Personuppgiftspolicy

Kortio personuppgiftspolicy

Kortio värnar om din personliga integritet. Denna personuppgiftspolicy förklarar hur Kortio samlar in och använder dina personuppgifter. Den beskriver också dina rättigheter gentemot oss och hur du kan göra dina rättigheter gällande.

Personuppgiftsansvarig är Kortio AB, org. nummer 556781-2978, Gumshornsgatan 7, 114 60 Stockholm. Du kan alltid kontakta oss genom att skicka ett e-postmeddelande till oss på kundservice@kortio.se

Du har rätt att invända till vår personuppgiftsbehandling i vissa avseenden, läs mer nedan under respektive ändamål. Det är viktigt att du läser och förstår vår personuppgiftspolicy innan du använder våra tjänster.

Centrala begrepp
En personuppgift är en upplysning som direkt eller indirekt tillsammans med andra uppgifter kan knytas till en fysisk levande person. Exempel på personuppgifter är namn, adress, telefonnummer, personnummer och e-postadress. Även uppgifter om IP-nummer och om ditt användarbeteende när du surfar på vår hemsida kan utgöra personuppgifter. Personuppgiftsbehandling innefattar all hantering av personuppgifter, exempelvis insamling, analysering, ändring, registrering och lagring. Personuppgiftsansvarig är den som ensam eller tillsammans med annan bestämmer ändamål och medel för behandlingen av personuppgifterna och som ansvarar för att sådan behandling sker i enlighet med tillämplig lagstiftning.

Vilken information samlar vi in om dig och varför

Låneförmedling

Ändamål

För att kunna tillhandahålla Kortio’s jämförelsetjänst för privatlån.

Behandlingar som utförs

  • Registrering av låneansökan
  • identitetskontroll
  • analys av uppgifter i låneansökan samt uppgifter i kreditupplysning
  • vidarebefordran av låneansökan till de banker och kreditgivare vi samarbetar med enligt respektive banks grundkrav på låntagare
  • PEP-kontroll (person i politisk utsatt ställning)
  • kontroll mot EU:s sanktionslistor
  • kontakt via e-post, sms och telefon
  • inspelning av telefonsamtal
  • verifiera identitet med bank-id
  • hantering av kundtjänst
  • samt
  • presentera låneerbjudanden, avslagsbeslut m.m

Kategorier av personuppgifter

  • Namn, personnummer
  • kontaktuppgifter
  • IP-adress
  • information om lån
  • civilstånd, barn
  • boende
  • sysselsättning
  • kontonummer
  • information om medsökande (om tillämpligt)
  • information från kreditupplysning

Från vilka källor hämtar vi dina personuppgifter?
Utöver de uppgifter du själv lämnar till oss, hämtar vi även uppgifter från den kreditupplysning som tas via kreditupplysningsföretag.

Vilka andra bolag kan komma få tillgång till dina personuppgifter?
Kortio är personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter i samband med kreditförmedlingen.

Vid en lånejämförelse så kan din ansökan skickas till följande kreditgivare:
Avida Finans, Collector, Credway (Northmill), Euroloan (Mash), Lendify, Santander Consumer Bank AS, SevenDay. Din ansökan skickas vidare till de kreditgivare vars grundkrav överensstämmer med din ansökan. De kreditgivare som tar emot din låneansökan är personuppgiftsansvariga för sin egen behandling av personuppgifter. Du kan läsa mer om bankernas grundkrav på låntagare samt policy för personuppgiftshantering på kreditgivarnas respektive hemsida.

Kundtjänst och kundkommunikation sker via vårt egna kundtjänsthanteringssystem.

Enligt lag måste vi utföra en PEP-kontroll samt slagning mot EU:s sanktionslistor.

I vissa fall är Korito skyldig enligt lag att lämna ut uppgifter till Polismyndighet eller Finansinspektionen vid misstanke om brott t.ex. bedrägeri eller otillåten identitetsanvändning.

Automatiserat beslutsfattande:
Denna behandling innebär i de flesta fall automatiserat beslutsfattande av uppgifter i din låneansökan av de kreditgivare som tar del av den. Bedömningen ser olika ut men baseras i regel på ditt kreditbetyg, betalningsanmärkningar, skulder, inkomst och liknande uppgifter. Du har rätt att i vissa fall begära en manuell beslutsprocess, vänd dig till respektive kreditgivare för mer information om automatiserat beslutsfattande.

Laglig grund:
Fullgörande av kundavtalet. Identitetskontroll, PEP-kontroll samt slagning mot EU:s sanktionslistor sker med stöd av rättslig förpliktelse enligt penningtvättslagen.

Din rätt att motsätta sig behandlingen:
Denna behandling av dina personuppgifter är nödvändig för att Kortio ska kunna fullgöra sin tjänst. Om du vill motsätta dig denna typ av behandling kan vi tyvärr inte erbjuda vår tjänst.

