Ska du hyra bil? Ha ett kreditkort med dig, annars blir det dyrt.

Deposition istället för avgift

När du skall hämta ut din hyrbil behöver hyrbilsfirman ta en deposition under tiden du hyr bilen. Beloppet varierar, upp till 15 000 kr är inte ovanligt. Depositionen tar de genom att blockera en summa på ditt kreditkortskonto. Ett debetkonto kopplat till ett bankkort accepteras ej eftersom det inte går att blockera en deposition på.

Depositionen finns kvar på kontot men går inte att använda medan du hyr bilen. Så fort du lämnar tillbaka bilen blir beloppet tillgängligt på kreditkortet igen.

Har du inte ett kreditkort får du istället betala en daglig avgift som reducerar självrisken. En avgift som du inte får tillbaka och som kan bli hög om du hyr bil under flertalet dagar.

Att tänka på när du hyr bil med kreditkort:

  1. Har du ett kreditkort utan valutapåslag som du även vill betala med på semestern? Tänk då på att eventuellt höja kreditgränsen på kortet innan resan så att du kan fortsätta använda kortet även efter depositionen är reserverad.
  2. Oftast skall personen som är chaufför också vara kortinnehavare till kortet som innehar depositionen.
  3. Betalar du hyrbilen med ditt kreditkort ingår ofta extra försäkringar med självriskreduceringar och flera kort ger även rabatt på olika hyrbilsföretag. Värt att kolla upp innan resan!

Hitta rätt kort för hyrbilen på Kortio.se och i vår kategori resekort.

Kreditkort med hyrbilsförsäkring

  • Collector Easyliving
    Collector Easyliving
  • re:member flex
    Re:member Flex
Varför lita på oss?

Sedan 2013 har vi på Kortio ägnat oss åt att hjälpa våra besökare att fatta välgrundade beslut om kreditkort. Vårt team består av finans- och resexperter som hjälper våra läsare att ta de bästa möjliga besluten. Vi producerar ärliga recensioner och användbara guider för att våra läsare och samarbetspartners ska kunna lita på oss.

På Kortio strävar vi efter att ge er all den information ni behöver för att fatta rätt beslut för er ekonomiska situation. Vi får ersättning genom ansökningslänkarna men våra recensioner är fullständigt opartiska

Author Håkan

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Publicerad: 2021-12-06 Senast uppdaterad: 2023-05-30