Kategorier
Filter

Filter

Pre Paid kort

Vi har jämfört alla pre paid kort på marknaden för att du tydligt ska kunna välja vilket kort som är rätt för dig! Pre paid kort är en ny typ av kortutmanare som erbjuder många av kreditkortens fördelar men utan kredit på kortet.

Betalkort

Betalkort kan vi kalla de flesta korten på marknaden som du kan betala med, men här finns idag en ny kategori, vi kallar dem Pre Paid kort. Det är digitala kortutmanare som ger konsumenten en app kopplad till kortet, Mastercard eller VISA, och där du som konsument lätt kan styra sitt köpbeteende. Årsavgiften för dessa pre paid kort är ofta 0 kronor och även valutapåslaget är borttaget. Alltså ett bra alternativ på resan! Namnet pre paid betyder att du aktivt behöver fylla på kortet med pengar innan du använder det. I vissa fall kan du koppla bankkontot direkt till kortet och med andra aktörer behöver du aktivt överföra pengar från bankkontot till kortet via t.ex. swish. Korten är olika i deras kunderbjudanden när det gäller bankomatuttag, bonus eller valutaköp, så läs noga på om kortet innan du ansöker så att det är anpassat efter ditt kortanvändande!

Bankkort

Dessa kort ges ut av banker och är kopplade till ditt bankkonto. Det finns ofta både årsavgift och du betalar ett valutapåslag utomlands, men du får helt fria bankomatuttag. Dessa kort finns inte med i denna kategori.

Kreditkort utan UC

Det går inte att få ett kreditkort utan att kortutgivaren behöver ta en UC kreditcheck på den ansökande. Men för dessa pre paid kort behövs ingen UC kreditslagning och du kan lätt signa upp och komma igång med kortet. Vill du ha ett fysiskt kort behöver du beställa det i appen (eller i vissa fall köpa det på närmaste återförsäljare).

Kort utan kredit

Än idag finns inte möjlighet att få kredit på dessa kort, men mycket talar för att dessa aktörer kommer bredda sitt utbud med kredit i framtiden.

Däremot finns det flera andra fördelar med att ha ett pre paid kort i plånboken;

  • Inget valutapåslag
  • Ingen årsavgift
  • Ingen UC kreditcheck
  • Bra översikt över din ekonomi i appen
  • Pushnotis i appen vid köptillfället

Hej 

Baserat på dina uppgifter har vi tagit fram de främsta korten för dig i listan nedanför.

Vilka kort kan just du få?

kr

Inga resultat

Prova att ändra på dina filter för att se kort som matchar