Nu är det hög tid att utvärdera din ekonomi och göra förändringarna som behövs för att spara pengar och förbättra värdet på din konsumtion. Då bör du se över vilket kort du betalar alla dina köp med dagligen och göra kortbytet för att spara pengar, bonuspoäng eller få bättre villkor.

Spara pengar - 4 anledningar till att byta kort

1. Du betalar för hög årsavgift

Med högre årsavgift får du oftast fler belöningar i form av bonuspoäng osv. MEN då behöver du också spendera väldigt stora summor varje månad med kortet. Vill du inte ha det kravet kan du istället välja ett kreditkort utan avgift, exempelvis re:member flex.

  • 0 kronor årsavgift för kortet som innehar kredit upp till 100 000 kr.  

2. Du har ingen försäkring på kortet

Avbeställningsskydd, hyrbilsförsäkring och evenmangsskydd kan ingå när du betalar med ditt kort. Vilka försäkringar har ditt kort? Se till att få bra försäkringarna på köpet! Kortio rekommenderar Collector Easyliving.

  • Reseförsäkring, hyrbilsförsäkring och evenemangsskydd- Ger dig tex full ersättning för kostnader som uppstår vid avbeställning om du skulle bli sjuk och inte kan gå på konserten, matchen eller åka på resan.

3. Du vill spara bonuspoäng

Vill du spara bonuspoäng, men inte betala hög årsavgift för kortet?

Tankkorten på de största bensinstationerna har ingen årsavgift och erbjuder bonuspoäng både på stationerna, bensin och på alla övriga köp med kortet. 

Kortio rekommenderar Shell Mastercard.

  • Rabatt på drivmedel och 0,5% kontant bonus på allt du handlar. Dessutom 0 kronor i årsavgift.

4. Du betalar onödiga kortavgifter utomlands

De flesta kontokorten lägger på upp till 2% extra i valutapåslag på alla dina köp, så se till att införskaffa ett kreditkort helt utan valutapåslag till resan utomlands. 

Kortio rekommenderar Santander Mitt kort.

  • 0% valutapåslag och gratis årsavgift först året (värde 195 kr)
Author Håkan

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.

Publicerad: 2021-12-07 Senast uppdaterad: 2023-11-08