Entercard tar from 2019 över kortaffären från Coop och passar även på att ändra avgifterna på kreditkorten samt minska bonusen.

Coop har länge haft ett av de starkaste korten på marknaden som erbjuder 0% valutapåslag och hög bonus på sitt Coop Mer Mastercard. Även deras mellanvariant Coop Betala Efter har haft 0 kr årsavgift och gett en bra bonus till kortanvändaren.

Nu i år har kortaffären lagts ut till ett externt kreditmarknadsbolag, Entercard, som även sitter på många fler kortsamarbeten som tex MoreGolf, British Airways och Swedbanks betal-och kreditkort. Korten kommer fortfarande heta samma sak och ge bonus på Coop, men Entercard kommer stå som ansvariga utgivare. Nu har Entercard sett över korterbjudandet och tyvärr bestämt sig för ändra om flera avgifter på kortet samt minska bonusen på Coop from den 5/3 2019.

Följande ändras för Coop MER kortet:

  • Minskad bonus från 1 poäng/krona till 0,5 poäng/krona när du handlar på Coop.
  • Valutapåslaget höjs från 0% till 1,75% när du betalar med kortet utomlands.
  • Uttagsavgiften i bankomat höjs från 0% till 1,5% på uttaget belopp. Gäller både i Sverige och utomlands.
  • Årsavgiften ändras från 346 till 295 kr.
  • Aviavgiften för pappersfaktura 29 kronor läggs till oavsett om du delbetalar eller ej. Dock är e-faktura gratis.
  • Ett extrakort ändras från 0 kronor till 95 kronor.

Följande ändra för Coop Betala Efter kortet: - Uttagsavgiften sänks från 2% till 1,5% (samma som för MER kortet)

Det positiva är att reseförsäkringen går från att omfatta hela familjen på resan till att även inkludera 3 personer utanför familjen. Det förutsätter såklart att allas resor är betalda med just Coop MER kortet.

Tyvärr kommer inte Coops MER kort längre vara det starkaste på marknaden, och det finns nu flera jämförbara kort när det gäller bonussystem eller avgifter utomlands. Vill du hitta kort som erbjuder gratis valutapåslag eller billigare avgifter på resan?

Hitta rätt resekort i vår guide.

Author Håkan

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Publicerad: 2021-12-03 Senast uppdaterad: 2023-05-03