Marginalen Bank har under en lång tid erbjudit ett större antal finansiella lösningar, både för företag och privatpersoner. Det senaste tillskottet är nu ett lönekonto för privatpersoner med en positiv sparränta.

Marginalen Banks lönekonto har snabbt blivit populärt tack vare sparränta, fria uttag, den låga månadsavgiften och att du kan sköta de vanliga banktjänsterna via mobilen. Den månatliga avgiften för att ha ett konto hos Marginalen Bank är endast 19 kr/månad och då ingår även VISA debetkort och Swish. Lönekontot är tillgängligt för alla privatpersoner i Sverige som är över 18 år, det krävs alltså inte att du sedan tidigare är kund hos Marginalen Bank.

Lönekontot omfattas av statens insättningsgaranti och sparräntan på 0,6 % gäller från första kronan.

Med Lönekontot medföljer också ett debetkort som är direkt kopplat till kontot. Kortet är ett VISA kort vilket innebär att det accepteras världen över. Möjligheten att exempelvis betala med Samsung Pay är påväg och förväntas komma under våren. VISA kortet har självklart kontaktlösa betalning och är dessutom gjort av Majsstärkelse vilket innebär att kortet är helt nedbrytningsbart.

Ingen UC vid ansökan

För att få öppna upp ett lönekonto hos Marginalen Bank behöver du uppfylla vissa grundkrav.

 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har ett BankID
 • Du har fyllt 18 år
 • Är ni två kontohavare måste ni vara skrivna på samma adress
 • Du kan ha ett eget och ett gemensamt lönekonto

Uppfyller du dessa krav är det inga problem att genomgå ansökningsprocessen. I samband med att du ansöker om Lönekontot så görs det inte någon kreditprövning på dig.

Dela kontot med en närstående

I samband med att du ansöker om ditt Lönekonto får du välja om du vill ha en medkontohavare eller ej. Lönekonto går alltså bra att dela med en närstående, förutsatt att ni är skrivna på samma adress. Är ni två som är kopplade till ett och samma konto kan ni även ha varsitt VISA kort, detta är dock helt valfritt. Vill ni enbart ha ett bankkort går det självfallet också bra.

Marginalen Banks mobilbank

Marginalen Banks mobilbank

Marginalen Bank har även en mobilbank som finns att ladda ned i Google Play eller Apple Store, och som är kostnadsfri. Via appen har du full kontroll över ditt lönekonto såväl som andra eventuella konton såsom sparkonton. Du får en bättre översikt över ditt eller dina konton hos Marginalen Bank och kan även göra banköverföringar när du är på språng.

I mobilbanken kan du bland annat:

 • Se dina transaktioner i realtid
 • Göra banköverföringar
 • Betala räkningar
 • Spärra och låsa upp bankkortet

Detta är endast ett urval av de funktioner som finns i appen idag och uppdateringar släpps regelbundet. Vidare kan kontot även kopplas till Swish så att du kan skicka och ta emot betalningar genom Swishappen.

Sammanfattningsvis

Det är svårt att inte se värdet i att ha ett lönekonto hos Marginalen Bank. Med en månadsavgift på endast 19 kronor och en positiv sparränta på 0,6 % så kommer man oundvikligen i längden att tjäna pengar på att ha ett lönekonto. Det tillhörande debetkortet är inte heller en nackdel och är ni två i hushållet som kan tänka er att dela lönekonto så får ni ut ännu mer av sparräntan.

 • Positiv sparränta om 0,6 %
 • Månadsavgift på endast 19 kronor
 • Ingen UC i samband med ansökan
 • Dela lönekontot med en närstående
 • Kostnadsfritt debitkort
 • Modern, kostnadsfri och användarvänlig mobilbank

Ansökan om lönekontot görs på Marginalens hemsida och tar endast några minuter att slutföra.

Lozan Hamid

Lozan Hamid är en begåvad ekonomistudent med en lovande framtid inom kreditbranschen. Med en stark grund i finans, privatekonomi och rådgivning samt en imponerande analytisk förmåga kommer Lozan att fortsätta vara en viktig resurs för Kortio och dess läsare genom att bidra till att hålla innehållet uppdaterat och relevant.

Publicerad: 2021-12-06 Senast uppdaterad: 2023-10-31