Betalar du resan med ditt kreditkort ingår flera olika försäkringar - vet du vilka?

Idag vill vi till större del boka och planera vår resa själva och vi har fler möjligheter att välja mellan olika aktiviteter på resan. Men det innebär också en större sårbarhet om något går snett, ni missar flyget eller blir sjuka. Får du tillbaka pengarna för flyget, hotellet eller aktiviteterna på resmålet?

Nedan är försäkringarna som kan ingå och som du inte behöver betala dyrt för att köpa till.

  • Avbeställningsskyddet - inkluderas oftast inte i hemförsäkringar, men nästan alltid i kreditkortets reseförsäkring. Så undvik att köpa till resebolagets egna separata avbeställningsskydd varje gång du bokar flyget, det räcker att du betalar resan med kreditkortet!
  • Hyrbilsförsäkringen- Med denna kortförsäkring behöver du inte teckna kompletterande eller extra försäkring från uthyrningsföretaget såvida täckning för ett högre belopp inte anses nödvändigt! Betala bara hyrbilen med kortet så ingår denna försäkring!
  • Evenemangsskydd- Ger dig full ersättning för kostnader som uppstår vid avbeställning om du skulle bli sjuk och inte kan gå på konserten, matchen eller föreställningen som du har köpt biljett till. Den gäller även om din resa blir inställd eller du tex missar flyget dit.

Easyliving från Collector bank erbjuder alla tre i sin kortförsäkring när du betalar resan eller evenemanget med kortet!

Collector Easyliving

  • Evenemangsskydd
  • Självriskeliminering hyrbil
  • Avbeställningsskydd

Kortio har tagit bort årsavgiften under första året (värde 195 kr). Så att du kan testa kortet på resan och spara pengar med 0% valutapåslag!

Lozan Hamid

Lozan Hamid är en begåvad ekonomistudent med en lovande framtid inom kreditbranschen. Med en stark grund i finans, privatekonomi och rådgivning samt en imponerande analytisk förmåga kommer Lozan att fortsätta vara en viktig resurs för Kortio och dess läsare genom att bidra till att hålla innehållet uppdaterat och relevant.

Publicerad: 2021-12-07 Senast uppdaterad: 2023-05-03