Lagringsperiod:
Vi behandlar din data för detta ändamål så länge du har en aktiv låneansökan eller aktiva låneerbjudanden. Vi raderar all information 12 månader efter att din relation med Kortio anses avslutad. Vid det fall du får låneerbjudanden anses din relation med Kortio avslutad 6 månader efter att du genomförde lånejämförelsen. Vid det fall du inte får några låneerbjudanden anses din relation med Kortio avslutat 3 månader efter att du genomförde lånejämförelsen.

Kundtjänst per telefon och e-post raderas löpande 15 månader efter mottagandet.

Kreditupplysningsinformation raderas efter maximalt 3 månader från inhämtande.

Personuppgifter som förekommer i fakturaunderlag sparas i enlighet med lagkrav i Bokföringslagen. Kortio omfattas även av Penningtvättslagen och behöver därför genomföra åtgärder för att säkerställa kundkännedom vilket innehåller personuppgifter. Dessa uppgifter är Kortio skyldiga att bevara i minst 5 år. Information arkiveras och sparas krypterad med begränsad tillgång.

Kortförmedling

Ändamål

För att kunna tillhandahålla Kortio’s jämförelsetjänst för kortförmedling.

Behandlingar som utförs

  • Registrering av kortansökan
  • identitetskontroll
  • analys av uppgifter i kortansökan samt uppgifter i kreditupplysning
  • vidarebefordran av låneansökan till de banker och kreditgivare vi samarbetar med enligt respektive banks grundkrav på låntagare
  • PEP-kontroll (person i politisk utsatt ställning)
  • kontroll mot EU:s sanktionslistor
  • kontakt via e-post, sms och telefon
  • inspelning av telefonsamtal
  • verifiera identitet med bank-id
  • hantering av kundtjänst, samt
  • presentera korterbjudanden, avslagsbeslut m.m.

Kategorier av personuppgifter

  • Namn, personnummer
  • kontaktuppgifter
  • IP-adress
  • information om lån
  • civilstånd, barn
  • boende
  • sysselsättning
  • kontonummer
  • information om medsökande (om tillämpligt)
  • information från kreditupplysning
Från vilka källor hämtar vi dina personuppgifter?

Utöver de uppgifter du själv lämnar till oss, hämtar vi även uppgifter från den kreditupplysning som tas via kreditupplysningsföretag.

Vilka andra bolag kan komma få tillgång till dina personuppgifter?

Kortio är personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter i samband med kreditförmedlingen.

Vid en kortjämförelse så kan din ansökan skickas till följande kortaktörergivare: Resurs Bank, Collector, Santander, Marginalen, Medmera Bank AB (COOP), Nordea Finans (Everydaycard), Norwegian Bank, Ikano Bank. Din ansökan skickas vidare till de kreditgivare vars grundkrav överensstämmer med din ansökan. De kreditgivare som tar emot din kortansökan är personuppgiftsansvariga för sin egen behandling av personuppgifter. Du kan läsa mer om bankernas grundkrav samt policy för personuppgiftshantering på kreditgivarnas respektive hemsida.

Kundtjänst och kundkommunikation sker via vårt egna kundtjänsthanteringssystem.

Enligt lag måste vi utföra en PEP-kontroll samt slagning mot EU:s sanktionslistor.

I vissa fall är Korito skyldig enligt lag att lämna ut uppgifter till Polismyndighet eller Finansinspektionen vid misstanke om brott t.ex. bedrägeri eller otillåten identitetsanvändning.

Automatiserat beslutsfattande:

Denna behandling innebär i de flesta fall automatiserat beslutsfattande av uppgifter i din låneansökan av de kreditgivare som tar del av den. Bedömningen ser olika ut men baseras i regel på ditt kreditbetyg, betalningsanmärkningar, skulder, inkomst och liknande uppgifter. Du har rätt att i vissa fall begära en manuell beslutsprocess, vänd dig till respektive kreditgivare för mer information om automatiserat beslutsfattande.

Laglig grund:

Fullgörande av kundavtalet. Identitetskontroll, PEP-kontroll samt slagning mot EU:s sanktionslistor sker med stöd av rättslig förpliktelse enligt penningtvättslagen.

Din rätt att motsätta sig behandlingen:

Denna behandling av dina personuppgifter är nödvändig för att Kortio ska kunna fullgöra sin tjänst. Om du vill motsätta dig denna typ av behandling kan vi tyvärr inte erbjuda vår tjänst.

Lagringsperiod:

Vi behandlar din data för detta ändamål så länge du har en aktiv kortansökan eller aktiva korterbjudanden. Vi raderar all information 12 månader efter att din relation med Kortio anses avslutad. Vid det fall du får korterbjudanden anses din relation med Kortio avslutad 6 månader efter att du genomförde kortjämförelsen. Vid det fall du inte får några korterbjudanden anses din relation med Kortio avslutat 3 månader efter att du genomförde kortjämförelsen.

