Längtar du till sol och värme eller skidor? Se då till att använda rätt kort för att spara pengar!

Dags att boka vinterresan eller höstweekend?

Vissa resekort erbjuder 0% valutapåslag och andra hög bonus i form av resepoäng. Så vilket kort är rätt för din resa? Kortio ger dig svaret genom att dela upp resan i tre enkla steg.

Steg 1 - Betala resan

Använd ett kort som ger dig bonuspoäng och en bra reseförsäkring på köpet. Reser du några gånger om året så kan det vara värt att investera i ett kort som ger dig poäng på alla köp och hjälper dig spara ihop till gratis flygresor. Just nu är det bästa kortet inom den kategorin, Resurs World.

Steg 2 - Innan resan

Trots att många kort erbjuder 0% valutapåslag, finns det nästan alltid en hög uttagsavgift om du ska ta ut kontanter i bankomater utomlands. Speciellt om det är ett land utanför EU. Ta därför ut lite kontanter innan resa för att ha i reserv.

Måste du ta ut kontanter utomlands föreslår vi Bank Norwegian.

  • Ingen uttagsavgift oavsett var i världen du tar ut pengar (Valutapåslaget är dock 1,75 procent)
  • Fördelen är att du inte behöver betala någon årsavgift för kortet. Alltid 0 kr.

Steg 3 - På resan

På resan ska du betala med ett kort helt utan valutapåslag. Försök betala alla köp med kortet utomlands, ha endast lite kontanter i reserv om butiken inte skulle acceptera kort. Bästa kortet att betala med utomlands är just nu Santander Mitt kort.

  • Alla köp utomlands helt utan valutapåslag
  • Just nu 0 kr årsavgift första året (ord 195 kr).

Vi på Kortio rekommenderar att du har två kort inför resan, ett bonuskort med reseförsäkring för att betala resan samt ett att använda utomlands. Med två kort har du dessutom alltid ett i reserv om något oförutsett skulle hända! Läs mer om de bästa kreditkorten för resor.

Author Håkan

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Publicerad: 2021-12-06 Senast uppdaterad: 2023-06-01