Tina frågar:

Vilka är Komplett Bank?

2022-10-21 Privatekonomi

Elin Persson svarar:

Komplett är en relativt ny bank på marknaden. De lanserade sin bankverksamhet i Norge 2014 och i Sverige först sommaren 2018. Banken erbjuder refinansieringslösningar och konsumentkrediter såsom privatlån och kreditkort. Komplett delar ägaren Caniac Invest med Komplett Group som driver flera webbutiker i Norge och Sverige. Webbutiken vi svenskar känner igen mest är Webbhallen som är etablerade på flera ställen i Sverige.

Vad innehåller Komplett Mastercard?

Komplett Mastercard fokuserar på bonus till kunden och tack vare sina relationer med webbutikerna så kan de erbjuda upp emot 4% om du handlar på komplett.se, vilket är mycket mer än de flesta bonuskorten idag. Kortet ger 1-4% bonus tillbaka för köp med kortet uppdelat enligt följande,

  • 4% på alla köp hos Komplett.se
  • 1% bonus på alla enskilda köp över 20 000kr
  • 0,5% bonus på övriga varuköp

Bonuspoängen kan du sedan använda som betalning i Komplett Banks lojalitetsprogram, komplett.se. Produkterna som erbjuds är främst inom elektronik men även träningsredskap och vitvaror.

Övriga fördelar är årsavgiften och uttagsavgifterna som ligger på 0 kr. Sett till övriga kort på marknaden brukar uttag kosta mellan 2-4 procent av uttaget belopp. Däremot börjar krediträntan ticka så fort du tagit ut kredit i automater för samtliga kreditkort. För att utnyttja kreditkortet bäst är Kortios generella ekonomiska rekommendation är att du främst betalar med kreditkort, inte tar ut pengar.

Nackdel med kortet

Finns det några nackdelar med detta kort? Ett minus med kortet är, förutom den höga räntan, maxtaket på bonusintjäningen. Månadsnivån är på en rimlig nivå på 500 bonuspoäng, men däremot 2000 bonuspoäng senaste 12 månaderna ligger lite lågt för ett årstak. Här kan du läsa mer och ansöka om Komplett Mastercard!