Med SAS EuroBonus-poäng kan ett flertal olika produkter och tjänster köpas. Dessutom kan de växlas till poäng inom andra bonusprogram. För att utnyttja värdet allra bäst rekommenderas att de används för inköp av flygbiljetter. Nedan presenteras 11 saker du kan få för dina EuroBonus poäng.

1. Flygbiljetter – Helt eller delvis

Bäst värde för varje SAS EuroBonus-poäng ges om bonusbiljetter köps hos SAS. Det finns ett begränsat antal biljetter per flygning och på SAS hemsida går det att filtrera fram aktuella bonusbiljetter. Som exempel kan nämnas att en enkelresa Stockholm – New York kostar 30 000 poäng i biljettkategorin SAS Go.

Det är även möjligt att betala övriga flygbiljetter med bonuspoäng. Det kan ske till hela, eller delar av biljettpriset. Poängen kan användas för resor hos SAS, Widerøe och övriga flygbolag inom Star Alliance. Men detta ska alltså inte förväxlas med ”Bonusbiljetter” vilka har ett fast pris i poäng beroende på destination.

2. Hotellnätter

Använd poängen för att betala hotellnätter på över 250 000 hotell över hela världen. Bokning sker direkt via SAS hemsida. I Norden finns ett flertal hotell som erbjuder en hotellnatt för 18 000 poäng.

3. Hyrbil

Boka hyrbil hos Hertz biluthyrning. Företaget finns på över 10 000 platser över stora delar av världen. Det går att betala hela, eller delar av, bilhyran med EuroBonus-poäng.

4. Saker från webbshopen

I EuroBonus-webbshop finns produkter och presentkort som kan köpas för pengar eller poäng. Det går exempelvis att köpa produkter inom kategorierna hemelektronik, säkerhet, media och elektronik samt sport och fritid. Dessutom kan poängen ges bort til välgörande ändamål, exempelvis WaterAid, Operation Smile eller Vi-Skogen.

5. Uppgraderingar hos SAS

Resenärer med biljettkategorin SAS Go eller SAS Plus kan uppgradera sin biljett till bättre biljettkategorier. Detta sker genom budgivning på hemsidan. Bud kan läggas fram till 6 – 25 timmar före avgång beroende på destination.

Det är även möjligt att uppgradera biljetten för ett fast pris, i poäng eller pengar, direkt på flygplatsen. Detta förutsatt att det finns platser kvar inom den önskade kategorin.

6. Uppgradering hos flyg inom Star Alliance

Uppgradera till en bättre biljettklass hos flygbolag inom Star Alliance. Uppgradering behöver ske minst 24 före avgång och kostar från 10 000 poäng.

7. WiFi ombord

Resenärer med SAS Go-biljetter kan köpa tillgång till WiFi ombord. Det kan ske för 1000 poäng, alternativt 49 SEK.

8. Mat och dryck ombord

Snack och drycker finns alltid tillgängligt ombord. Genom att visa upp medlemskap, via appen, samt ange att betalning önskas ske med poäng kan betalning ske med dessa. Vid betalning ombord behöver även ett kort dras. Detta för att täcka upp om poängen inte skulle räcka.

9. Tillgång till flygplatslounger

Resenärer med SAS-Go kan betala 3000 poäng och få tillgång till SAS lounger på flygplatsen i Köpenhamn, Oslo och Arlanda.

10. Andra bonuspoäng

EuroBonus-poäng kan även växlas till poäng inom andra bonusprogram. För 1000 poäng går det att få 2500 Coop-poäng. Dessa kan sedan användas för att köpa produkter eller värdebevis från Coops webbshop.

11. Mode

Inköp hos Boozt.com kan betalas med pengar eller EuroBonus-poäng.

Lozan Hamid

Lozan Hamid är en begåvad ekonomistudent med en lovande framtid inom kreditbranschen. Med en stark grund i finans, privatekonomi och rådgivning samt en imponerande analytisk förmåga kommer Lozan att fortsätta vara en viktig resurs för Kortio och dess läsare genom att bidra till att hålla innehållet uppdaterat och relevant.

Publicerad: 2023-02-20 Senast uppdaterad: 2023-05-03