Kortio tipsar

Bästa bensinkortet 2019

Kortio
2018-11-12

Drivmedel är en ofta en stor månadsutgift för dig med fordon. Flera bensinstationer erbjuder både medlemskort och kreditkort för deras kunder, där kreditkortet erbjuder störst rabatter och pengar tillbaka. Med ett sådant kort kan du alltså spara flera hundralappar i månaden. De flesta sk bensinkorten ger även bonus utanför stationerna, upp till 0,5% (dock brukar det i regel aldrig ges bonus hos konkurrerade bensinbolag).

Fördelar med bensinkorten;

✅Gratis

Samtliga bensinkort som ges ut av bensinbolagen är gratis (2019) vilket gör att man får kredit, bonus och billigare drivmedel utan att betala någon årsavgift. Dock har flera en avi eller delbetalningsavgift.

✅Möjlighet till delbetalning

Med ett kreditkort ges alltid möjlighet till delbetala sin månadsfaktura. Varje månad måste ett minsta betalningsbelopp betalas (ex. 2% av skulden) efter 45-60 dagar, men resterande kan skjutas upp till kommande månader. Då får du snabbt en flexibel lösning och kan betala krediten när ekonomiska förutsättningar finns.

✅Många bonusar

De olika bensinkorten har olika bonusar och rabatter. Men det som gäller för samtliga kort är att de ger billigare drivmedel, rabatt på alla inköp hos företaget och olika erbjudanden.

Läs mer i vår guide

eller se vår topp-3 bensinkorten 2019;

Shell Mastercard

Vill du ha bonus på alla dina köp så är detta kortet för dig, 0,5% kontant bonus på allt du handlar för! Bonusen betalas ut fyra gånger per år i form av en värdekupong som du antingen kan lösa in mot kontanter, eller handla för direkt på shellstationer.

Shell Mastercard

Kortet ger dig,

✔️ 0,5% bonus på alla köp och rabatt på drivmedel*

✔️Upp till 100 000 kr i kredit

✔️0 kr årsavgift

*Ingen bonus för betalningar via tjänsten Betalo, samt inköp av drivmedel eller inköp på konkurrerande bensinstationer i Sverige.

Ikano Bank

Här är kortet för dig som tankar på olika stationer. Inget typiskt bensinkort men ger mest bonus på drivmedel på ALLA stationer, 1%.

Ikano kort

Kortet ger dig,

✔️ 1% på drivmedel på alla stationer

✔️ Månadsrabatt i en utvald butiksbransch varje månad

✔️0 kr årsavgift (aviavgift vid använd kredit)

Circle K Mastercard

Med Circle K kortet får du 25 öre rabatt på drivmedel på bemannade stationer i 6 månader och bonus på alla andra köp. Tankar du över 1 000 liter/år får du 1% bonus.

Ikano kort

Kortet ger dig,

✔️ Försäkring vid feltankning

✔️ 0.3% i bonus på alla köp du gör och tankar du över 1 000 liter/år får du 1% bonus

✔️0 kr årsavgift