Kreditkortet med poäng som erbjuder flest resor och upplevelser!

Det finns ett antal kreditkort med flygpoäng på marknaden idag, dvs kort som erbjuder kunden flygpoäng för varje köp med kortet. De allra flesta är knytet till ett enda flygbolag, alla förutom ett kort.

Marginalen Traveller kortet lanserade i dagarna en nyhet för att utmana flygbolagkortens utbud. Ett flexibelt och nytänkande reseprogram- både för plånboken och miljön.

Eller vad sägs om 14 poäng per hundra kronor och fritt val av resor med både flyg och tåg?

Traveller erbjuder kortkunden en transparent poängkostnad för både flyg, tåg, hotell och upplevelser med flera olika operatörer som du enkelt kan boka i reseportalen. Tänk dig lite som flygresor.se. Du erbjuds flera prisalternativ till exempelvis Göteborg. Dvs vill du åka pyjamasflighten kl.5.50 så är det billigare, vill du hellre åka kring lunch är det dyrare. Vill du åka längre med flyg så väljer du mellan flera olika bolag, tider och dag.

Vill du inte resa finns det 20 000 aktiviteter som du kan boka för dig, vänner eller familj.

Poäng

Flera kreditkort erbjuder resepoäng, men det är svårt att veta hur mycket poängen är värda. Ofta beror det på hur mycket tid du lägger ned eller hur mycket experthjälp du får. Det vi gillar med Marginalen Traveller är poängmängden och transparensen. Med 14 poäng per 100 kr slår de SAS eurobonus som erbjuder 10 poäng per 100 kr.

Du som kund vet precis vad poängen är värda i kr och ser hur mycket resa du får för poängen i kortets reseportal. Räcker inte poängen kan du betala resterande med Traveller kortet.

Flexibiliteten

Fördelen med att kunna boka med i princip vilket bolag som helst gör att du inte behöver anpassa dig i ditt resande. Nedan nämner vi några fördelar;

 • Inga blackouts dagar på flyg. Boka med vilket flygbolag du vill, alla avgångar. T/R, enkelresa eller multi city (open jaw).
 • Istället för att bara lösa in mot t.ex. SAS avgångar, kan du lösa in mot alla avgångar. Du kan fortfarande addera t.ex ditt star alliance nummer (vid bokat flyg med t.ex. SAS), one world (vid bokat flyg med t.ex. BA) eller annat flygbolags medlemsnummer vid själva poängbokningen).
 • Över 1 miljon hotell i poängportalen. Inte begränsat till någon specifik hotellkedja. Du väljer själv hur många poäng du vill lösa in. Betala tex 2 hotell nätter med poäng 1 med kortet.
 • Lös in poängen mot hyrbil, samarbete med alla stora hyrbilsfirmor.
 • Aktiviteter. Lös in poäng mot en aktivitet i Sverige eller var som helst i världen.

Några exempel: Inträden evenemang, aktiviteter som klassisk hop- on hop off tur med buss i någon storstad, klättringskurser, zipline tur på Maui, Hike:a upp för Vesuvius, upptäck Pompeii ruinerna som dagsutflykt, Mountain bike tour i La Paz, Bolivia, Kajaktur i Stockholms skärgård, Safari i Syfafrika, Paragliding i Chamonix, snorklingsutflyket, m.fl.

Extra bonus

Totalt sett en spännande och positiv nyhet i resekategorin bland kreditkort. Speciellt när de även bjuder på första årsavgiften (värde 395 kr)!

Vill du dessutom spara lite extra poäng så ingår ett extrakort som du kan ge till din partner eller vän för att samla till resan ihop!

Om Marginalen Bank

I samband med att Marginalen förvärvade Citibanks svenska konsumentbank 2010 bildades Marginalen Bank. Bankens motto är att "förenkla människors ekonomiska vardag med lättanvända produkter och tjänster. " Marginalen Bank har idag cirka 300 anställda i Sverige och har ungefär 300 000 kunder. Vid utgången av 2016 visade Marginalen ett positivt totalresultat på 109,2 miljoner kronor och hade tillgångar till ett värde av 18,8 miljarder.

Marginalen Bank står under Finansinspektionens tillsyn, omfattas av insättningsgarantin och är ISO-certifierade. Marginalen Bank ägs av Marginalen AB.

Representativt exempel:

 • Kreditutrymme 100 000 kr
 • Kredittid 12 månader
 • Ränta 16,90 %
 • Effektiv ränta 17,01 %
 • Övriga kortserbjudanden från Marginalen Bank;
  Marginalen Gold
  Hammarbykortet
Author Håkan

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Publicerad: 2021-12-06 Senast uppdaterad: 2023-05-29