Tidigare i veckan uppgraderades äntligen alla Lunarkonton i Sverige från danska till svenska bankkonton. Läs mer om hur uppgraderingen påverkar dig som kund.

Så påverkas du av uppgraderingen

Eftersom alla Lunarkunder tidigare hade danska IBAN-konton sågs alla överföringar till svenska konton som internationella överföringar. Detta innebar att det kunde ta flera dagar för dig att överföra pengar från ditt Lunarkonto till ett annat svenskt bankkonto. Det var heller inte möjligt att ta emot Swish betalningar från någon annan.

Nu när alla Lunarkonton har uppgraderats till svenska clearing- och kontonummer medför det en rad förbättringar för dig som kund. Dessa inkluderar bland annat:

  • Du kan ta emot din lön till direkt till ditt Lunarkonto.
  • Snabba och smidiga överföringar till och från svenska bankkonton.
  • Ta emot inkommande SEPA-betalningar i EUR.

Korten från Lunar

Lunar erbjuder tre olika kort:

Gemensamt för samtliga debetkort från Lunar är att korten erbjuder 2,25% sparränta, är helt utan uttagsavgift och valutapåslag och kan användas tillsammans med både Google- och Apple Pay. Dessutom ges alla kort ut både som virtuella kort och som fysiska kort. Du som kund kan välja mellan flera olika kortfärger och får även välja din PIN-kod själv. Korten är anslutna till en tillhörande app där du kan sköta alla dina bankärenden.

Author Håkan

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Publicerad: 2023-04-27 Senast uppdaterad: 2023-05-03