Kundtjänst per telefon och e-post raderas löpande 15 månader efter mottagandet.

Kreditupplysningsinformation raderas efter maximalt 3 månader från inhämtande.

Personuppgifter som förekommer i fakturaunderlag sparas i enlighet med lagkrav i Bokföringslagen. Kortio omfattas även av Penningtvättslagen och behöver därför genomföra åtgärder för att säkerställa kundkännedom vilket innehåller personuppgifter. Dessa uppgifter är Kortio skyldiga att bevara i minst 5 år. Information arkiveras och sparas krypterad med begränsad tillgång.

Marknadsföring

Ändamål

För att kunna marknadsföra Kortio’s tjänst samt tilläggstjänster till tidigare kunder.

Behandling som utförs

  • Segmentering
  • e-postutskick
  • telemarketing
  • analys av marknadsföring

Kategorier av personuppgifter

  • Namn
  • kontaktuppgifter
  • geografiskt område
  • förmedlad produkt

Vilka andra bolag kan komma få tillgång till dina personuppgifter? Mailchimp/Mandrill (The Rocket Science Group, LLC) (e-postdistributör), 21 grams AB (postdistributör).

Laglig grund:
Berättigat intresse att marknadsföra våra tjänster. Denna behandling gör vi med stöd av en så kallade intresseavvägning där vi bedömer att behandlingen inte kränker din enskildas integritet på väsentligt sätt

Din rätt att motsätta sig behandlingen:

Vi värnar om din integritet och lovar att inte behandla dina personuppgifter för detta ändamål om du inte längre vill. Kontakta oss på hello@kortio.se så tar vi bort din information.

Lagringsperiod:

Vi behandlar din data för detta ändamål så länge du har en aktiv jämförelse eller aktiva erbjudanden. Vi raderar all information 12 månader efter att din relation med Kortio anses avslutad.

Om du jämför privatlån eller kort anses din relation med Kortio avslutad 9 månader efter att du genomförde lånejämförelsen. Vid det fall du inte får några låneerbjudanden anses din relation med Kortio avslutat 3 månader efter att du genomförde lånejämförelsen.

Ändamål

För att kunna marknadsföra Kortio’s tjänst samt tilläggstjänster.

Behandling som utförs

  • Segmentering
  • telemarketing
  • analys av marknadsföring

Kategorier av personuppgifter

  • Namn
  • e-postadress
  • telefonnummer
  • adress, samt
  • IP-nummer
Från vilka källor hämtar vi dina personuppgifter?

Vi köper kontaktuppgifter från följande leverantörer: Adtraction, Adrecord

Laglig grund:

Samtycke. Vi behandlar dina uppgifter för detta ändamål endast om du dessförinnan lämnat ett aktivt samtycke till oss eller våra leverantörer.

Din rätt att motsätta sig behandlingen:

Du kan enkelt ta tillbaka ditt samtycke genom att kontakta oss på hello@kortio.se så blir du inte kontaktad för detta ändamål i framtiden.

Lagringsperiod:

Om du inte väljer att använda Kortio’s tjänst så raderar vi all information 12 månader efter det att du lämnade samtycket till att bli kontaktad av oss.

Ändamål

För att kunna marknadsföra Kortio’s tjänst samt tilläggstjänster.

Behandling som utförs

  • E-postutskick med privatekonomi-nyheter och marknadsföring

Kategorier av personuppgifter

  • E-postadress
Vilka andra bolag kan komma få tillgång till dina personuppgifter?

Mailchimp/Mandrill (The Rocket Science Group, LLC) (e-postdistributör).

Laglig grund:

Samtycke. Vi behandlar dina uppgifter för detta ändamål endast om du dessförinnan lämnat ett aktivt samtycke till oss. Din rätt att motsätta sig behandlingen: Du kan enkelt ta tillbaka ditt samtycke genom att kontakta oss på hello@kortio.se så blir du inte kontaktad för detta ändamål i framtiden.

Lagringsperiod:

Vi behandlar din data för detta ändamål så länge du inte tagit tillbaka ditt samtycke. Om du inte tar tillbaka ditt samtycke raderar vi all information 36 månader efter att du slutat använda dig av våra tjänster.

Ändamål

För att kunna marknadsföra Kortio’s tjänst på Facebook och Google’s annonsnätverk.

Behandling som utförs

  • Skapande av “lookalike”-målgrupper och anpassade målgrupper på Facebook, samt
  • Skapande av “Similar audience” på Google Adwords annonsnätverk.

Kategorier av personuppgifter

  • E-postadress
Vilka andra bolag kan komma få tillgång till dina personuppgifter?

Facebook Inc och Google Inc.

