American Express satsar stort och påbörjar den 19 mars ombyggnationen av sin klassiska lounge på Arlanda flygplats utanför Stockholm. Ombyggnationen sker i samarbete med Swedavia och är utan tvekan Amex:s största satsning och mest ambitiösa byggprojekt i Sverige.

Den nya 700 kvadratmeter stora loungen kommer att tas fram i samarbete med ledande arkitekter och kommer, enligt Amex nordiska VD Philip Trocmé, att hålla yttersta världsklass. Exakt vad som väntar i nya loungen avslöjas inte i pressmeddelandet, men med tanke på hur populär Amex Lounge by Pontus har varit är förväntningarna höga.

Den nya loungen kommer att stå klar 2024. Efter att den gamla loungen har stängt ner 19 mars öppnas en tillfällig Amex Pop Up Lounge från 21 mars som du hittar på F-piren i Terminal 5. Pop Up-loungen är tillgänglig för dig som har ett Amex Platinum- eller Centurion-kort, är du Platinum-kortinnehavare får du ta med dig en gäst, har du Centurion-kort får du ta med dig två gäster.

I den tillfälliga loungen kommer det serveras kall mat och dryck. Amex lovar att det kommer ske spännande samarbeten med både varumärken och gästkockar inom “premiumsegmentet”. 

Dagarna då båda loungerna är stängda (19 - 20 mars) kan du hämta upp Lounge On The Go-lådor utanför gamla loungen med antingen frukost, lunch eller middag (beroende på tid på dygnet) att ta med dig.

Amex Lounge By Pontus (efter krögaren Pontus Frithiof) har blivit nominerade som bästa flygplatsloungen i flera internationella tävlingar. När du besöker loungen väntar inte bara en buffé, som annars är vanligt, utan du kan få mat serverad i bordet som på en riktig restaurang. Har du Centurion-kort får du tillgång till separat lounge och mer exklusiv mat och dryck.

Author Håkan

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Publicerad: 2023-02-20 Senast uppdaterad: 2023-06-20