Om du går i tankarna på att skaffa ett bensinkort men funderar på om det är värt det eller inte, så har du kommit helt rätt! Vi kommer här ta upp olika fördelar med bensin-kreditkort och varför det kan vara bra för dig som frekvent besöker bensinstationer och är ute mycket på vägarna. Vi kommer även nämna några av de populäraste bensinkorten på marknaden idag- allt för att göra det lättare för dig att välja vilket kort som passar dig bäst. Håll i ratten för nu kör vi!

Trygg på vägarna med Shell Mastercard

Om du är en världsvan bilist med många körtimmar på nacken så har du med stor sannolikhet någon gång svängt in på en av Shells servicesstationer och tankat, köpt extra spolarväska eller kanske rentav en korv och en kopp kaffe. Oavsett vad ärendet gällde så har du säkert märkt att Shell finns på många ställen landet över (och i flera andra europeiska länder). 

Om du vill få ut maximalt av din vistelse och dina köp på en Shellstation så finns Shell Mastercard till din undsättning – ett tankkort som kommer göra mer än att bara sätta guldkant på din biltur!

Försäkringar 

Du kan känna dig säker när du använder ditt Shell Mastercard, som har ett antal försäkringar som definitivt underlättar om något oförutsägbart skulle hända, eller om olyckan är framme.

Försäkringarna som Shell Mastercard erbjuder:

  • Ersättning vid förlust av bilnyckel
  • Tanka-fel-försäkring
  • Självriskskydd vid bärgning och vägassistans
  • Reseförsäkring 

Drivmedelsrabatt

När du tankar på en Shellstation med Shell Mastercard så dras 15 öre per liter av – det blir med andra ord billigare per tankad liter! Om du ansöker nu får du dessutom dubbel drivmedelsrabatt i hela 3 månader. 

Bonus på dina köp 

Förutom att ditt drivmedel blir billigare med kortet så får du 0,5 % bonus på dina köp, oavsett vad du betalar! Detta gäller alltså alla typer av externa köp* där Mastercard accepteras. Bonusen sätts in på din faktura. 

*Bonusen gäller inte på köp av drivmedel och varor hos konkurrenter

Delbetalning av dina köp 

Om du är i behov av att delbetala dina köp med Shell Mastercard så är det inga problem – du kan betala i din egen takt och utifrån vad som passar din ekonomi. Du kan välja allt från att betala total skuld till lägsta möjliga belopp (motsvarar ca 5% av skulden), eller något däremellan. 

Ingen årsavgift! 

Sist men inte minst: Shell Mastercard har 0 kr i årsavgift och 0 kr i aviavgift om du betalar hela fakturan via e-faktura eller autogiro!

Andra grymma bensinkort att överväga

Förutom Shell Mastercard så finns också en hel del andra bra bensinkort som ger dig förmåner och rabatter. Här är tre andra bensinkort som är värda att kolla in innan du bestämmer dig! 

Cirkle K Extra Mastercard

Circle K Extra Mastercard har en generös drivmedelsrabatt på 25 öre de första 6 månaderna – sedan har du möjlighet, beroende på hur mycket du tankar, att få mellan 15 och 25 öre rabatt per liter (på bemannade stationer). Du får också bonus på allt du handlar – hela 1% på Cirkle K stationer och 0,5 % på alla andra köp. 

Kortet har också en hel del försäkringar såsom en kompletterande reseförsäkring, betalskydd samt försäkring vid feltankning. 

Cirkle K Extra Mastercard har 0 kronor i årsavgift.

OKQ8 Visa

Om du skaffar ett OKQ8 kreditkort eller bensinkort så blir du också automatiskt medlem i OKQ8 klubben och får ta del av ett antal olika erbjudanden. Detta kort har heller ingen årsavgift. 

Du får givetvis rabatt på allt du handlar hos OKQ8, men till skillnad från de andra korten, i form av en återbäring på 2%. Det gäller för allt du handlar och tankar för på deras stationer. Denna återbäring betalas ut årsvis, oftast i juni-juli. 

Du får också 0,75% i sparränta på det du sätter in på ditt kort, och du får 0,3 % bonus på alla ställen du handlar på med kortet som accepterar Visa (förutom hos konkurrenterna). Denna bonus får du ut varje kvartal och kan ta ut i kontanter om du vill. 

Även detta kreditkort har olika delbetalningsalternativ samt en kompletterande reseförsäkring om du betalar hela resan med kortet. 

Preem Mastercard

Med Preem Mastercard får du en drivmedelsrabatt på 25 öre vid bemannade stationer och 10 öre på obemannade automatstationer, vilket skiljer sig från de andra korten. Detta dras av månadsvis på din faktura. Du får 0,5 % bonus på alla dina vardagsköp och det gäller även utomlands – kortet fungerar på över 35 miljoner försäljningställen världen över. Bonusen betalas ut fyra gånger om året: i februari, maj, augusti och i november. 

Kortet är också laddat med flera trevliga rabatter och erbjudanden som du lätt kan hitta när du loggar in på ”Mina sidor”. 

Förutom dessa trevliga förmåner så har kortet ingen årsavgift och erbjuder flera delbetalningsalternativ, en kompletterande reseförsäkring och en tanka-fel-försäkring. 

Kör försiktigt – med eller utan förmåner 

Så, nu till frågan: är bensinkort värt det? 

Vi säger: Det beror på!

Om ett bensinkort är värt att ha, är upp till en själv och bör såklart övervägas beroende på hur din unika situation ser ut. Men – om du tankar mycket och spenderar mycket tid i bilen så tror vi att det absolut kan vara något att överväga!

Men oavsett om det är rätt för dig eller inte, så hoppas vi att denna guiden har varit hjälpsam och har gett en liten översikt kring vad de olika korten erbjuder. Och – om du bestämmer dig för att skaffa ett bensinkort så kanske vägen till valet blir något lättare!

Lozan Hamid

Lozan Hamid är en begåvad ekonomistudent med en lovande framtid inom kreditbranschen. Med en stark grund i finans, privatekonomi och rådgivning samt en imponerande analytisk förmåga kommer Lozan att fortsätta vara en viktig resurs för Kortio och dess läsare genom att bidra till att hålla innehållet uppdaterat och relevant.

Publicerad: 2022-06-07 Senast uppdaterad: 2023-05-03