Både lägre och högre cashback

Från den 1 juli 2023 gjorde Refunder ett flertal ändringar för sin cashback. Handlar du med ditt Refunder Pay-kort på Refunder.se får du nu 2 % cashback istället för 1 %. För övriga kortköp sänks cashbacknivån från 1 % till 0,5 % förutom köp i livsmedelsbutiker, restauranger och stora inköp på minst 20 000 kr vid ett köptillfälle.

Här går vi igenom vad som är nytt och vad förändringarna innebär för dig som kortanvändare.

De flesta får nu mindre cashback

För de flesta personer som använt Refunder Pay för sina vardagliga inköp är förändringarna en försämring. Från att man tidigare fått 1 % på alla kortköp sänks detta nu alltså till 0,5 % med vissa undantag. Om du använt ditt kreditkort för att tanka bilen, köpa elektronik eller kläder får du nu alltså halverad återbäring.

Refunder har även försämrat villkoren genom att lägga på en cashbackgräns för kortet som gör att man maximalt kan få 1 % av sin kreditgräns i återbäring per månad. Det innebär att om du har 10 000 kr i kreditlimit så kan du som mest få 100 kr i återbäring per månad.

Refunder gör förändringarna för att de vill satsa mer på sin cashbacksajt Refunder.se där cashbacken istället dubbleras till 2 %. Man får dessutom extra cashback från de anslutna butikerna. Exempelvis har CDON just nu upp till 5 % cashback, det innebär att det nu går att få upp till 7 % tillbaka på köpet.

Vilka köp ger nu 1 % cashback hos Refunder?

Refunder har klassificerat olika matbutiker, kiosker, snabbmatställen och restauranger som ger 1 % cashback. Hit hör livsmedelskedjor som Hemköp, Coop, ICA och Willys. Kiosker som 7Eleven och Pressbyrån. Även matkassar ger den högre cashbacknivån så om du beställer hem matpaket från Hello Fresh eller Linas Matkasse får du också 1 % cashback.

Slutligen får du även 1 % cashback för restauanger, bagerier och kedjor som McDonalds, Max Hamburgare, Subway, Pinchos och Espresso House. Även matbeställningar från Foodora, Uber Eats och Wolt räknas. 

Läs vår intervju med Carolina och Anders om deras erfarenhet av Refunder Pay.

Sammanfattning över cashbackförändringarna

  • Cashback sänks från 1 % till 0,5 % förutom för livsmedel, restaurangbesök och kortköp över 20 000 kr
  • Ingen årsavgift första året tas bort 1 september 2023. Årsavgiften ligger på 395 kr.
  • Cashbackgräns på 1 % av sin kreditlimit som max återbäring per månad
  • Cashback höjs från 1 % till 2 % om du betalar med ditt Refunderkort på Refunder.se
Author Håkan

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Publicerad: 2023-07-04 Senast uppdaterad: 2023-07-10