Vilka kort läggs ned?

Den norska finanskoncernen DNB har beslutat att lägga ned kortet DNB Visa från och med Mars 2024. Bankens övriga verksamhet fortsätter dock som vanligt och de andra korten på den svenska marknaden som ges ut av DNB (TUI Card, Refunder pay, Peugeotkortet, Evolution Card, Hyundaikortet och Citroënkortet) påverkas inte av beslutet.

Hur drabbas du som kund?

Om du har ett DNB-kort kommer du kunna använda det som vanligt fram tills den 29e februari 2024. Efter det kommer det inte gå att genomföra betalningar med kortet. Du bör då klippa kortet i bitar och slänga det. Kom ihåg att om du har några tjänster eller abonnemang knutna till kortet, som gym eller streamingtjänster, så måste du uppdatera dessa till en ny betalningsmetod. Annars kommer dina betalningar inte att gå igenom.

Har du en utestående skuld kreditkortskuld behöver du inte vara orolig – denna behöver inte vara återbetald den 1a mars utan du fortsätter betala enligt kreditvillkoren. Har du bokat en resa med ditt kort kommer denna också fortfarande att omfattas av kortets reseförsäkring, även om avresan sker efter den 1a mars.

Bra alternativ till DNB kort

Om du är på jakt efter ett nytt kort för att ersätta ditt DNB har vi på Kortio många bra förslag på gratis kreditkort med rabatter och reseförsäkring. Till exempel:

Shell Mastercard

Precis som DNB ger Shell Mastercard dig rabatt när du tankar. Kortet är också utan årsavgift och du får en bra reseförsäkring på köpet. En ytterligare bonus är just bonus – med Shell Mastercard får du 0,5% återbäring när du betalar med kortet. Återbäringen kan tas ut i form av värdecheckar som du använder när du tankar.

Bank Norwegian

Ett annat mycket populärt gratiskort är Bank Norwegians kreditkort. Precis som med DNBs kort får du rabatter och specialerbjudanden på hotell, resor och annat samt en bra reseförsäkring. Kortet ger tyvärr ingen rabatt på drivmedel, däremot 0,5% i cashback på alla köp.

Cia Erander

Cia har arbetat som ekonomisk rådgivare och har en lång och bred bana som journalist och redaktör bakom sig. De senaste åren har hon även jobbat som content writer med inriktningar som finans, hållbarhet, turism, industri och livsstil.

Publicerad: 2024-01-10 Senast uppdaterad: 2024-01-11