Att kreditkorten på marknaden idag har många fördelar, är ingen nyhet. Vi får som kreditkortsinnehavare ta del av ett stort antal förmåner såsom olika försäkringar, extra lyx på resan med lounge access, och mycket mer. Men en av de bästa förmånerna, som verkligen kan sätta guldkant på vardagen, är bonuspoäng. Att vi kan handla som vanligt med vårt kreditkort och sedan ta del av diverse bonusar, tycker vi är en riktig höjdare! En bank sticker ut en aning med sitt bonusprogram, är Resurs kreditkort Resurs World och Resurs Gold. Så – idag ska vi roa oss med att ta en titt på hur du får bonuspoäng hos dessa kreditkort och vad du kan få för dem – i deras alldeles egna poängshop!

Så får du bonuspoäng med Resurs

Resurs har två olika kreditkort med bonus och att samla poäng med korten är busenkelt. Du bara handlar med kortet och samlar poäng på alla dina köp. Du behöver heller inte oroa dig om du någonsin skulle glömma kortet hemma – du kan enkelt registrera ditt kort i Apple pay eller Google pay och på så sätt betala med ditt digitala kort. Smart va? 

Med Resurs Gold får du 0,5 poäng för varje krona du spenderar, medan Resurs World ger dig hela 1 poäng per krona. Båda korten är alltså perfekta att handla med och bär såklart med sig en mängd andra förmåner – men om du är osäker på vilket du ska välja så är det en god idé att jämföra dem. 

Resurs Gold
Årsavgift
245 kr
Maxkredit 150 000 kr
Effektiv ränta 20,95 - 27,43 %
Resurs World
Årsavgift
1 068 kr
Maxkredit 200 000 kr
Effektiv ränta 26,12 %
Kortio
Så – när du har handlat med ditt kort så kommer du i sinom tid ha en hel del poäng samlade. Och det är här det extra roliga börjar. Till poängshoppen!

Poängshoppen

När det är dags att handla för dina intjänade poäng så har du en trevlig stund framför dig – något att verkligen se fram emot! I poängshoppen hittar du ett stort utbud av allt från hemelektronik till en rad olika upplevelser. Vi rekommenderar förstås att du tar en titt själv, men här är ett smakprov på vad du kan hitta.

För den som vill uppleva

Om du är äventyrslysten och gillar att hitta på saker med vänner och familj, så kan vi tala om att det finns en hel del att välja mellan som säkert passar dig. Är du en filmfantast så finns det möjlighet att byta ut sina poäng mot bland annat biobiljetter, hyrfilm eller köpfilm. Förutom det så finns det också möjlighet att ta del av en biomeny där du kan köpa till snacks och läsk till biofilmen. Det finns också presentkort på Ticketmaster, Finlandskryssning och hotellövernattning. 

Ska du ut och resa? Då kan vi rekommendera att köpa en av de praktiska språk-kurserna i uTalk-appen där du kan få hjälp att lära dig viktiga fraser inför din resa, eller bara för skojs skull. Du hittar kurser ibland annat thailändska, arabiska, grekiska, vietnamesiska och engelska. 

För den inredningsintresserade

Gillar du att ha det snyggt och stilrent hemma? Då finns det en hel kategori tillägnad dig! I produktkategorin Hem & Kök lär du som är intresserad av inredning definitivt hitta något som kan passa där hemma. Du finner produkter från populära märken såsom Normann Copenhagen, Rörstrand och Orrefors. Det finns allt du kan tänka dig – snygga vinglas, sköna bäddset, kaffemaskiner, köksredskap och knivset är ett axplock av vad du kan förvänta dig. 

För den givmilde 

Förutom att det är en fin gest mot sig själv att handla något man vill ha, behöver eller tycker om, så ger poängshoppen också en möjlighet att ge till andra. Poängshoppen har en hel kategori tillägnad presentartiklar där du kan hitta en mängd olika presentkort, men också smycken och accessoarer. 

Är du osäker på vad personen vill ha så finns det presentkort på butiker såsom Zalando, Rituals och CDON.com, men också presentkort som ger bort 3 månader gratis Spotify eller Storytel. Det finns garanterat något som passar alla! 

För dig som har möjlighet finns det också möjlighet att skänka en gåva till en välgörenhetsorganisation, såsom Cancerfonden eller Radiohjälpen. Att göra andra glada är ofta gynnsamt mot sig själv – men främst är det en fantastiskt osjälvisk handling. 

Handla ansvarsfullt 

Oavsett vad du bestämmer dig för att handla, med eller utan bonuspoäng, så är det viktigt att komma ihåg att handla förnuftigt. Tänk på att om du inte betalar av din kredit i tid så tillkommer ränta, och var försiktig så att du inte handlar över dina tillgångar. Kort och gott: handla inte för mer än vad du har råd med! 

Med det sagt så hoppas vi att vår sneak peak har gett dig ett hum om vad du kan förvänta dig om du samlar bonuspoäng via Resurs, och att du så småningom hittar något du gillar i poängshoppen. Mycket nöje! 

Author Håkan

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Publicerad: 2022-05-23 Senast uppdaterad: 2023-05-26