Har du börjat fundera kring årets semester och alla härliga resmål som finns?

Fördelarna att boka semesterresan med ett kreditkort är flera och du kan dessutom spara mycket pengar på resan genom att betala med rätt kort. Du kan framförallt förlora många procent på dina köp om du betalar med fel kort utomlands. Vissa resekort erbjuder 0% valutapåslag utomlands och andra hög bonus i form av resepoäng när du bokar din resa. Bonuspoäng som du sedan kan köpa gratis resor för. Så vilket kort är rätt för din resa?

Fyra saker att tänka på när du bokar din resa

 1. På de flesta kort ingår en bra kompletterande reseförsäkring när du betalar resan med kortet. På så sätt slipper du köpa till någon extra försäkring vid varje resa, något som alla flygsajter är måna om att sälja på.
 2. Använd ett kort som ger dig lite extra bonuspoäng när du betalar resan. Har du tex Bank Norwegian så får du extra bonus om du köper resan hos Norwegian.
 3. På resan ska du betala med ett kort helt utan valutapåslag. Försök betala alla köp med kortet utomlands, ha endast lite kontanter i reserv om butiken inte skulle acceptera kort.
 4. Om du har bokat hyrbil så bör du ha ett kreditkort att betala med. Då slipper du betala en försäkring för varje dag som du hyr bilen, de kan istället reservera en summa på kreditkortet om något skulle hända.

Bank Norwegian

Reser du några gånger om året så kan det vara värt att investera i ett kort som ger dig poäng på alla köp och hjälper dig spara ihop till gratis flygresor. Just nu är det bästa kortet inom den kategorin Bank Norwegian.

 • 4-10% bonusintjäning när du köper en Norwegianresa med deras kort. ✔️ Ingen uttagsavgift oavsett var i världen du tar ut pengar (Valutapåslaget är dock 1,75 procent)
 • Fördelen är att du inte behöver betala någon årsavgift för kortet. Alltid 0 kr.

Collector Easyliving

Bästa kortet att betala med utomlands är just nu Collector Easyliving.

 • Inget valutapåslag utomlands
 • Reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår utan extra kostnad
 • Dessutom evenemangsförsäkring och leveransförsäkring när du handlar på nätet!

Santander Mitt kort

Även Santander Mitt kort har 0% valutapåslag.

 • Alla köp utomlands helt utan valutapåslag
 • Just nu 0 kr årsavgift första året (ord 195 kr).

Resurs World

Vill du lyxa lite och få tillgång till lounge på flygplatserna så finns Resurs World som även ger dig bonuspoäng när du köper resan.

Vi på Kortio rekommenderar att du har två kort inför resan, ett bonuskort med reseförsäkring för att betala resan samt ett att använda utomlands. Med två kort har du dessutom alltid ett i reserv om något oförutsett skulle hända! Läs mer om de bästa korten på resan i vår resekategori!

Author Håkan

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Publicerad: 2021-12-06 Senast uppdaterad: 2023-06-01