Laglig grund:

Berättigat intresse efter en intresseavvägning. Denna behandling av dina personuppgifter gör vi med stöd av en så kallade intresseavvägning där vi bedömer att behandlingen inte kränker din enskildas integritet på väsentligt sätt.

Din rätt att motsätta sig behandlingen:

Vi värnar om din integritet och lovar att inte behandla dina personuppgifter för detta ändamål om du inte vill. Kontakta oss på hello@kortio.se så tar vi bort din information.

Lagringsperiod:

Vi behandlar din data för detta ändamål så länge du har en aktiv jämförelse eller aktiva erbjudanden. Vi raderar all information 12 månader efter att din relation med Kortio anses avslutad.

Om du jämför privatlån eller kort anses din relation med Kortio avslutad 6 respektive 9 månader efter att du genomförde lånejämförelsen. Vid det fall du inte får några låneerbjudanden anses din relation med Kortio avslutat 3 månader efter att du genomförde lånejämförelsen.

Marknadsföring

Ändamål

För att kunna marknadsföra Kortio’s tjänst till Kortios kundklubb

Behandling som utförs

  • Profilering
  • e-postutskick
  • telemarketing
  • Kategorier av personuppgifter

    • Namn
    • kontaktuppgifter
    • geografiskt område
    • förmedlad produkt

    Vilka andra bolag kan komma få tillgång till dina personuppgifter? Mailchimp/Mandrill (The Rocket Science Group, LLC) (e-postdistributör), 21 grams AB (postdistributör).

    Laglig grund:
    Berättigat intresse att marknadsföra våra tjänster (GDPR 1.6.f). Kortio bedriver en kundklubb från vilken dess medlemmar erhåller olika, för Kortios kunder, unika erbjudanden kring deras privatekonomi. Denna behandling gör vi med stöd av en så kallade intresseavvägning där vi bedömer att behandlingen inte kränker din enskildas integritet på väsentligt sätt.

    Din rätt att motsätta sig behandlingen:

    Vi värnar om din integritet och lovar att inte behandla dina personuppgifter för detta ändamål om du inte längre vill. Kontakta oss på hello@kortio.se så tar vi bort din information.

    Kortio säljer aldrig din information till bolag utanför vår koncern eller som vi ej innehar avtal om förmedling med förutsatt att du inte vid vart tillfälle har givit oss ett explicit samtycke.

    Lagringsperiod:

    Upp till 3 år

    Motverka bedrägerier

    Ändamål

    För att kunna förhindra bedrägerier, identitetskapningar och utföra riskhantering

    Behandlingar som utförs

    • Analysera uppgifter mot uppgifter kopplade till misstänkta aktiviteter.

    Kategorier av personuppgifter

    • Personnummer
    • IP-nummer
    • Kontaktuppgifter
    Laglig grund:

    Berättigat intresse efter en intresseavvägning. Denna behandling av dina personuppgifter gör vi med stöd av en så kallade intresseavvägning där vi bedömer att behandlingen inte kränker din enskildas integritet på väsentligt sätt.

    Din rätt att motsätta sig behandlingen:

    Vi värnar om din integritet och lovar att inte behandla dina personuppgifter för detta ändamål om du inte vill. Kontakta oss på hello@kortio.se så tar vi bort din information.

    Lagringsperiod:
    Vi behandlar din data för detta ändamål så länge du har en aktiv jämförelse eller aktiva erbjudanden. Vi raderar all information 12 månader efter att din relation med Kortio anses avslutad.

    Om du jämför privatlån eller kort anses din relation med Kortio avslutad 6 respektive 9 månader efter att du genomförde lånejämförelsen. Vid det fall du inte får några låneerbjudanden anses din relation med Kortio avslutat 3 månader efter att du genomförde lånejämförelsen.

    Förhindra olaglig användning

    Ändamål

    För att kunna tillgodose säkerhet för vår tjänst och kommunikationsnät, upptäcka/förhindra olaglig användning, intrång/virusattacker m.m.

    Behandlingar som utförs

    • Analysera uppgifter mot tilläggsuppgifter kopplade till misstänkta aktiviteter.

    Kategorier av personuppgifter

    • IP-nummer
    Laglig grund:

    Berättigat intresse att upprätthålla säkerheten för vår tjänst efter en intresseavvägning. Denna behandling av dina personuppgifter gör vi med stöd av en så kallade intresseavvägning där vi bedömer att behandlingen inte kränker din enskildas integritet på väsentligt sätt.

    Din rätt att motsätta sig behandlingen:

    Vi värnar om din integritet och lovar att inte behandla dina personuppgifter för detta ändamål om du inte vill. Kontakta oss på hello@kortio.se så tar vi bort din information.

    Lagringsperiod:

    Vi behandlar din data för detta ändamål i maximalt 4 veckor.

