Nu är Klarnas kort lanserat och det är många som är nyfikna på både innehåll och utseende. Kortio har fått träffa Klarna och höra vad kortet kommer att erbjuda kunderna.

Klarna har gjort sig kända för att vara nytänkande och mer flexibla än klassiska banker och det kan man säga om kortet också. Klarnakortet är en hybrid som du både kan koppla till ditt bankkort och använda som ett kreditkort och du kan sköta det mesta i appen.

Som en ny digital lösning erbjuds du som kund en flexibilitet vid betalningstillfället, tex kan du välja hur du vill betala ett köp när du står i kassan. I appen kan du välja att betala som ett kreditkort och få en faktura senare i månaden, betala direkt som ett vanligt bankkort eller det tredje alternativ som är att skjuta betalningen framåt 14 dagar räntefritt.

Kortet skall vara så kostnadsfritt som möjligt för kunden när det gäller t.ex. årsavgift och valutapåslag, men det stämmer inte helt. Vid användning av delbetalning kostar det nämligen 29 kr/mån, en slags fakturaavgift.

Kortet är väldigt avskalat från bonusprogram och försäkringar än så länge, men det kommer utvecklas över tid enligt Klarna. Det kortet erbjuder idag är personliga rabatter och erbjudanden, som tex en gratis glass eller rabatt på din favoritbutik.

Du kan än så länge endast ansöka om kortet i Klarnas egna app och kortet är under teststadie enligt Klarna. Dvs erbjudanden testas och förändras ständigt för att hitta rätt. Så fort denna period är klar kommer Kortio kunna visa upp den slutgiltiga versionen och öppna för ansökningar! Förväntningen är att detta ska vara klart i början av 2019.

Fördelar och Nackdelar med kortet

  • Bonusprodukter och erbjudanden skräddarsydda för dig som kund
  • Snygg design
  • Flexibel app som ger mig fler möjligheter som kund, som att frysa/öppna kortet tillfälligt
  • Ingen reseförsäkring
  • 29 kr./mån vid delbetalning
  • Går inte att ta ut pengar i bankomat i Sverige eller utomlands
Lozan Hamid

Lozan Hamid är en begåvad ekonomistudent med en lovande framtid inom kreditbranschen. Med en stark grund i finans, privatekonomi och rådgivning samt en imponerande analytisk förmåga kommer Lozan att fortsätta vara en viktig resurs för Kortio och dess läsare genom att bidra till att hålla innehållet uppdaterat och relevant.

Publicerad: 2021-12-06 Senast uppdaterad: 2023-10-05