Lounge on the go erbjuder färdiga måltider att ta med på flyget eller tåget - en perfekt lösning för resenären på språng. Finns tillgängligt på utvalda flygplatser och tågstationer för Amex Gold och Platinum-kortinnehavare som gör det möjligt att du kan njuta av en lugn måltid oavsett var du befinner dig.

Så fungerar Lounge on the go

Lounge on the go är ett koncept från Amex där du får en färdig kasse med frukost, lunch eller middag att ta med på flyget eller tåget. En perfekt lösning när man exempelvis har bråttom till anslutande flyg. Istället för att sitta i loungen får man då med sig en färdig måltid som man kan avnjuta i lugn och ro.

Erbjudandet med Lounge on the go finns på utvalda flygplatser och tågstationer och gäller dig med Amex Gold eller Amex Platinum kort. Ursprungligen gällde bara erbjudandet bara Platinum-kortinnehavare men numera kan även personer med Amex Gold Card hämta ut en matpåse.

Exempel på vad som kan ingå i en matpåse:

 • Frukost - Smörgås, juice, yoghurt och kaffe eller annan varm dryck
 • Lunch eller middag - Sallad, wrap, läsk eller mineralvatten, kaffe 

Krav för att få Lounge on the go

Lounge on the go kan utnyttjas en gång per dag och erbjudandet är personligt, så du behöver själv hämta ut kassen. Utöver detta finns det några andra krav som måste uppfyllas:

 • Du behöver visa upp ditt boardingkort som visar att du ska resa samma dag
 • Du behöver registrera ditt fysiska Amex Gold eller Platinum-kort i kortterminalen. Att bara ha lagt till kortet i sin e-plånbok fungerar inte. En avgift på 0,10 kr kommer att dras från kortet.
 • Du kan hämta ut ytterligare matpaket under samma dag, men då tillkommer en avgift på 300 kr.
 • Erbjudandet gäller endast vid avresa (inte när du anlänt till en flygplats) och kan inte utnyttjas om du redan besökt Amex lounge på flygplatsen.

Kreditkort med Lounge on the go

Det finns ett flertal kreditkort som ger tillgång till flygplatslounger med Lounge Key eller Priority Pass. Lounge on the go finns dock bara att tillgång genom kreditkorten Amex Gold och Amex Platinum:

American Express Gold

Amex Gold Card är ett exklusivt kort från American Express som ger bonuspoäng på alla köp och tillgång till fyra gratis loungebesök per år. Kortet har en inkluderad reseförsäkring och ger förtur till evenemangsbiljetter och har även andra exklusiva erbjudanden som endast gäller för kortinnehavare. Kortet kostar 175 kr/månad.

American Express Platinum

Amex Platinum är ett riktigt lyxigt kreditkort från American Express med poäng på alla kortköp, en mycket omfattande reseförsäkring, tillgång till lounger över hela världen och Fast Track på flygplatsen som låter dig gå före i kön.

Dessutom bjuder Amex dig och en vän på exklusiv tvårättersmiddag tre gånger varje år. Det är inte bara förmånerna som är exklusiva med kortet utan även själva kortet i sig då det är tillverkat i metall med graverade detaljer. Kortet kostar 650 kr/månad.

På vilka flygplatser finns Lounge on the go?

I Sverige och i Norden finns Lounge on the go på följande flygplatser:

 • Amex Pop Up Lounge - Arlanda Airport (Stockholm)
 • Espresso House - Malmö Airport
 • Espresso House - Luleå Airport
 • Espresso House - Landvetter (Göteborg, utrikeshallen)
 • Espresso House - Visby Airport (Gotland)
 • Espresso House - Kastrup (Köpenhamn)
 • Espresso House - Vanda (Helsingfors)
 • Ritazza - Gardermoen (Oslo, inrikesterminalen A8)

Lounge on the go även på tågstationer

Lounge on the go finns även tillgängligt på tågstationer i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det möjliggörs genom ett samarbete mellan Espresso House och Amex. Du kan hämta ditt Lounge on the go-paket på följande tågstationer och adresser:

 • Göteborg Centralstation (Espresso House: Nils Ericson platsen 2)
 • Malmö Centralstation (Espresso House: Skeppsbron 1 och Lokgatan 3)
 • Stockholm Centralstation (Espresso House: Centralhallen, Nedre hallen och Övre hallen)

För att få hämta ut ett frukost- eller lunchpaket behöver du visa upp din tågbiljett på Espresso House, avgången behöver vara inom max en timme. Du får hämta ut som mest ett paket per dag och totalt 30 paket under ett år. Det behöver också vara på en resa som påbörjas och avslutas på följande sträckor: Stockholm till Göteborg, Göteborg till Malmö samt Stockholm till Malmö.

Precis som för flygresor så behöver du ha med ditt fysiska Amex-kort och registrera i kortterminalen, har du bara kortet i e-plånböcker som Apple Pay och Google Pay så fungerar det inte.

Även din medresenär kan frukost och lunch

Lounge on the go gäller både dig som är kortinnehavare samt innehavare av eventuellt extrakort. Extrakort innebär att ni har ansökt om extra kreditkort som står i ett annat namn men där det fortfarande är personen som ansökt om det ursprungliga kreditkortet som är betalningsskyldig.

Med Amex Platinum får du även hämta ut ett paket för en gäst. Både det vanliga kreditkortet och extrakortet får hämta ut extra paket för en gäst, och erbjudandet gäller både på flygplatser och tågstationer.

Med Amex Gold kan du inte få extra matpåse för en gäst, men både huvudkortinnehavare och extrakortsinnehavare kan hämta ut varsin matpåse.

Vanliga frågor och svar om Lounge on the go

Hur många gånger kan man utnyttja Lounge on the go?
För vilka kort gäller Lounge on the go?
Vilka flygplatser och tågstationer finns Lounge on the go?
Vad är Lounge on the go?
Author Håkan

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Publicerad: 2023-06-19