Handla Smart är en app som ger dig återbäring på upp till cirka 20 procent på allt du handlar i drygt 200 olika webbutiker. Du får också olika specialerbjudanden och rabatter. Om du har ett kreditkort från Marginalen Bank ingår Handla Smart och genom att koppla kortet till appen får du återbäring varje gång du handlar i någon av de anslutna butikerna. Återbäringen sätts sedan in på ditt kortkonto.

Dessa kreditkort går att koppla till Handla Smart

Alla kort från Marginalen bank, det vill säga Marginalen Gold och Marginalen Traveller går att koppla till Handla Smart. Att koppla kortet är smidigt och sker genom att du registrerar dig i appen med emailadress och kortkontonummer (du hittar detta på din kortfaktura).  

Så här fungerar Handla Smart

Det finns tre olika sätt att använda Handla Smart på för att få cashback. Du kan dels handla genom Marginalens speciella hemsida för detta; https://handlasmart.marginalen.se/. Föredrar du att använda telefonen kan du istället använda Handla Smart-appen. Du kan också installera en widget i din webbläsare som påminner dig om att aktivera Handla Smart när du surfar in på en sida där du kan få återbäring.

När du klickat in dig på en butiks sida via Handla Smart ser allt ut som vanligt och du ser samma priser och produkter som vem som helst. Du betalar också köpet med kortet precis som vanligt. Dagen efter köpet kan du sedan se återbäringen om du loggar in i appen eller på mina sidor, dock tar det omkring 45 dagar innan du kan få återbäringen utbetald.

Återbäringens storlek varierar mellan olika butiker och kan vara allt ifrån tre och upp till tjugofem procent. På hemsidan eller i appen ser du tydligt vilken nivå som gäller för respektive butik. I appen och på hemsidan ser du också aktuella kampanjer och specialerbjudanden för dig som är Handla Smart-kund. Självklart får du även återbäring när du använder dessa. Du får också återbäring när du handlar på rea i butikerna. Dock fungerar inte Handla Smart tillsammans med andra återbärings- eller cashbackprogram eller tillsammans med rabattkoder.

Det här kan du handla

Det finns ett brett utbud av butiker på Handla Smart. Till exempel är många stora kedjor inom elektronik, sport och fritid samt kläder och skor anslutna. Återbäringen är dock inte bara begränsad till konsumtionsvaror och shopping. Du kan exempelvis också betala vissa telefonabonnemang, matkassar för hemleverans samt streama sport genom Handla Smart och därmed spara pengar. Och ska du ut och resa är många bokningssajter för hotell och flygresor med i återbäringsprogrammet.

  • Marginalen Gold
    Marginalen Gold
  • Marginalen Traveller
    Marginalen Traveller
Varför lita på oss?

Sedan 2013 har vi på Kortio ägnat oss åt att hjälpa våra besökare att fatta välgrundade beslut om kreditkort. Vårt team består av finans- och resexperter som hjälper våra läsare att ta de bästa möjliga besluten. Vi producerar ärliga recensioner och användbara guider för att våra läsare och samarbetspartners ska kunna lita på oss.

På Kortio strävar vi efter att ge er all den information ni behöver för att fatta rätt beslut för er ekonomiska situation. Vi får ersättning genom ansökningslänkarna men våra recensioner är fullständigt opartiska

Lozan Hamid

Lozan Hamid är en begåvad ekonomistudent med en lovande framtid inom kreditbranschen. Med en stark grund i finans, privatekonomi och rådgivning samt en imponerande analytisk förmåga kommer Lozan att fortsätta vara en viktig resurs för Kortio och dess läsare genom att bidra till att hålla innehållet uppdaterat och relevant.

Publicerad: 2022-11-07 Senast uppdaterad: 2023-05-03