Maxa bonuskortet

Många kreditkort innehåller bonusprogram, rabatter och erbjudanden som du kan spara mycket pengar på om du använder kortet rätt. Vi på Kortio.se har tagit fram några tips på hur du kan få ut så mycket som möjligt av ditt bonuskort!

 1. Se till att fånga bonuskampanjerna
  När du ansöker om ett betalkort med bonusintjäning finns det ofta olika kampanjer för att du ska komma igång med ditt kortanvändande. Kampanjerna kan vara värt många poäng som t.ex. erbjuder Resurs Gold 12 000 poäng vid första köpet. Ofta är det ingen gräns på hur mycket du ska handla för, det kan räcka med att du köper ett mjölkpaket så får du poängen insatta på sitt konto.
 2. Fånga upp erbjudanden och rabatter
  I kortprogrammen finns ofta olika samarbeten med olika sajter och resebyråer. När du ska handla något eller boka hotell kan det vara mycket värt att kontrollera om du kan få någon extra rabatt via kortprogrammet. Ofta har du en inloggningssida hos banken där dina erbjudanden är samlade.
 3. Använd ditt kort för allt som inte kostar extra
  Du kan betala de flesta av dina köp med betalkort, till och med räkningar i många fall. Se till att maxa bonusen varje månad genom att betala bensin, matvaror, resekostnader, underhållning, prenumerationer (spotify, netflix mfl), shopping, ja nästan allt med kortet. I slutet av månaden får du en faktura på alla köp samlat som du har 30 dagar på dig att betala. Var säker på att du betalar hela fakturan i tid, så har du samlat många bonuspoäng varje månad utan att göra någon förändring i din ekonomi.
 4. Tjäna dubbla bonusar på samma köp!
  Många gånger får du en bra bonus med ditt vanliga medlemskapskort på tex matvaruhandeln, klädbutiken eller byggvaruhuset. Men det öppnar också för möjligheten att tjäna dubbel bonus. Börja med att dra medlemskortet och betala sedan med kreditkortet med bonus så har du enkelt fått dubbel bonus!

Enligt nerdwallet.com som tittade på extraerbjudande för populära betalkort, hittade de att tre av de största bankerna tenderade att erbjuda fördelaktiga kampanjer på korten under sensommaren och hösten. Erbjudandena låg under tidsperioder då bankerna hade lägst inflöde av kunder och ville öka intresset. Slutsatsen? För att fånga de bästa kampanjerna på korten, ansök om ett nytt betalkort under rätt period och få ett så bra erbjudande som möjligt!

Hitta rätt bonuskort för dig på Kortio.se

Author Håkan

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Publicerad: 2021-12-06 Senast uppdaterad: 2023-05-03