 • Uttagsavgift 2,97 % (min 35 kr)
 • Valutapåslag 1,97 %
 • Aviavgift 39 kr
 • Påminnelseavgift 60 kr
 • Förseningsavgift 145 kr
 • Övertrasseringsavgift 145 kr
 • Minsta belopp att betala 5,00 % (min 150 kr)

Mobila betalningsmetoder

 • Google pay
 • Apple pay
 • Samsung pay

Krav

 • Minst 18 år
 • Anställning
 • Inga betalningsanmärkningar

Recension av Resurs Classic kreditkort

Resurs Classic är ett kreditkort från Resurs med upp till 60 dagars räntefri kredit, många delbetalningsmöjligheter och helt utan årsavgift. Du kan ansöka om upp till 30 000 kr kreditgräns på kortet.

Med Resurs Classic kan du betala dina räkningar och på så sätt skjuta upp betalningen till nästa månad, du kan lägga till kortet i e-plånböcker som Google Pay och Apple Pay. Kreditkortet har en tillhörande app där du kan göra ytterligare inställningar och få bättre överblick på dina betalningar och din privatekonomi.

Varje gång du handlar för minst 500 kr kan du även få ett sms-kvitto på ditt köp. Det är en bra funktion som kan vara till nytta om någon obehörig skulle använda ditt kort, eftersom du direkt skulle få en notis om det.

Inga försäkringar ingår med kreditkortet, är du ute efter att kreditkort med reseförsäkring kan du istället välja något av de andra kreditkorten från Resurs (World och Gold). Då får du dock istället betala en årlig avgift.

Kreditvillkor och ränta för Resurs Classic kreditkort

När du skaffar Resurs Classic kan du få ett kreditutrymme på mellan 10 000 - 30 000 kr. När du utnyttjar din kredit genom att handla med ditt kreditkort har du upp till 60 dagars räntefri kredit på kortköpen. Du behöver då inte betala någon ränta förutsatt att du betalar hela din skuld som du hade vid avstämningsdagen.

Om du inte betalar hela din kreditkortsfaktura finns det olika delbetalningsalternativ, men då tillkommer ränta eller avgifter om du väljer att utnyttja dem. Du kan med Resurs Classic kreditkort antingen betala hela skulden, en tiondel (1/10), en tjugondel (1/20), delbetala enskilda större köp eller välja 6 månaders räntefri delbetalning.

Exempel: Kredit 15 000 kr, 6 st delbetalningar på 2 500 kr, uppl.avg 97 kr, adm.avg 39 kr/mån, effektiv ränta 3,85 %. Totalbelopp: 15 331 kr.

För Resurs privatlån sätts räntan individuellt och ligger mellan 5,95 -15,15 %. Resurs kreditkort har rörlig ränta som för närvarande ligger på 17,86 % om man betalar 1/10-del och 22,82 % om man betalar en 1/20-del av skulden. Vid en skuld på 15 000 kr blir den effektiva räntan 22,76 % respektive 29,05 %.

Om du enbart vill delbetala ett enskild kortköp så kan du göra det på 6 - 12 månader förutsatt att köpet är på minst 1 000 kr. Räntan är på 0 % upp till 12 månader, vill du ha längre avbetalningsplan än så tillkommer ränta. Även om räntan är 0 % så tillkommer uppläggningsavgift och administrationsavgift, den effektiva räntan hamnar då på mellan 3,48 - 12,14 % vid en skuld på 10 000 kr. 

Slutligen kan du välja 6 månaders räntefri delbetalning. Räntan är på 0 % men även här tillkommer uppläggningsavgift (97 kr) administrationsavgift (39 kr/månad), så den effektiva räntan hamnar på 4,15 %.

Upp till 30 000 kr i kredit på ditt Resurs Classic-kort

Som mest är det möjligt att få 30 000 kr som kreditgräns på kortet. Att kreditgränsen är låg innebär också att det ställs ganska låga kreditkrav för att kunna få kreditkortet vid ansökan. Resurs kan därmed vara ett bra kreditkort från dig som annars har svårt att bli beviljad ett kreditkort.

