Varför bör jag använda mig av Kortios jämförelsetjänst?

På Kortio har vi ambitionen att ha med alla svenska kreditkort så att du kan jämföra, läsa recensioner och ta reda på vilket kort som passar dig bäst. Totalt hittar du över 100 kortrecensioner här på webbplatsen och du kan både läsa om kortens fördelar, nackdelar, avgifter och förmåner så att du får reda på vilket kort som passar bäst för just dig. 

Personerna bakom Kortio har över 10 års erfarenhet av bank- och kreditverksamhet som kreditkort, lån, försäkringar och företagskrediter. Vi har en stor kompetens inom området och har under årens lopp hjälpt tusentals svenskar att hitta kreditkort.

Utöver att informera om kreditkort vill vi även ha en dialog med dig - du som läser det här. Klicka på “Frågor och svar” i menyn så kan du skicka in din fråga till oss och få ett personligt svar. Du kanske undrar hur du höjer din kreditlimit eller om det går att få kreditkort trots betalningsanmärkning? Du får i vanliga fall svar på din fråga inom bara några dagar.

I vår blogg kan du läsa nyheter och guider som har med kreditkort att göra. Här hittar du tips på aktuella kampanjer och erbjudanden. Det är också här du hittar bra guider som hjälper dig att t.ex. spara pengar på semestern, tanka billigare med kreditkort eller smarta sätt att höja sin kreditvärdighet. 

Hur gör jag för att få personliga erbjudanden och tips?

Vill du ha personlig hjälp från någon i Kortio:s team finns det flera sätt att kontakta oss:

  • Skicka e-post till hello@kortio.se
  • Chatta med oss
  • Ställ din fråga i “Frågor och svar”. Tänk på att din fråga och svar kan komma att publiceras på webbplatsen.

Vi kan hjälpa dig att svara på frågor om olika kreditkort och rekommendera kort som borde passa dig utifrån din ekonomi och dina förutsättningar. Vår ambition är att svara på alla frågor vi får inskickade inom två arbetsdagar.

Tänk på att vi inte kan svara på frågor i stil med “Varför blev min kortansökan nekad?”. Detta beror på att Kortio inte ger ut kreditkort utan endast förmedlar kunder till olika kortutgivare. För att få svar på sådana frågor behöver du ta kontakt med kreditgivaren. Vi kan däremot ofta hjälpa till att förmedla sådan kontakt om du behöver hjälp med det. 

Kan jag ansöka om kort på Kortio?

På Kortio hjälper vid dig med din kortansökan. När du har valt ut ett kreditkort du vill skaffa klickar du bara på “Ansök nu” så blir du antingen vidareskickad till kortutgivarens webbplats där du kan ansöka direkt.

I de fallen där kreditkortet ifråga inte går att ansöka om just nu kan du istället fylla i dina personuppgifter så blir du kontaktad av Kortio direkt när kreditkortet går att ansöka om igen. Du kan även få tips på andra bra alternativa kreditkort som passar dig.

Ger Kortio ut egna kort?

Kortio ger inte ut egna kort utan fungerar som en jämförelsetjänst för kreditkort. Vi är alltså ingen kortutgivare eller kreditgivare utan är en förmedlingstjänst som hjälper privatpersoner att hitta kreditkort.

Är kortrecensionerna verkligen opartiska?

Alla recensioner av kreditkort och betalkort på Kortio är helt opartiska och neutrala. Vi är en fristående jämförelsetjänst utan koppling till någon kortutgivare. Åsikterna som vi  skriver här är våra egna. Vi skriver alltid precis vad vi tycker om alla kreditkorts både för- och nackdelar. I de listor med kreditkort som finns här på Kortio kan däremot de kreditkort vi samarbetar med hamna högre upp i sorteringen.

Har du själv en åsikt om något kreditkort vi recenserar kan du skriva ett omdöme på kortsidan. Där kan du även läsa andra besökares åsikter om olika kreditkort.

Hur gör jag om det är något jag inte förstår?

Undrar du något kan du antingen maila oss på hello@kortio.se, skriva till oss i chatten eller skicka in din fråga genom funktionen “Frågor & Svar”. Inga frågor är för dumma att ställa och vi försöker besvara alla inskickade frågor inom två arbetsdagar.

Vi har även väldigt många utförliga guider här på Kortio som är till för att hjälpa dig att förstå precis hur kreditkort fungerar. I bloggen kan du få lära dig om saker som hur räntefria dagar på kreditkortet fungerar, vad som är skillnaden mellan debetkort och kreditkort eller och tips på hur du på bäst sätt kan spara pengar med ett kreditkort. Om du ändå inte hittar svaret på din fråga är det bara att kontakta oss.

Kostar Kortio något?

Nej, Kortio är en helt gratis webbtjänst. Det kostar ingenting att jämföra eller ansöka om kort genom Kortio.

Eventuella avgifter och kostnader för ett kreditkort betalar du till kort- och kreditgivaren efter att du har skaffat ditt kort. Betalkort kan exempelvis ha en årsavgift som behöver betalas, men sådana avgifter tar aldrig vi ut.

Är det säkert att ansöka om ett kreditkort via Kortio?

Kortio är en seriös oberoende kreditförmedlare som är helt fristående från något kortinstitut och står under Finansinspektionens tillsyn. Vi är ett svenskt registrerat bolag med tillstånd att bedriva kortförmedling.

Kortio har en lång erfarenhet av att förmedla privatekonomiska tjänster som betalkort och privatlån. Företaget bildades redan 2013 och har under åren hjälpt tusentals personer att hitta rätt kreditkort.

Vi försöker alltid hålla all information så uppdaterad och aktuell som det bara är möjligt, men villkor kan alltid ändras med kort varsel. Du bör därför alltid dubbelkolla att informationen stämmer innan du ansöker om ett kreditkort. Hittar du någon felaktighet på sajten är vi även tacksamma om du hör av dig till oss.

Vad är Kortios mål?

Syftet med Kortio är att hjälpa dig som besökare att hitta rätt kreditkort. Det finns egentligen inte något kreditkort som är “bäst”, utan det bästa kortet är det som passar dig bäst då vi alla har olika krav, önskemål, shoppingvanor och privatekonomiska förutsättningar.

I våra guider hjälper vi dig att hitta bäst kreditkort om du t.ex. är ute efter ett kreditkort med cashback, ett kreditkort med rabatt på bensin, det bästa kreditkortet att ha med på resan och liknande.

Vad tjänar Kortio pengar på?

Hur kan då Kortio tjäna pengar trots att tjänsten är helt kostnadsfri? Kortio får ersättning för att förmedla kunder till kortutgivare, när du som besökare väljer att skaffa ett kreditkort som vi samarbetar med och ansöker via vår länk får vi provision för detta.

Kortio listar inte bara kreditkort som vi samarbetar med utan har målsättningen att ha med alla svenska kort i våra listor och jämförelser, oavsett om vi får provision eller inte.

Lozan Hamid

Lozan Hamid är en begåvad ekonomistudent med en lovande framtid inom kreditbranschen. Med en stark grund i finans, privatekonomi och rådgivning samt en imponerande analytisk förmåga kommer Lozan att fortsätta vara en viktig resurs för Kortio och dess läsare genom att bidra till att hålla innehållet uppdaterat och relevant.

Publicerad: 2023-02-09 Senast uppdaterad: 2023-05-03