    Var behandlar vi dina personuppgifter?

    Vi strävar alltid efter att dina personuppgifter ska behandlas inom EU/EES och alla våra egna IT-system finns inom EU/EES. När det kommer till drift och underhåll använder vi oss av personuppgiftsbiträden som är baserade i Sverige.

    Vid systemmässig support och underhåll kan vi dock vara tvungna att överföra informationen till ett land utanför EU/EES, t.ex. om vi delar dina personuppgifter med ett personuppgiftsbiträde som, antingen själv eller genom en underleverantör, är etablerad eller lagrar information i ett land utanför EU/EES. Biträdet får i dessa fall endast ta del av den information som är relevant för ändamålet (t.ex. loggfiler). I dessa fall har vi ingått så kallade personuppgiftsbiträdesavtal som möjliggör att vi har kontroll över våra informationstillgångar.

    Oavsett i vilket land dina personuppgifter behandlas vidtar vi alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att skyddsnivån är densamma som inom EU/EES. I de fall personuppgifter behandlas utanför EU/EES garanteras skyddsnivån antingen genom ett beslut från EU-kommissionen om att landet ifråga säkerställer en adekvat skyddsnivå eller genom användandet av s.k. lämpliga skyddsåtgärder. Exempel på lämpliga skyddsåtgärder är godkänd uppförandekod i mottagarlandet, standardavtalsklausuler, bindande företagsinterna regler eller Privacy Shield.

    Vad har du för rättigheter som registrerad?

    Du har rätt till att få ett så kallat registerutdrag. Vi är alltid öppna och transparenta med hur vi behandlar dina personuppgifter och ifall du vill få en djupare insikt i vilka personuppgifter vi behandlar om just dig kan du begära att få tillgång till uppgifterna.

    Rätt till begränsning.

    Du har rätt att begära att vår behandling av dina personuppgifter begränsas. Om du bestrider att personuppgifterna vi behandlar är korrekta kan du begära en begränsad behandling under den tid vi behöver för att kontrollera huruvida personuppgifterna är korrekta. Om vi inte längre behöver personuppgifterna för de fastställda ändamålen, men du däremot behöver dem för att kunna fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk, kan du begära begränsad behandling av uppgifterna hos oss. Det innebär att du kan begära att vi inte raderar dina uppgifter.

    Rätt att göra invändningar mot viss typ av behandling.

    Du har alltid rätt att slippa marknadsföring och att invända mot all behandling av personuppgifter som bygger på en intresseavvägning. Se mer om de specifika legala grunderna under respektive ändamål. Om du invänder mot direktmarknadsföring kommer vi att upphöra med behandlingen av dina personuppgifter för det ändamålet liksom upphöra med alla typer av direktmarknadsföringsåtgärder.

    Rätt till dataportabilitet.

    Om vår rätt att behandla dina personuppgifter grundar sig antingen på ditt samtycke eller fullgörande av ett avtal med dig har du rätt att begära att få de uppgifter som rör dig och som du har lämnat till oss överförda till en annan personuppgiftsansvarig (s.k. dataportabilitet). En förutsättning för dataportabilitet är att överföringen är tekniskt möjlig och kan ske automatiserad.

    Rätt till radering.

    Du har i vissa fall rätt att få dina personuppgifter raderade, t.ex. om personuppgifterna inte längre är nödvändiga för de ändamål för vilka de samlats in. Notera att Kortio i vissa fall behöver spara viss information enligt lag och därmed ej får radera information. Se mer information under respektive ändamål.

    Rätt till rättelse.

    Du har rätt att utan onödigt dröjsmål få felaktiga personuppgifter om dig rättade. Beroende på ändamålet med behandlingen har du även rätt att komplettera ofullständiga personuppgifter.

    Du utövar dina rättigheter genom att kontakta oss. Skicka ett meddelande till oss på hello@kortio.se och ange vilka ändamål eller vilka behandlingar du vill att vi slutar med.

    Vad är cookies och hur använder vi det?

    Vi använder oss av lokal lagring av data, vilket innebär att olika typer data lagras lokalt på din enhet (t.ex. dator, mobiltelefon eller surfplatta) via din webbläsare. En typ av lokal lagring av data är cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på din enhet (t.ex. dator, mobiltelefon eller surfplatta) vilken gör det möjligt för oss att känna igen din webbläsare. Cookies innehåller ingen direkt identifierbar information avseende dig (så som namn, adress, telefonnummer etc.) utan endast information om din webbläsare och den aktivitet som har skett genom webbläsaren. Vi använder oss också av andra, liknande tekniker såsom pixeltaggar. Dessa är tekniker som kan känna igen cookies och andra identifierare och som gör det möjligt för tredje parter att placera cookies i din enhet. I detta dokument används termen ”lokal lagring av data” som ett samlingsnamn för cookies, pixeltaggar och annan liknande teknik.