Ingen årsavgift med Resurs Classic kreditkort

Resurs Classic är det enda av Resurs kreditkort som är utan årsavgift och därmed är att betrakta som ett gratis kreditkort. Det kostar ingenting att varken ansöka om kreditkortet, få det hemskickat eller att inneha det.

Avgifter tillkommer istället vid användning av kortet, om du betalar din kortfaktura försent eller om du väljer delbetalning eller avbetalning på dina fakturor.

Kortavgifter som kan tillkomma vid vanligt användande är bl.a. avgift för bankomatuttag (2,97 %, lägst 35 kr) och valutapåslag (1,97 %).

Kontantuttag

Det är möjligt att ta ut kontanter med ditt Resurs Bank i uttagsautomater, både i Sverige och utomlands. Vid kontantuttag i uttagsautomat tillkommer en avgift på 2,97 %, avgiften är som lägst 35 kr vilket betyder att tar du ut en liten summa kontanter blir den procentuella avgiften hög. Tar du ut pengar i annan valuta än svenska kronor tillkommer även valutapåslaget som ligger på 1,97 %.

Exempel: Du tar ut 500 kr i en bankomat. 500 x 0,0297 = 14,85 kr. Då lägsta avgiften är på 35 kr så är det istället den som gäller.

Det går även att göra kontantuttag via blankett samt överföra pengar till ditt bankkonto, då ligger avgiften på 3,95 % med en lägsta avgift på 35 kr. Om anledningen till att du vill föra över pengar till ditt vanliga bankkonto är för att betala räkningar kan du som alternativ också betala räkningar genom Resurs och ditt kreditkortssaldo mot en avgift på 1 % av fakturans belopp. Det blir då till en lägre avgift jämfört med att föra över pengar.

Resurs Classic har en begränsning på kontantuttag som ligger på 5 000 kr per tillfälle samt 15 000 kr för en sjudagarsperiod.

Räntefri delbetalning (upp till 6 månader)

Om du inte vill betala hela din kreditkortsfaktura direkt har du möjligheten att delbetala räntefritt så att köpet avbetalas på 6 månader. Du kan även välja att skjuta upp betalningen för enstaka köp och då välja antingen 12 månaders räntefri delbetalning alternativt 24 månaders delbetalning med ränta.

Tänk bara på att bara för att delbetalningen är räntefri är den inte avgiftsfri, istället för ränta betalar du en uppläggningsavgift på 97 kr (denna avgiften betalas bara en gång) samt en månatlig administrationsavgift på 39 kr.

Du ser alltid tydligt på kortfakturan vilka betalningsalternativ du har.

Betala räkningar med ditt kreditkort

Med ditt Resurs Card har du möjligheten att betala räkningar med ditt kreditkort. För att göra detta loggar du in på "Mina sidor" eller den tillhörande appen.

Där fyller du i alla uppgifter (bankgiro, belopp, OCR m.m.) så hamnar räkningen på din nästa kortfaktura och du får på så sätt även längre tid på dig att betala räkningen. Tyvärr finns inget stöd för plusgiro utan du kan endast betala till bankgiro med denna tjänsten.

En avgift på 1 % av räkningens belopp tillkommer.

Förmåner med Resurs Classic kreditkort

Även om Resurs Classic inte har bonus eller cashback så finns det ändå förmåner på kortet. När du tankar hos bensinkedjan Din-X så kan du med Resurs Banks kreditkort samla poäng som sen kan användas i poängshoppen. 

Med Resurs Classic får du även tillgång till Mastercards förmånsprogram Priceless. För att komma igång klickar du bara dig vidare till Priceless.com och fyller i ditt kortnummer. Du får nu tillgång till en hel katalog med events, rabatter och upplevelser som endast gäller för dig med ett Mastercard betalkort.

Försäkringar

Inga försäkringar ingår med Resurs Classic, för att tillgång till reseförsäkringen med avbokningsskydd behöver du istället välja Resurs Gold eller Resurs World. 

Du har däremot möjlighet att lägga till betalningsförsäkring som skyddar dig ekonomiskt om du skulle bli ofrivilligt arbetslös, vid en längre sjukhusvistelse eller tvingas till en längre sjukskrivning.

