Klarnas kort är lanserat

Nu är Klarnas kreditkort lanserat och det är många som är nyfikna på både innehåll och utseende. Kortio har fått träffa Klarna och höra vad kortet kommer att erbjuda kunderna,

Klarna har gjort sig kända för att vara nytänkande och mer flexibla än klassiska banker och det kan man säga om kortet också. Bla erbjuds du som kund flera digitala lösningar i appen som gör varje köp flexibelt för kunden, tex byta PINkod eller hur du vill betala ett köp. Du kan välja direkt vid köpet om du önskar delbetala som ett kreditkort eller betala direkt som ett vanligt bankkort i appen.

Kortet skall vara så kostnadsfritt som möjligt för kunden när det gäller t.ex. årsavgift och valutapåslag, men det stämmer inte helt. Vid användning av delbetalning kostar det nämligen 29 kr/mån, en slags fakturaavgift.

Kortet är väldigt avskalat från bonusprogram och försäkringar än så länge, men det kommer utvecklas över tid enligt Klarna. En tanke är att du som kund, allt eftersom du skapar ett köpbeteende med kortet, ska bli erbjuden personliga rabatter och erbjudanden, som tex en gratis glass eller rabatt på din favoritbutik.

Du kan än så länge endast ansöka om kortet i Klarnas egna app och kortet är under teststadie enligt Klarna. Dvs erbjudanden testas och förändras ständigt för att hitta rätt. Så fort denna period är klar kommer Kortio kunna visa upp den slutgiltiga versionen och öppna för ansökningar! Förväntningen är att detta ska vara klart i början av 2019.

Fördelar

+ Bonusprodukter och erbjudanden skräddarsydda för dig som kund

+ Snygg design

+ Flexibel app som ger mig fler möjligheter som kund, som att frysa/öppna kortet tillfälligt.

Nackdelar

- Ingen reseförsäkring

- 29 kr./mån vid delbetalning

- Går inte att ta ut pengar i bankomat i Sverige eller utomlands