Att ansöka om kreditkort går normalt snabbt, efter att ansökan är inskickad brukar man få besked direkt om man blivit beviljad kreditkortet eller inte. Men att få hem kortet på posten kan däremot ta uppemot 1 - 2 veckor då kortet både ska tillverkas, postas och levereras. PIN-koden skickas dessutom separat av säkerhetsskäl och det kan då ta ytterligare någon dag innan du faktiskt kan börja använda kortet.

Skaffa kreditkort snabbt

Är det bråttom - och du vill få kreditkort snabbt - finns det dock alternativ. Dels finns det kreditkort som är kända för att de skickar ut korten fort och det finns även virtuella kreditkort du kan lägga till i din e-plånbok direkt så att du kan betala redan innan du har fått hem ditt “riktiga” kreditkort.

Virtuella kreditkort du kan lägga till i din e-plånbok direkt

 • Bank Norwegian kreditkort
  Bank Norwegian kreditkort
 • Resurs Gold
  Resurs Gold
 • Coop Mastercard
  Coop Mastercard
Varför lita på oss?

Sedan 2013 har vi på Kortio ägnat oss åt att hjälpa våra besökare att fatta välgrundade beslut om kreditkort. Vårt team består av finans- och resexperter som hjälper våra läsare att ta de bästa möjliga besluten. Vi producerar ärliga recensioner och användbara guider för att våra läsare och samarbetspartners ska kunna lita på oss.

På Kortio strävar vi efter att ge er all den information ni behöver för att fatta rätt beslut för er ekonomiska situation. Vi får ersättning genom ansökningslänkarna men våra recensioner är fullständigt opartiska

Varför skaffa kreditkort fort?

Anledningen till att man vill ha ett kreditkort snabbt kan vara flera:

 • Ska du ut och resa inom kort och vill känna dig trygg med att du kan betala även om du inte har pengar på kontot just nu är det bra att ha med sig ett extra kreditkort. Du vill inte hamna i ett läge där du inte har täckning på kortet när du ska betala din hotellräkning eller sjukhusbesök, ett extra kreditkort är då en bra lösning.
 • Kreditkort kan även vara ett bra alternativ till snabblån. Genom att köpa med kreditkort istället för att ta ett dyrt blancolån har du möjligheten till räntefri kredit och flexibla avbetalningsplaner. Till skillnad från snabblån kan köp med kreditkort vara utan ränta.
 • Många vill även utnyttja ett kreditkorts förmåner vid större inköp. Köper du dyr elektronik kan du utnyttja kreditkortets allriskförsäkring och vid en utlandsresa är det bra att betala med kreditkort då en kompletterande reseförsäkring normalt ingår.

Så får du ditt kreditkort snabbare

När du ansöker om kreditkort behöver du i regel bara fylla i några snabba uppgifter om dig själv, din anställning och inkomst. Efter att du har identifierat dig med BankID gör kortutgivaren en kreditupplysning och därefter får du besked om kreditkortet blivit beviljat eller inte.

Detta brukar gå på bara några minuter och om uppgifterna du har skickat in stämmer, och du har tillräckligt god kreditvärdighet för att få handla på kredit, brukar du kunna få besked i princip direkt då detta är automatiserat. I andra fall kan du bli nekad kortet eller behöva skicka in kompletterande information.

Du behöver även se till så att du uppfyller grundkraven som ställs, annars kommer du inte kunna få kreditkort snabbt. Du behöver vara minst 18 år gammal (vissa kortutgivare har högre åldersgräns), vara svensk medborgare, kunna signera med BankID och ha en taxerad inkomst. Om betalkortet du ansöker om har ett kreditutrymme, dvs är ett kreditkort, behöver du ha en tillräckligt god kreditvärdighet för att krediten ska bli beviljad.

Sammanfattningsvis:

 • Se till att du uppfyller grundkraven som ställs
 • Signera med BankID så att din identitet blir bekräftad direkt
 • Fyll i korrekta uppgifter när du ansöker
 • Behöver du kreditkort redan samma dag finns det virtuella kreditkort
 • Välj kortutgivare som är kända för att skicka hem kreditkorten snabbt (se lista här på Kortio)

Virtuella kreditkort kan du använda direkt

Det blir allt vanligare med så kallade virtuella kreditkort. Det är kreditkort som fungerar precis som vanliga kreditkort fast med skillnaden att de inte finns rent fysiskt.

Istället för att du då har ett kreditkort i din plånbok lägger du till kortet i en elektronisk plånbok som du sen använder för att betala i din dator, mobil, surfplatta eller smartklocka. I princip alla stora mobiltillverkare och operativsystem erbjuder en förinstallerad digital plånbok som kallas för Wallet

Med ett virtuellt kreditkort behöver du inte vänta på att få hem ditt plastkort på posten utan kan då lägga till kortet direkt till din e-plånbok och börja använda det redan idag. Om kreditkortet du ansöker om erbjuder virtuellt kreditkort kan du lägga till kortet direkt efter att din ansökan blivit godkänd och du kan göra ditt första köp på kredit efter bara några minuter.

Vissa kort går snabbare att få än andra

Det tar alltid minst några dagar att få hem sitt kreditkort då dessa måste präglas med kortnummer och ditt namn. Därefter får man räkna med att posten tar någon eller några dagar.

Kortutgivare som är kända för att snabbt skicka ut sina kreditkort är Re:member Flex där det normalt tar 3 - 5 arbetsdagar för att få hem kortet och Resurs Gold som man normalt får hem inom en vecka.

Vill du verkligen ha ett snabbt kreditkort ska du välja ett virtuellt kort eftersom du då kan börja använda kortet direkt. Kortutgivare som erbjuder virtuella kort är bl.a. Revolut, Lunar, SEB, Santander Bank, Curve och Eurocard. 

Tänk efter innan du skaffar kreditkort

Även om du har bråttom med att skaffa ett kreditkort är det viktigt att jämföra kort noggrant så att du verkligen väljer ett kort som passar dig. När du skaffar kreditkort kommer du även att skuldsätta dig, en obetald skuld kan skapa många problem och det är därför viktigt att tänka igenom innan du skaffar kreditkortet.

Titta på hur många räntefria dagar kreditkortet erbjuder och vilken ränta du behöver betala om du istället delbetalar din kortfaktura så att du är förberedd på det.

Det är även viktigt att välja ett kreditkort som är anpassat efter dig och din livsstil. Reser du mycket bör du välja ett kreditkort med reseförsäkring, pendlar du mycket med bilen bör du skaffa ett bensinkort med drivmedelsrabatt och om du shoppar mycket så finns det både kreditkort med rabatter och kort med cashback som ger pengar tillbaka.

Frågor och svar om att få kreditkort snabbt

Hur lång tid tar det att skaffa kreditkort?
Kan man snabba på processen gällande hur lång tid det tar att skaffa kreditkort?
Hur kan man göra för att skaffa kreditkort snabbt?
Vad för kreditkort kan man få snabbast?
Cia Erander

Cia har arbetat som ekonomisk rådgivare och har en lång och bred bana som journalist och redaktör bakom sig. De senaste åren har hon även jobbat som content writer med inriktningar som finans, hållbarhet, turism, industri och livsstil.

Publicerad: 2022-11-15 Senast uppdaterad: 2024-02-05