BRAflyg är bolaget som flyger inrikesflyg från Bromma och ut till 15 destinationer i Sverige. I likhet med Norwegian Bank, startar nu Braganza AB (huvudägare i NBRAflyg) även BRAbank och släpper ett eget kreditkort, BRA Mastercard.

Kortet ska ge dig som resenär bonus i form av flygpoäng och har en årsavgift på 150 kr. Just nu erbjuds nykunder både första året gratis och gratis inrikes flygresa om du skaffar kortet, men hur bra är kortet?

Fördelar och nackdelar med kortet

  • På försäkringssidan ingår det likt många andra kort en kompletterande reseförsäkring, men även en självriskförsäkring när du hyr bil utomlands samt en internet- och allriskförsäkring.
  • 10 BRA Vänner-bonuspoäng per 100 kr du betalar med BRA Mastercard
  • Gratis första året, efter det 150 kr/år
  • Hög uttagsavgift på 4%
  • Poängen du samlar in kan endast användas till BRA flygresor inrikes
  • 45 kr aviavgift vid använd kredit

Det finns flera fördelar med kortet, men framförallt för dig som trogen resenär på BRA flyg. För i slutändan så mynnar bonusen ut i BRA poäng som ger gratis flygresor inrikes, resor som i vanliga fall inte är alltför dyra jämfört med utrikesflyg. Dessutom måste du som resenär alltid betala skatter och avgifter oavsett.

Lozan Hamid

Lozan Hamid är en begåvad ekonomistudent med en lovande framtid inom kreditbranschen. Med en stark grund i finans, privatekonomi och rådgivning samt en imponerande analytisk förmåga kommer Lozan att fortsätta vara en viktig resurs för Kortio och dess läsare genom att bidra till att hålla innehållet uppdaterat och relevant.

Publicerad: 2021-12-06 Senast uppdaterad: 2023-10-05