Läkare i mobilen över hela världen med Amex

I dagarna har Amex lanserat tjänsten Doctor Please med kostnadsfri digital läkarrådgivning i mobilen där du oavsett var i världen du befinner dig och tid på dygnet kan få prata med en läkare. 

Med Doctor Please slipper du besöka den lokala sjukvården på resan utan kan istället prata med en läkare via mobilen och få hjälp med recept och medicinsk rådgivning. Du kan även ladda upp testresultat eller medicinska dokument innan det digitala mötet som din läkare kan ta del av. Tjänsten kan hjälpa dig att ta fram digitala recept som du sen kan hämta ut i det lokala apoteket på resmålet. 

När du kontaktar rådgivningstjänsten kan du välja om du vill videosamtal eller vanliga samtal. Det finns alltid engelsktalande läkare tillgängliga för att ta emot ditt samtal.

Extra skydd på resan med digital läkarrådgivning

Den digitala rådgivningen ingår med kreditkorten SAS Amex Platinum, Amex SAS Elite samt Amex Guld. De här korten har även en reseförsäkring som ingår som täcker dina utgifter om du skulle bli sjuk eller skadad vid resan. Du kan nu med tjänsten Doctor Please känna dig extra trygg och säker på resan.

Glöm inte att du behöver registrera ditt konto innan resan för att få tillgång till Doctor Please. Detta gör du på Amex webbplats genom att klicka på "Utforska dina förmåner".

Author Håkan

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Publicerad: 2023-01-18 Senast uppdaterad: 2023-05-03