Jämför privatlån

Privatlån, Lån utan säkerhet, blancolån- det finns många namn på detta typ av lån som inte kräver någon säkerhet. Med säkerhet menar vi att du inte behöver belåna något fysiskt för att få låna, som tex boendet.

Kanske behöver du renovera, köpa ny tvättmaskin eller bil. Då är detta lån ett bra alternativ för att förverkliga dina drömmar.

Jämföra privatlån- hur gör du?

Det är inte alltid lätt att jämföra de olika buden från långivarna och våra rådgivare hjälper dig självklart att hitta det bästa erbjudandet för dig. Detta bör du själv tänka på när du får olika lånbud,

Jämför lånevillkor

Buden du får kan visa liknande räntor men innehålla olika lånevillkor. Därför är det viktigt att som steg ett jämföra lånevillkoren. Börja titta på den effektiva räntan, den visar totala kostnaden för lånet, inklusive alla avgifter. För även om räntorna är lika så kan olika kostnader tillkomma såsom start-/uppläggningsavgift eller aviavgifter. Kostnader som gör ditt lån betydligt dyrare.

Du bör även fråga om du kan betala tillbaka hela lånet utan extra kostnader närsomhelst. Det är en stor fördel om du framöver kan betala tillbaka lånet eller vill byta bank.

Oavsett vilket typ av lån du vill jämföra så är det alltid viktigt att, just det, jämföra. Vi rekommenderar därför Lånen.se som jämför lån kostnadsfritt för att du skall kunna låna pengar tryggt och enkelt.

Jämför lån ränta

Är lånevillkoren liknande på de olika buden så kan du jämföra räntan rakt av. Beroende på storlek av lån så betyder en procent olika mycket, ju större lån desto viktigare.

Exempel

Har du ett lånebelopp på 250 000 kr med en avbetalningsperiod på 5 år med 6 % ränta, innebär det ca 4833 kr/mån. Höjer du räntan en procent till 7% så kommer du betala ca 1400 kr mer om året.

Jämför låneförmedlare

Är även räntorna liknande så kan du se över långivarna och fundera på om det är någon som känns bättre baserat på storlek, historia eller att du har andra engagemang i banken. Ofta kan ökat engagemang innebära rabatt på andra produkter inom banken såsom bil- eller hemförsäkring. Alla banker och betalningsinstitut som vi visar på sajten är seriösa och innehar tillstånd av Finansinspektionen.

Samla lån

En annan möjlighet med detta lån är att lösa andra dyra krediter. Har du flera lån utspridda hos olika aktörer så har du en större chans att få lägre ränta om du samlar ihop dem hos en aktör.

Dessutom blir det enklare för dig att ha en bra översikt och kontroll på dina krediter. Vill du samla dina lån så se till att fylla i totala summan på de lån du har utestående i ansökan.

Lösa lån

När du valt det bästa lånerbjudandet är de dags att lösa de andra lånen. Kortio är ingen bank utan förmedlar banktjänster, beroende på vald aktör och lån sker utbetalning på två olika sätt:

  1. Långivaren betalar ut hela summan till ditt konto, som du sedan använder för att betala av alla andra krediter och lån på egen hand. Efter du löst alla lån och krediter finns således bara ett samlat lån till långivaren kvar.
  2. Långivaren sköter överföringarna och löser lån och krediter till dina utestående långivare utan att pengarna delas ut till dig. Banken hjälper dig att samla lånen så att endast deras lån finns kvar. Detta gör t.e.x Collector Bank och Sevenday Bank och då behöver de få in information om dina existerande lån från dig. Det räcker med att ha en tidigare faktura eller liknande inbetalningsavi från de lån du betalar av tillgänglig.
Author Håkan

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Publicerad: 2022-01-18 Senast uppdaterad: 2024-03-19