Aktuellt på marknaden för bensinkort med kredit

Preem har genomfört villkorsförändringar i sina s.k. samarbetskort

Från och med 1 september 2019 genomförde Preem en förändring på vissa av sina tankkort med kredit. Det handlar om de Mastercards som ges ut i samarbete med en organisation, tex Motormännen, Aktiespararna och Villaägarna.

Dessa kort innebär, precis som tidigare, en förhöjd rabatt jämfört med Preems grundrabatt. Skillnaden är att kreditkortet tidigare varit gratis och att de nu, sedan 1 september 2019, har en månadsavgift på 29 kr (348 kr per år).

Årsavgiften gäller på bensinkort med förhöjd rabatt

Preem har sedan tidigare en rabatt på 40 öre på sina samarbetskort. Det är just dessa samarbetskort, med den s.k. förhöjda bensinrabatten som fått förändrade villkor sedan 1 september. Dessa kort tecknas tex via Motormännen, Villaägarna och Motormännen.

Förutom den nya årsavgiften tillkommer en del förbättringar i rabattsystemet.

Här har vi sammanfattat villkorsförändringarna:

  • Rabatten höjs från 40 öre till 45 öre. Rabatten gäller på tankning som sker både på obemannade och bemannade stationer.
  • Rabatt på 20% införs på biltvätt, gasol, motorolja och spolarvätska
  • En månadsavgift på 29 kr införs, vilket innebär 348 kr per år.

Kortet med höjd rabatt kan vara bättre för dig som tankar mycket stora mängder drivmedel och detta inte minst på obemannade stationer. Om du dessutom gör dina inköp av gasol, motorolja på Preem och tvättar bilen på Preem några gånger per år kan rabatterna kan ge tillbaka årskostnaden.

Preem Mastercard med grundrabatt förblir oförändrat

Preems grundrabatt erbjuds i regel via de kort som tecknas direkt via Preem, tex Preem Mastercard, och inte via samarbetsorganisationer. Grundrabatten innebär 25 öre rabatt på bemannade stationer och 10 öre rabatt på obemannade stationer.

Har du ett ordinarie Preem-kort med dessa ordinarie rabatter, kommer ingen förändring att ske. Det innebär fortsatt ingen årsavgift på bensinkortet och samma villkor för rabatt, bonus och försäkringar.

Bensinkorten med grundrabatt förblir oförändrade

Om du vill byta kort på Preem på grund av att de nya villkoren inte lönar sig för just dig och du inte vill betala årsavgift behöver du,

  1. Säga upp kortet hos kortutgivaren
  2. Jämföra alla bensinkort utan årsavgifter och med bensinrabatter här
  3. Ansök om ett nytt kreditkort direkt på kortio.se

Vilket är då det billigaste bensinkortet?

En stor fördel med bensinkort som kreditkort är att de allra flesta erbjuder gratis årsavgift. Det innebär att bensinkort med kredit i de flesta fall inte kostar dig någonting, så länge du betalar din faktura i tid och inte börjar delbetala.

Frågan om det billigaste bensinkortet handlar snarare om andra fördelar på korten som du behöver ta hänsyn till när du ska bedöma vilket bensinkort du ska teckna. Det handlar framför allt om nivå och mängden rabatt, bonussystem, högre krediter och räntenivåer.

Oktober är en bra månad för att teckna bensinkort med kredit

Väldigt många människor har användning för ett bensinkort med kredit, ett s.k. för bensinkort.

Kör du mycket bil? Då bör du skaffa ett bensinkort som ger dig bonus på alla tankningar och dessutom på alla övriga köp. Bensinkortet enkelt sätt att få rabatt på bensin varje gång du tankar.

Vi vet av erfarenhet att det kommer erbjudas många kampanjer för dig som vill teckna ett bensinkort nu i oktober. Vi återkommer inom kort med mer information om de aktuella kampanjerna. Håll utkik!

Lozan Hamid

Lozan Hamid är en begåvad ekonomistudent med en lovande framtid inom kreditbranschen. Med en stark grund i finans, privatekonomi och rådgivning samt en imponerande analytisk förmåga kommer Lozan att fortsätta vara en viktig resurs för Kortio och dess läsare genom att bidra till att hålla innehållet uppdaterat och relevant.

Publicerad: 2021-11-29 Senast uppdaterad: 2023-05-03