Kategorier
Filter

Filter

Kreditkort för resa

Hitta det bästa kreditkortet för resan

Med rätt kreditkort för resan kan du spara mycket pengar i olika skeden av reseplanering och när du väl är på resan.

Här är checklistan för att kontrollera om ditt kreditkort även är ett bra resekort;

Reseförsäkring

Ingår det en bra reseförsäkring när du betalar resan med kortet? I de flesta kreditkort ingår en reseförsäkring som kompletterar din hemförsäkringen med viktiga delar som avbeställningsskydd och hyrbilsförsäkring. Men reseförsäkringen kan variera både när det gäller innehåll och värde. Se efter vad ditt kort har för reseförsäkring och jämför med korten högst upp i resekategorin!

Bonuspoäng

Reser du några gånger om året så kan det vara värt att investera i ett kort som ger dig poäng på alla köp och hjälper dig spara ihop till gratis flygresor. Dessutom brukar kort kopplade till ett särskilt flygbolag ge dig billigare resor om du flyger med dem. Flera kreditkort som erbjuder flygbonuspoäng men som inte är kopplade till en specifikt flygbolag.
Det kan vara svårt att jämför de olika bonussystemen, men vi har flera guider som jämför olika resekort med bonussystem, läs mer om dem i våra guider

Uttagsavgifter

Trots att flera kreditkort erbjuder 0% valutapåslag, finns det nästan alltid en hög uttagsavgift om du ska ta ut kontanter i bankomater utomlands. Speciellt om det är ett land utanför EU. Dessutom börjar räntan räknas från första dagen du gör uttaget. Alltså inte som en vanligt köp där du får upp till 45-60 dagar att betala tillbaka utan ränta.
Ta därför ut lite kontanter innan resa för att ha i reserv. Behöver du ta ut kontanter utomlands med kreditkortet så ska du jämföra korten i resekategorin och se vilka kreditkort som erbjuder 0% uttagsavgifter utomlands.

Hyrbil

Ska du hyra bil på ditt resmål? Då måste du ha ett kreditkort! När du skall hämta ut din hyrbil behöver hyrbilsfirman ta en deposition under tiden du hyr bilen. Beloppet varierar, upp till 15 000 kr är inte ovanligt. Depositionen tar de genom att blockera en summa på ditt kreditkortskonto. Ett debetkonto kopplat till ett bankkort accepteras ej eftersom det inte går att blockera en deposition på.

Valutapåslag

När du väl anlänt till resmålet utomlands så vill du kunna betala utan att kortutgivaren drar extra procent för varje köp. Du vill helt enkelt ha 0% valutapåslag, för det kommer spara dig många kronor på resan.
De allra flesta korten, både kredit- och debetkort, lägger på 1-2% på alla dina köp utomlands. Men det finns undantag på kortmarknaden!  Jämför kreditkorten i listan och se vilka av toppkorten som har 0% valutapåslag.

Hej 

Baserat på dina uppgifter har vi tagit fram de främsta korten för dig i listan nedanför.

Vilka kort kan just du få?

kr

Inga resultat

Prova att ändra på dina filter för att se kort som matchar