Stefan Bengtsson sammanfattar
Detta kortet erbjuder inga särskilt märkvärdiga förmåner. Om du redan har kontopaketet Danske Bank Silver ingår kortet kostnadsfritt men annars skulle vi säga att kortet inte är värt att skaffa.
Att Danske Bank är en fullservicebank innebär att de erbjuder samtliga privatekonomiska tjänster – allt från konto och sparande till investeringar och försäkringar.
Banken erbjuder två bankkort samt fyra kreditkort. Med deras bankkort, Mastercard Bankkort samt Mastercard Bankkort Start, dras pengarna direkt från kontot. Dessa kort har alltså ingen kredit och inte heller lika många förmåner som kreditkorten.
Samtliga kort kan användas med Google Pay, Samsung Pay och Garmin Pay.
Danske Bank Direkt Ung – Ett kreditkort för kunder mellan 18 och 27 år. Som mest går det att ha kredit på 25 000 kr och köpen med kortet omfattas av både allrisk och reseförsäkring.
Danske Bank Direkt – Ett kreditkort med ”basfunktioner” och kreditnivå på 50 000 kr. Har stora likheter med kortet ovan men här ingår inte reseförsäkring. Ger rabatter hos samarbetande hotell och flygbolag.
Danske Bank Guld – Ett kreditkort som ger extra trygghet via flera försäkringar och tjänster. Detta som exempelvis ID-skydd, Web Clean Up, Allriskförsäkring och Reseförsäkring. I likhet med de övriga kreditkorten från banken ges rabatter hos samarbetspartners.
Danske Bank Platinum – Det bästa kreditkortet från Danske Bank med bland annat Concierge Service, Lounge Access, Reseförsäkring, Nyckelförsäkring och Bagageservice. Dessutom är det kortet med lägst ränta hos denna bank.
Danske Bank grundades 1871 under namnet ” Den Danske Landmandsbank, Hypothek- & Vexelbank i Kjøbenhavn”. På grund av likviditetsproblem gick den danska staten in med kapital mellan 1923 och 1928 vilket även innebar att staten kunna ställa specifika krav på bankens utveckling.
År 1976 bytte de namn till Den Danske Bank och inom några år grundades filialer i både New York, Luxemburg, Hamburg och London.
Under 90-talet ingick banken i en fusion med två andra danska banker samt etablerade sig mer i Norden via filialer i Stockholm, Helsingfors och Oslo. Det var även i slutet av 90-talet som banken etablerades som en tydlig konkurrent mot de svenska storbankerna.
I början av 2000-talet ingick de i ännu en fusion samt köpte upp ett par nordiska mindre banker och bytte namn till dagens Danske Bank. Genom stark tillväxt är Danske Bank en av de fem största bankerna i Sverige.
Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.