Har du rest en del, sparat ihop poäng med ditt kreditkort och tycker det är dags att boka en resa? Då kan det vara bra att veta vilka destinationer som är lättast att nå för dina poäng. Här listar jag mina 5 bästa tips - Alexis Barnekow, VD på Chatflights

Med SAS Eurobonus kan du resa med hela StarAlliance, och då helst i Business Class

En stor fördel med poäng från SAS Eurobonus är att du kan använda dem för att resa inom hela Star Alliance. Det ger dig inte bara tillgång till SAS egna avgångar utan även deras systerbolag i gruppen, som Lufthansa, Swiss, Singapore Airlines eller Thai.

Har du samlat poäng och vill få ut mest värde från dem ska du satsa på att resa i Business Class. Du kan givetvis boka Economy Class också, men värdet av varje poäng blir markant högre genom att boka business, då priserna är så pass mycket högre för en betald biljett.

Här listar vi de fem destinationer som du har enklast att nå för dina Eurobonuspoäng i Business Class.

5e plats: Singapore

Singapore är en ren, varm och mycket uppskattad stad med bra restaurangliv och trevliga hotell. Det finns hav och stränder att nå och många brukar rekommendera det som en destination för vuxna par som vill uppleva stadsliv.

Fördelen med att flyga med poäng till Singapore är att Singapore Airlines trafikerar många hubbar i Europa, dvs. man kan ta sig dit från många av knutpunkterna som t.ex. Frankfurt, Paris och Wien.

Singapore Airlines brukar släppa 4 platser i Business Class på en hel del flygningar så det brukar gå att hitta plats för poäng om man är någorlunda flexibel.

4e plats: New York

New York som destination behöver knappast beskrivas. Men det många kanske inte tänker på är att det är en intressant sommardestination för sol & bad, om man räknar med det Long Island har att erbjuda.

Den stora fördelen med New York är att det är en konkurrensutsatt destination som många flygbolag reser till. Det betyder att alla platser inte blir sålda vilket öppnar för att det släpps bonusplatser på många linjer.

Den enda nackdelen med att flyga till New York för poäng är att det kostar relativt lite att resa dit för pengar, så besparingen blir inte alltid så stor. Till New York kan man flyga för poäng med United och SAS, men de som släpper flest poängplatser dit inom Star Alliance är Austrian, Swiss, TAP och Lufthansa. Det sistnämnda bolaget släpper sina platser först 3-4 månader innan avgång vilket är sent, bra att veta.

3e plats: Denpasar (Bali)

Paradiset Bali är en tacksam destination för dig som flyger med poäng då det är en lång resa vilket med fördel görs i Business Class. Det finns framförallt tre flygbolag som släpper bonusresor dit:

  • Thai Airways är generösa med platser och släpper ofta hela 8 platser i Business Class.
  • Singapore Airlines har många avgångar och släpper upp till 4 platser i Business Class.
  • Turkish Airlines erbjuder en del möjligheter och släpper upp till 4 platser i Business Class.

2a plats: Miami

Miami hamnar på andra plats, inte för att det är den enklaste destinationen att hitta plats till utan för att det är en populär destination som inte kostar särskilt mycket poäng att flyga till, och som trots sin popularitet släpper en hel del bonusplatser.

Till Miami kan man framförallt flyga med Swiss via Zurich, där kan man ofta hitta 4 platser i Business Class. Som alternativ kan man flyga med Lufthansa via de tyska hubbarna eller med TAP via Portugal.

SAS är ett alternativ men där ska man inte räkna med att hitta platser i Business, däremot kan det finnas en del plats i SAS Plus vilket är ett trevligt sätt att resa.

Vår besökare Anton, reste till Miami med sina EuroBonus-poäng. Läs intervjun med Anton här.

1a plats: Bangkok

Bangkok listas på första plats i denna jämförelse för att destinationen är enkel att nå från Sverige (det går ett direktflyg från Stockholm) och för att Thai är generösa med bonusplatser i Business dit, i alla fall om man flyger via de europeiska hubbarna.

Thai släpper upp till 8 platser i Business Class till Bangkok vilket gör destinationen attraktiv om man ska resa med familjen eller större sällskap.

Lozan Hamid

Lozan Hamid är en begåvad ekonomistudent med en lovande framtid inom kreditbranschen. Med en stark grund i finans, privatekonomi och rådgivning samt en imponerande analytisk förmåga kommer Lozan att fortsätta vara en viktig resurs för Kortio och dess läsare genom att bidra till att hålla innehållet uppdaterat och relevant.

Publicerad: 2021-12-07 Senast uppdaterad: 2023-05-26