Fredrik frågar:

Jag ville rådfråga dig ifall du vet (som verkar ha en hel del information om det) om det på nåt vis går att skicka en faktura till kunder när man utfört någon tjänst då jag har ett suf bolag. Jag har Revolut business som bank men har märkt att folk inte gillar att betala med iban och bic bland annat. Finns det något som gör att det t.ex är ett bankgiro eller kontonummer kunden betalar till som sedan är kopplat till Revolut eller nåt liknande? 

2024-02-20 Kreditkort

Stefan Bengtsson svarar:

Detta går troligtvis att lösa genom att använda en extern faktureringstjänst. Det är exempelvis många företagare som använder Billogram eller Fortnox faktureringstjänster. Det kostar ca 10 kronor per faktura. Kunden kommer betala till ett PG-nummer som är kopplat till billogram eller fortnox. När de får in pengarna noteras det i deras system att fakturan är betald varpå de betalar ut dem till dig. På detta sätt har du enkel koll på att alla fakturor blir betalda också. Billogram är enklare av dessa två och det finns även ytterligare liknande lösningar. Kontakta billogram och fråga som ett första steg. 

Ett annat alternativ är att utföra dessa tjänster via Frilans Finans. Det är en tjänst för dig som inte har företag men ändå vill fakturera dina kunder. Det kanske inte är exakt vad du söker.