Har du också börjat handla mer online sedan coronapandemin började? Då är du långt ifrån ensam. 

Faktum är att onlinehandeln ökade med hela 40 procent under år 2020. Många valde att börja handla online för att minska smittspridning och följa de då rådande restriktionerna, men trenden fortsätter: i dagsläget står online-handeln för 16% av den totala detaljhandeln. Det är en siffra som ökat sedan 2021, då den omfattade 14%. 

Allt fler har börjat återgå till att handla i butik igen tack vare slopade restriktioner; men kurvan för e-handel fortsätter att gå uppåt över hela världen. Och det kan man ju förstå – det är enkelt, smidigt och kan gå betydligt snabbare än att traska till det lokala shoppingcentret. Du slipper dessutom kånka på tunga kassar och får mer tid till annat!

Handla billigare online med kreditkort 

Om du har fått mersmak för onlinehandeln, varför inte få ännu mer förmåner genom att handla med ditt kreditkort? Många kreditkort på marknaden idag har riktigt bra cashback-och-bonusprogram, där du får tillbaka på det du handlar i bonuspoäng eller i pengar, beroende på vilket kreditkort du handlar med.  

Här har vi listat 2 kreditkort kort med riktigt bra förmåner för dig som planerar att fortsätta handla online!

  • Re:member Flex ger dig ett halvt bonuspoäng per krona du handlar för, och poängen ger dig pengar tillbaka på kontot – alltså i cashback. Förutom detta förmånliga bonusprogram så får du med remember reward-medlemskap upp till 25% rabatt i över 300 webbutiker! Det gäller inte bara shopping, utan även bokningssidor, streamingsajter och hotell. 
  • Refunder Pay har ett riktigt bra cashback-program som ger dig 0.5-2% cashback på alla köp som görs med kortet. Dessutom erbjuder Refunder Pay extra cashback på köp i över 1000 olika e-butiker där du har möjlighet att få ut mellan 2 och 8 % cashback.
Lozan Hamid

Lozan Hamid är en begåvad ekonomistudent med en lovande framtid inom kreditbranschen. Med en stark grund i finans, privatekonomi och rådgivning samt en imponerande analytisk förmåga kommer Lozan att fortsätta vara en viktig resurs för Kortio och dess läsare genom att bidra till att hålla innehållet uppdaterat och relevant.

Publicerad: 2022-03-28 Senast uppdaterad: 2023-06-30