Peter frågar:

Vad är onlinekrediter?

2024-02-20 Lån

Elin Persson svarar:

Ni har kanske lagt märke till att vissa jämförelsetjänster har med ett kort som heter t.ex Credway eller Euroloan, men som inte verkar vara ett kort? Det är företag som ger ut så kallade onlinekrediter eller kortkrediter, vilket betyder att du ansöker om ett lån och vid beviljad ansökan sätts pengarna in direkt på ditt bankkonto.

Precis som ett lån tänker du nu kanske? Men skillnaden är att det tillkommer inte någon ränta på pengarna förrän du bestämmer dig för att använda dem. Du behöver inte heller använda hela beloppet på en gång. Behöver du bara ta ut 5000 kronor av 20 000 så tillkommer endast ränta på de 5000 kronorna. En ränta som ofta är något högre än ett vanligt blancolån. Men fördelen är att de övriga 15 000 kronorna du inte utnyttjat finns kvar på ditt konto utan ränta.

På det sättet bestämmer du själv när du vill låna pengarna och påbörja räntebetalningen, precis som med ett kreditkort. Därför kan flera jämförelsetjänster ta med Credway eller Europloan som ett alternativ till kort. Vi jobbar också med dessa två företag, men jämför dem med andra lån istället.