Efter flera år av osäkerheter och restriktioner så har många länder äntligen valt att öppna upp för turister igen. Men – även om det är fantastiska nyheter, så kan såklart läget ändras och då bör vi vara förberedda på det innan vi packar resväskan. Som tur är så vet vi några sätt att göra resan mer stressfri: nämligen med ett kreditkort! Visste du att de allra flesta kreditkort på marknaden idag erbjuder någon form av reseförsäkring? Faktum är att ett kreditkort kan bli din bästa vän på din resa och ge dig extra säkerhet med sina olika förmåner. Här kan du läsa om några kreditkort som kan göra din resa både billigare och tryggare.

Bank Norwegian

Gillar du att flyga med Norwegian? I så fall kan deras kreditkort passa dig! Cashpoints, reseförsäkring och avgiftsfria uttag är tre av de förmånerna du får om du använder dig av Bank Norwegians kreditkort på din resa. Kortet har dessutom ingen årsavgift. 

CashPoints är Norwegians egen bonus-valuta. Du får 0,5 cashpoints på varje köp – dessa kan du sedan använda vid köp av flygresor hos Norwegian. 

Reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår när du köpt minst hälften av resan med kortet. Med reseförsäkringen kan du känna dig trygg ifall något oväntat skulle ske: reseförsäkringen täcker bland annat bagageförsening, olycksfall och försening av allmänt färdmedel. 

Avgiftsfria uttag är en utmärkt förmån att ha på resan, då många länder fortfarande använder sig av kontanter i stor utsträckning. Då är det bra att veta att själva uttagen inte kostar dig något – det enda du betalar för är den låga valutaomväxlingsavgiften på 1,75 %. 

Collector Easyliving 

Detta kreditkort har många fördelar oavsett om du är på resande fot eller handlar hemma. För tillfället har kortet heller ingen årsavgift. 

Inget valutapåslag på dina köp med kortet: handla utomlands med kreditkortet utan extra avgifter. Se bara till att välja den lokala valutan för bästa priset. 

Reseförsäkring med 0 kronor i självrisk gäller om du betalar hela resan med kortet, inkluderat ett avbeställningsskydd om du skulle bli skadad eller sjuk och behöver ställa in. Andra saker som ingår i försäkringen är ersättning vid baggageförsening, flygförsening samt om något skulle hända med ditt hem när du är borta. 

SAS Eurobonus-medlemmar kan numera koppla sitt Easyliving-kort till sitt medlemskap, vilket gör att du kan samla extra mycket poäng när du handlar i anslutna butiker eller restauranger. Med dina Eurobonus-poäng kan du köpa flygbiljetter, hotellnätter eller uppgradera flygresor. Eurobonus har också en egen poängshop du kan spendera dina poäng i om du så önskar. 

Re:member Flex 

Re:member Flex är ett kreditkort med många fördelar, och hamnar direkt på topplistan för bästa kreditkort på resan. Kortet har en nästintill oslagbar reseförsäkring och har heller ingen årsavgift. 

Reseförsäkring med 90 dagars giltighet för hela familjen ger dig en extra trygghet på resan. Försäkringen gäller vid betalning av hela resan med kreditkortet. I försäkringen ingår bland annat avbeställningsskydd, resestart, missat anslutningsflyg och självriskskydd vid utlandsresa. Något som däremot utmärker sig från många andra kort är att även ID-stöld ingår i reseförsäkringen utan extra kostnad. 

Förutom reseförsäkringen så har Re:member Flex-kortet en låg valutaomväxlingsavgift på 1,75 procent. Detta underlättar enormt när det är dags att använda kortet utomlands. Ska du handla på hemmaplan, kanske inför resan, så har du dessutom rabatt i över 300 butiker!

Packa väskan och luta dig tillbaka 

Är du en sådan som lätt stressar upp dig inför allt som ska göras inför resan? Då kan ett kreditkort vara en god idé att överväga. Ett kort med en täckande reseförsäkring kan du i lugn och ro fokusera på det roliga och vara trygg i att du har ett skyddsnät om något skulle hända. Mer tid åt sol, bad och sightseeing med andra ord. 

Trevlig resa! 

Author Håkan

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Publicerad: 2022-09-23 Senast uppdaterad: 2023-06-12