    Viss lokal lagring av data är nödvändig för att du ska kunna använda Kortios tjänst. Detta gäller till exempel information om dina inställningar, vilket visar oss hur frågorna ska presenteras i din webbläsare. Lokal lagring av data används också för att vi ska kunna anpassa våra tjänster så bra som möjligt efter din användning, exempelvis för att lagra vilka inställningar som du vill ha vid uppspelning av ljud, för att lagra information om vilken videokvalitet som passar din webbläsare och internethastighet och för specialfunktioner såsom möjligheten att spara ifyllda uppgifter. Vi använder också olika mätverktyg som ger oss statistik och analyser avseende beteende på Kortios hemsida. Vidare använder vi information vi har samlat in och analyserat för att utveckla och förbättra Kortios hemsida och för att kontrollera att den fungerar som den ska.

    Kan du själv styra användningen av cookies?

    Ja! Din webbläsare eller enhet ger dig möjlighet att ändra inställningarna för användningen och omfattningen av cookies. Gå till inställningarna för din webbläsare eller enhet för att lära dig mer om hur du justerar inställningarna för cookies. Exempel på sådant du kan justera är blockering av alla cookies, att endast acceptera förstapartscookies eller att radera cookies när du stänger ner din webbläsare. Ha i åtanke att vissa av våra tjänster kanske inte fungerar ifall du blockerar eller raderar cookies. Du kan läsa mer om cookies på post- och telestyrelsens webbsida, www.pts.se.

    Hur skyddas dina personuppgifter?

    Vi använder IT-system för att skydda sekretessen, integriteten och tillgången till personuppgifter. Vi har vidtagit särskilda säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot olovlig eller obehörig behandling (såsom olovlig tillgång, förlust, förstörelse eller skada). Endast de personer som faktiskt behöver behandla dina personuppgifter för att vi ska kunna uppfylla våra angivna ändamål har tillgång till dem.

    Vad innebär det att Datainspektionen är tillsynsmyndighet?

    Datainspektionen (som föreslås byta namn till "Integritetsskyddsmyndigheten") är ansvarig för att övervaka tillämpningen av personuppgiftslagstiftningen. Om du som enskild anser att Kortio hanterar personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du lämna in ett klagomål till Datainspektionen.

    Hur kontaktar du oss lättast vid frågor om personuppgiftskydd?

    Genom att skicka ett e-postmeddelande till hello@kortio.se

    Ändringar

    Vi kan komma att göra ändringar i vår personuppgiftspolicy. Vid uppdateringar som är av avgörande betydelse för vår behandling av personuppgifter (exempelvis ändring av angivna ändamål eller kategorier av personuppgifter) eller uppdateringar som inte är avgörande betydelse för behandlingen men som kan vara av avgörande betydelse för dig, kommer du att få information på Kortios hemsida i god tid innan uppdateringarna börjar gälla.

Populära kort just nu

Marginalen - Gold
Handlar du med ditt Goldkort så kan du få ersättning upp till 2.000 kr om du hittar samma vara billigare i en annan affär. Gäller endast i svenska butiker.



Dessutom ingår;
Allriskförsäkring för hemelektronik och hushållsmaskiner
Avbeställningsskydd
Evenemangsskydd
Prisgaranti
Leveransförsäkring vid internetköp
Nyckelservice
Hole-in-one försäkring.
HandlaSmart ger dig upp till 25% återbäring när du handlar online i 200 butiker.


Marginalen Flex. Om en oväntad utgift eller faktura dyker upp kan du enkelt föra över pengar till andra bankkonton eller betala fakturor med ditt kort.



Hjälp med låssmed och avbeställningsskydd för resa och evenemang när du betalar med kortet.
  • Du har möjlighet att utnyttja 2 betalningsfria månader/år
  • HandlaSmart - upp till 25% återbäring vid onlineköp
  • 0 kr i första årsavgift (ord.195 kr)
  • 9 försäkringar ingår
  • Hög kontantuttagsavgift (3%)
Marginalen - Gold
Årsavgift0 kr 195 kr
Maxkredit100 000 kr
Upp till50 dagar räntefritt
Därefter ränta16.90 %
Välj detta kort
Klarnakortet
Du som Klarnakund erbjuds köpförsäkring via e-handel.
√ Du kan koppla ditt Klarnakort till Apple Pay eller Google Pay och betala snabbt och säkert med din mobil eller smartklocka!

√ Med ditt köpbeteende som grund erbjuds du emellanåt rabatt i din favoritbutik eller en gratis produkt.

√ Vid varje köp får du en pushnotis i mobilen, och kan själv välja hur du vill betala. Du väljer enkelt om du vill Betala Nu, Betala Senare eller betala med Månadsfaktura i Klarna-appen.

Väljer du Betala Nu dras köpet direkt från ditt debitkonto.

