Vi får en del kommentarer på våra sociala medier. Många gånger är det negativa påståenden där personerna som kommenterar ofta är obildade om kreditkort. Därför vill vi besvara dessa påståenden och frågor.

Svar på kommentar

Man behöver inte börja köpa en massa saker bara för att få bonuspoäng. Om man börjar använda ett bonuskort på alla köp som man hade gjort ändå så kan man tillslut samla ihop till en gratis flygresa. Du kanske spenderar mer än vad själva resan kostar men det är pengar du hade spenderat ändå.

Svar på kommentar

Det beror på vilket bonuskort du har. Vissa bonuskort ger poäng i specifika butiker och vissa bonuskort ger poäng överallt. Så länge ditt bonuskort ger poäng i de butiker som säljer Ps4-spel så kommer du få bonuspoäng för dina Ps4-spel.

Svar på kommentar

Självklart kommer man ha mer pengar över om man slutar handla men det finns fortfarande saker man måste köpa. Då är det mer fördelaktigt att betala med ett kort som ger cashback och rabatter än att betala med ett kort som inte gör det.

Svar på kommentar

Många tror att kreditkort endast är en skuldfälla och det kan stämma för vissa personer. För personer som handlar för mer än vad de har råd med och delbetalar sina köp kan kreditkort bli en skuldfälla. Men för personer som har full kontroll över sin ekonomi är kreditkort istället en fördelaktig resurs.

Svar på kommentar

Hur mycket extra man får i cashback beror på hur mycket man spenderar och även om man spenderar väldigt lite så tjänar man ändå på det i längden.

Svar på kommentar

Den här kommentaren syftar på våra bensinkort, och ja man får även rabatt på diesel. Bensinkort/tankkort ger rabatt på allt drivmedel.

Svar på kommentar

Räntan är ofta väldigt hög på kreditkort, men det många inte vet är att den endast behöver betalas om man delbetalar sin kreditkortsfaktura.

Author Håkan

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Publicerad: 2022-11-25 Senast uppdaterad: 2023-05-03