Under de senaste två åren har världen inte varit sig lik – och inte heller våra resevanor. Den globala pandemin har påverkat alla på ett eller annat sätt, och för många har även resandet satts på paus. Men nu när många länders gränser äntligen öppnat upp igen finns det äntligen möjlighet att ge sig ut på äventyr igen!

Res säkert 2024

Men hur säkert är det egentligen att resa år 2024? Vad händer om man blir sjuk, planet blir inställt eller något händer under resans gång? Trots slopade restriktioner i många länder så finns det regler att förhålla sig till, och oförutsägbara saker kan hända. I dessa tider kan det då vara värt att veta att många kreditkort för resor har riktigt bra reseförsäkringar som täcker och kompenserar för dessa eventuella händelser. Bra va?

Här nere kan du läsa kort om de kreditkort som har de allra bästa reseförsäkringarna – allt för att göra din resa så trygg som möjligt!

Collector Easyliving 

Att känna sig trygg på själva resan som köpts med kreditkort är såklart superviktigt – men lika viktigt är det att känna sig lugn med att lämna hemmet och slippa oron för vad som kan hända när man är bortrest. Det har Collector Easyliving tänkt på – en av de större fördelarna med detta kort är just att förutom en reseförsäkring där avbeställningsskydd (vid olycksfall eller sjukdom), ersättning vid förseningar av flyg eller bagage samt ersättning av självrisk ingår så får du dessutom en allriskförsäkring. Det betyder att plötsliga skador/förluster skulle ske i din bostad hemmavid skulle ske, så har du det försäkrat också. 

re:member Flex 

Att detta kreditkort är ett av de bästa kreditkorten 2024 är ingen överraskning när man tar del av alla fördelar som kortet erbjuder. Det gäller även reseförsäkringen – re:member flex erbjuder en kompletterande försäkring som omfattar följande:

  • Avbeställningsskydd
  • Resestartskydd
  • Missat anslutningsflyg
  • Försening av allmänt färdmedel vid avresa
  • Bagageförsening
  • Kapitalbelopp vid olycksfall
  • Självriskskydd 
  • Självriskeliminering hyrbil 
  • ID-stöld

Resekamrat i kortform 

Man kan kort säga att dessa två kreditkort är perfekta resekamrater. Så om du väljer att boka din resa med kreditkort, är dessa kreditkort två bra val. Sedan är det bara att luta sig tillbaka i solstolen, barfåtöljen eller hyrbilen. Trevlig resa! 

Author Håkan

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Publicerad: 2022-03-14 Senast uppdaterad: 2023-05-03