Väljer du Betala Senare kan du betala inom 14 dagar, utan extra avgifter. I Klarna-appen sätter du en egen gräns för vilka belopp som ska betalas direkt och vilka köp som ska betalas senare (avgiftsfritt inom 14 dagar). Du kan till exempel ställa in så att varje köp över 500 kr skapar en kostnadsfri 14-dagars faktura. Då har du även tid på dig att ångra köpet och lämna tillbaka varan utan att ligga ute med pengar, extra bra i e-handeln!

Vid betalning med Månadsfaktura samlas alla dina köp på en faktura som du har 45 dagar på dig att betala utan ränta.*

*Du behöver först ansöka om att få månadsfaktura. En avgift på 29 kronor debiteras för varje Månadsfaktura.
0% valutaväxlingspåslag när du betalar med kortet utomlands!'


För att ansöka om Klarnakortet behöver du tidigare ha köpt något med Klarna, inte ha några betalningsanmärkningar, vara minst 18 år och ha en deklarerad årsinkomst på minst 180.000 SEK.
  • 0% valutapåslag
  • Flexibla betalningsalternativ i Klarna-appen
  • Du kan koppla ditt Klarnakort till Apple Pay eller Google Pay
  • Ingen reseförsäkring
Klarnakortet
Årsavgift0 kr
Upp till14 dagar räntefritt
Välj detta kort
Easyliving
Betalar du din resa med Easyliving ingår en förmånlig reseförsäkring med avbeställningsskydd, förseningsförsäkring och olycksfallsförsäkring. Du är även skyddad mot försenat bagage och har en självriskeliminering om något skulle hända med ditt hem, villa eller bil under tiden du är borta.
I kortet ingår även:
- Allriskförsäkring
- Förlängd garanti på vitvaror & hemelektronik i 1 år
- Evenemangsskydd som ger pengarna tillbaka utan självrisk om du skulle bli sjuk.
- Leveransförsäkring vid internetköp som ersätter skadad eller försvunnen vara.

Nyhet! När du hyr bil eller vespa/moped utomlands med ditt Easyliving och fordonet blir skadat eller stulet ingår självriskreducering på upp till 15 000 kronor.

Läs mer i kortets försäkringsvillkor.
Collector Easyliving erbjuder dig en rad olika försäkringar för smart shopping, t ex ingår allriskförsäkring samt förlängd garanti.


Nu kan du även koppla ditt Collectorkort till Meniga Rewards (fd Wrapp)– en app som ger dig automatiska erbjudanden, rabatter och bonus. Alla erbjudanden som finns i appen laddas på ditt kort efter att du aktiverat dem i appen. När du utnyttjat ett erbjudande får du pengar tillbaka inom några dagar på det konto som kortet är kopplat till.


Med kortet får du även ta del av Mastercards upplevelsepaket Priceless Cities.

Förmånlig reseförsäkring med avbeställningsskydd inkl skydd mot försenat bagage och inget valutapåslag när du handlar med kortet utomlands.
  • 0% valutapåslag utomlands
  • Reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår utan extra kostnad, samt evenemangsförsäkring och leveransförsäkring när du handlar på nätet!
  • Collector bjuder på första årsavgiften (195 kronor) när du ansöker via Kortio!
    Easyliving
    Årsavgift0 kr 195 kr
    Maxkredit100 000 kr
    Upp till56 dagar räntefritt
    Därefter ränta17.25 %
    Välj detta kort
    re:member flex
    Om du betalar mer än hälften av din resa med ditt Re:member kreditkort får du en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd utan extra kostnad.


    Försäkringen innehåller även,
    - Resestartsskydd
    - Ersättning för missat anslutningsflyg
    - Ersättning för försening av allmänt färdmedel
    - Ersättning för bagageförsening vid utlandsresa
    - Kapitalbelopp vid olycksfall
    - Självriskskydd vid utlandsresa
    - Självriskeliminering hyrbil (utomlands)
    - Hjälp vid ID-stöld

    Läs mer om hur kreditkortets kompletterande reseförsäkring fungerar här!

    Du kan även köpa till ett trygghetspaket (Evenemangsavbeställning, Allrisk - Hemelektronik och hushållsmaskiner 2 år, Prisgaranti 90 dagar) för 129 kr/år.
    Det finns inget bonussystem kopplat till kortet men du får tillgång till rabatt hos 300 e-handlare.*
    Några exempel på rabattnivåerna och butiker hos Re:member Reward programmet;

    CDON.com - 8%
    Hotels.com - 10%
    Apoteket.se - 10%
    LYKO - 8%
    Lensway - 10%
    Åhlens - 8%
    Cervera.se -15%

    För att ta del av rabatterna behöver du vara inloggad hos Re:member Reward och gå vidare till webbutikerna därifrån. Rabatten dras ifrån din nästa Re:member faktura.


