Ola frågar:

Vad baseras Kortios betyg på?

2023-01-31 Kreditkort

Elin Persson svarar:

Vi har valt att dela upp Kortio betygen i fem olika parametrar för att göra det så enkelt som möjligt för dig som besökare. Du kan själv välja om du vill fokusera på ett kort för resan, shoppingen eller trygghet/försäkringar. Oavsett vad du väljer så betygssätts kortet alltid utifrån ränta och avgifter.

Under Resa bedöms hur bred kortets reseförsäkring är, om det är billigt att handla med kortet utomlands och andra extra förmåner som gör resan enklare för dig som kund. Exempel på extra förmåner är lounge access på flygplatser, extra bonuspoäng på resan, försäkring mot flygbolagskonkurs eller möjlighet till uppgradering på flyget med hjälp av kortet.

Under Shopping bedöms kreditmöjligheten, bonussystem och andra extra förmåner som concierge service, erbjudanden och rabatter.

Under Försäkringar bedöms de olika försäkringarna som ingår i kortet och hur brett de täcker kundens kostnader. De vanligaste försäkringarna är Reseförsäkring med avbeställningsskydd, Allrisk, Köpförsäkring/ Prisskydd, Självrisk- och Olycksfallsförsäkring.

I betyget för Avgifter bedöms de olika avgifterna som tillkommer med kortet. Det är en parameter som bankerna själv räknar på i den effektiva räntan, men vi tar även hänsyn till avgifterna utomlands och om det är låg eller hög beviljandegrad för kortet.

I betyget för Ränta bedöms den lägsta räntan som bäst utav de kort som finns i listan.

För att sammanställa de olika betygen så har vi summerat ihop betygen till ett Kortiobetyg.

Vi hoppas dessa betyg ska underlätta för dig att välja rätt kort!