Betalningsförsäkringen träder då i kraft och betalar ersättning som täcker dina vanliga kreditkortsutgifter i upp till 12 månader. Beloppet du får insatt på ditt Resurs-konto är baserat på hur mycket du brukar betala med kreditkortet per månad i genomsnitt. För att kunna få ersättning för arbetslöshet behöver du ha en anställning, det är alltså undantag för dig som är egenföretagare.

Som kortinnehavare har man även 10 % rabatt på försäkringar för försängsbolaget Solid som Resurs samarbetar med.  

Resurs Classic bonus

Resurs Classic har inget bonusprogram eller något cashback. Vill man ha ett kreditkort med bonus kan man istället välja Resurs Gold eller Resurs World som ges ut av samma bank och kreditgivare. Det är kreditkort som både har bonuspoäng men även andra förmåner som reseförsäkring och andra resefördelar. Har du Resurs Classic kan du uppgradera till Resurs World eller Gold, det gör du genom att skicka in en blankett för konvertering av kort.

Med Resurs Gold får man 0,5 bonuspoäng per spenderad krona med kortet, med Resurs World samlar man ihop 1 poäng per krona som man handlar för. För de ihopsamlade poängen kan man sen handla för i Resurs Poängshop, här kan de användas som betalmedel och bytas mot bland annat presentkort, upplevelser, inredningsprylar och hemelektronik. 

Som ny kund får man just nu 10 000 välkomstpoäng direkt efter att man skaffat sitt kort. Resurs Gold kostar 245 kr per år, Resurs World 89 kr i månaden (motsvarar 1 068 kr/år).

Nackdelar med Resurs Classic

Resurs Class är ett bra kreditkort för dig som vill ha ett enkelt okomplicerat kreditkort utan årsavgift. Det är också detta som är kortets nackdel - att det är så pass enkelt och avskalat utan några några direkta förmåner. Resurs Classic har varken försäkringar, cashback eller reseförmåner som lounge access.

Det tillkommer även många avgifter i samband med att du använder kortet, dels uttagsavgift på 2,97 %, valutapåslag på 1,97 % och avgift för att betala räkningar med kortet. Avgifterna är dock inget som direkt sticker ut utan ligger på ungefär samma nivå som jämförbara kreditkort.

Ansökan - så skaffar du Resurs Classic

Det är enkelt att ansöka om Resurs Classic och själva ansökningsprocessen går på bara några minuter. För att ansöka om kreditkortet och få hem det på posten gör du så här:

 1. Klicka dig vidare till ansökningssidan och välj att det är “Resurs Classic” som du vill ha (det finns även andra kreditkort att välja mellan).
 2. Fyll i ditt personnummer, e-postadress och mobilnummer.
 3. Identifiera dig med BankID för att komma vidare
 4. Välj ditt önskade kreditbelopp, du kan välja från 10 000 kr upp till 30 000 kr. Ju lägre kreditlimit du väljer desto lägre krav ställs det.
 5. Skicka in din ansökan genom att signera avtalet med BankID

När du skickat in din kreditkortsansökan tas det en kreditupplysning på dig av upplysningsföretaget UC. Om du blir godkänd får du nu hem ditt Resurs Classic kreditkort på posten inom några bankdagar.

Sammanfattning - är Resurs Classic kreditkort bra?

Resurs Classic är ett av fyra kreditkort från Resurs. Det är ett väldigt enkelt och "avskalat" kreditkort med låg kreditgräns (30 000 kr), inga försäkringar och det finns inget bonusprogram eller cashback kopplat till kortet.

Till fördelarna med Resurs Classic är att man har hela 60 dagars räntefri kredit, och därmed lång tid på sig att betala för sina inköp utan att någon ränta dras. Det finns även gott om avbetalnings- och delbetalningsalternativ om man vill kunna dela upp sina köp.

Däremot får man tillgång till flera fördelaktiga funktioner med Resurs Classic som möjligheten att lägga till kortet till Apple Pay eller Google Pay samt möjligheten att betala räkningar med sitt kreditkort, en smidig tjänst som många andra kreditkort saknar.

