Courtagefria aktieköp

Olika aktier har olika pris eller kurs som man säger för aktier. När man handlar en aktie så betalar man dels aktiens pris/kurs och dels ett courtage, en avgift för att handla aktien.

Nu har Revolut lanserat möjligheten för sina kortkunder att genomföra 100 courtagefria aktieköp per månad, för över 300 företag som är listade på de amerikanska börserna New York Stock Exchange och NASDAQ.

Revolut öppnar upp för aktiehandel till sina Metal-kunder i ett första skede och inom kort för resterande kunder. Revolut kräver inget minimum belopp man måste ha på sitt konto för att handla med aktier och det finns möjlighet att köpa in sig i ett företag för så lite som $1 via så kallade andelsordar, vilket är mycket sällsynt på den svenska marknaden.

Revolutkunder behöver således inte köpa en hel aktie vilket gör aktiehandel mer öppen, enkel och tillgänglig för en helt ny målgrupp.

Ännu en nyhet är att Revolut Metall erbjuder nya metallkortsfärger, kortet finns nu även i Grå, Rymdgrå, Rosa och Guld. Läs mer om metallkortet och 1% cashback.

Author Håkan

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Publicerad: 2021-12-06 Senast uppdaterad: 2023-05-03