Just avsaknaden av försäkringar gör att kortet inte lämpar sig att använda som kreditkort på resan då det annars normalt ingår reseförsäkringar om man betalar sin semester med kortet. Du bör därför ha ett annat bankkort eller kreditkort när du köper flygbiljetter och liknande.

Du får även ett extrakort med Resurs Classic mot en avgift på 50 kr. Extrakortet gäller för familjemedlemmar över 13 år.

Alternativ till Resurs Classic

Som alternativ finns Re:member Flex som även det är ett kreditkort utan årsavgift men där kompletterande reseförsäkring ingår. Det är dock inget problem att ha med sig Resurs Classic kreditkort på resan, det är ett Mastercard-kort som går att betala med över hela världen.

Inte heller som shoppingkort är Resurs Classic helt optimalt då man inte får tillgång till de bonussystem som ingår med de andra kreditkort från Resurs som Resurs Gold och Resurs World.

Vanliga frågor om Resurs Classic

Kan man lita på Resurs Bank?
Kan man överföra pengar från Resurs Bank?
Har Resurs Bank betalningsfri månad?
Hur mycket ränta har Resurs Bank?
Vilken inlåningsränta har jag med Resurs Classic?
Är Resurs Classic ett gratis kreditkort?

Vi frågade Resurs Bank varför man bör skaffa deras kort, och detta är vad de hade att säga

"Resurs Classic är vårt kreditkort utan årsavgift som ger dig fler flexibla betalningsalternativ. Handla först, få fakturan månaden efter och alltid upp till 60 dagars fri kredit. Välj då om du vill betala hela beloppet direkt eller om du vill dela upp det. Du kan även koppla ditt kort till Apple Pay och Google Pay."

- Resurs Bank

Jämför mot liknande kort

Resurs Classic Resurs Classic
 • Kontaktlös samt Apple Pay och Google Pay.
 • 60 räntefria dagar.
 • Flera möjligheter till avbetalning och delbetalning.
re:member flex Re:member Flex
 • Individuell ränta.
 • 56 dagar räntefri kredit och 2 betalningsfria månader per år.
 • Rabatt i över 300 butiker.
 • Kan kopplas till Apple Pay, Google Pay och Samsung Pay
 • Drivmedelsrabatt
Bank Norwegian kreditkort Bank Norwegian kreditkort
 • Bonuspoäng eller cashback på alla köp
 • Ingen kontantuttagsavgift
 • Kan kopplas till Apple Pay, Fitbit Pay och Garmin Pay
Resurs Gold Resurs Gold
 • Bonus på alla köp.
 • Betala räkningar med kortet.
 • Reseförsäkring för hela familjen.
 • 10 000 välkomstpoäng för nya kunder.

Användarrecensioner

 • SK 2024-04-26

  Fungerar perfekt i alla väder!

  Elin Persson

  2024-04-26

  Tack för din recension!

 • Göran ÅSTRÖM 2024-02-29

  Kortet är bra men jag skulle ha tagit med bonus

 • Soumia Boumadiani 2024-01-21

  Jättebra,

  Elin Persson

  2024-01-22

  Tack för din recension!

 • Alaa 2023-12-30

  Tack

 • Lena Nilsson 2023-09-27

  Jag tycker det är ett bra kort och jag har mycket nöje med det jag är tacksam att ha fått det

 • Ann-Charlotte Ostlund 2023-06-23

  Tycker att det är bra

 • toufic jalloul 2023-03-28

  otroligt många företag tar inte emot det t.ex apoteket mat Smart Transfer Galaxy mm

 • Emma 2023-03-13

  Smidigt gratiskort!

Skriv ett omdöme

Öppettider

 • Måndag 09:00 - 17:00
 • Tisdag 09:00 - 17:00
 • Onsdag 09:00 - 17:00
 • Torsdag 09:00 - 17:00
 • Fredag 09:00 - 17:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Kontaktuppgifter

 • Företagsnamn Resurs Bank AB
 • Org.nummer 516401-0208
 • Adress Ekslingan 9
 • Postnummer 254 67
 • Ort Helsingborg
 • Telefon 0771-11 22 33
 • E-post kundservice@resurs.se