    Betalningsfri månad- Du kan utnyttja en betalningsfri månad två gånger per år. Dvs du kan skjuta upp fakturabetalningen en månad framåt.



    *Re:member Reward-rabatten gäller ej moms och fraktkostnader.
    En kompletterande reseförsäkring ingår om du betalar 50% av resan med kortet.
    Vill du dela upp betalningen för resan så kan du betala med kreditkortet och välja att delbetala fakturan när den kommer följande månad.
    • Upp till 8 veckors räntefri kredit
    • Re:member Reward ger rabatter hos över 300 e-handlare
    • Kompletterande reseförsäkring ingår
    • Individuell ränta 9,74 %-24,74 %
      re:member flex
      Årsavgift0 kr
      Maxkredit100 000 kr
      Upp till56 dagar räntefritt
      Därefter ränta17.24 %
      Välj detta kort
      Ikano Bank - Ikano Kort
      Reseförsäkring med Olycksfallsförsäkring, Avbeställningsskydd, Självriskeliminering för hem- och bilförsäkringen, Förseningsförsäkring och Bagageförsäkring.


      Betalskydd ingår ej men kan läggas till för 0,75 % av din utgående skuld.
      1% på drivmedel när du betalar med kortet.*


      Ikano Kort ger dig månadsrabatt i en utvald butiksbransch varje månad. På så vis får du fler chanser att göra många bra affärer.



      Rabattkalendern 2020:



      Jan: 10% Sportbutiker
      Feb: 20% Bokhandlare
      Mars: 10% Smyckes-och klockbutiker
      April: 5% Flygbolag
      Maj: 10% Florister
      Juni: 10% Optiker
      Juli: 5 % Bygghandlare
      Augusti: 5 % Inredningsbutiker
      September: 20 % Bokhandlare
      Oktober: 5 % Elektronikbutiker
      November: 10 % Florister
      December: 10 % Leksaksbutiker


      Rabatten dras av Ikano Bank så fort köpet har registrerats på ditt konto. Ditt VISA-kort känner igen i vilken typ av butik du handlat och kategoriserar inköpen i exempelvis livsmedel, kläder med mera. När du handlar med ditt kort dras rätt rabatt automatiskt, oavsett vad du köper (och även om det redan är rea i butiken!).


      Vissa månader är räkningshögen större än andra. Med Ikano Kort kan du att delbetala dina köp och fakturor med bra ränta och schyssta villkor. Du kan betala 5 % av månadsfakturan som lägst och skjuta fram resten till nästa månad om du önskar. Din inbetalning får dock inte understiga 100 kr. På kortfakturan ser du det minsta beloppet du kan betala in.



      Med appen Skipp låter ikano bank dig samla dina medlemskort i mobilen och alltid ha koll på aktuella erbjudanden, saldon och krediter.


      Du kan enkelt betala räkningar och fakturor med ditt Ikano VISA-kort. Tjänsten erbjuds i samarbete med Betalo och kostar 1,9% av fakturabeloppet. Du kan även delbetala dina fakturor med samma villkor som ett vanligt kreditkortsköp.

      *Månadsrabatt samt fast rabatt hos bensinstationer kan du få upp till 500 kr i månaden. Maximalt belopp för årsrabatt samt drivmedelsrabatt är 6 000 kr per år.
      Reseförsäkring med Olycksfallsförsäkring, Avbeställningsskydd, Självriskeliminering, Förseningsförsäkring och Bagageförsäkring.
      • Ingen årsavgift
      • Flexibel delbetalning med 1,21% månadsränta
      • 1% på drivmedel
      • Bra månadsrabatt i en utvald butiksbransch varje månad
      • Aviavgift vid använd kredit och/eller avbetalning av skuld
      Ikano Bank - Ikano Kort
      Årsavgift0 kr
      Maxkredit60 000 kr
      Upp till56 dagar räntefritt
      Därefter ränta14.55 %
      Välj detta kort
      Norwegian-kortet
      Reseförsäkring och avbeställningsskydd
      Att använda Norwegian-kortet är det snabbaste sättet att tjäna CashPoints i Norwegians fördelsprogram. Du får CashPoints, upp till 4 % intjäning på Lowfare-biljetter med flygbolaget Norwegian
      10 % intjäning på Flex-biljetter med flygbolaget Norwegian.

      Dessutom får du 0,5 % intjäning av cashpoints vid alla andra varuköp som kläder, möbler, elektronik och kioskvaror upp till 100 000 SEK per kalenderår.*
      (Över 100 000 SEK fortsätter intjäningen med 0,5 % vid köp i dagligvaruhandel, bensinstationer och vid köp med utländsk valuta)

      Tyvärr kan du inte har ett extrakort kopplat till samma konto.
      *Ingen intjäning av CashPoints vid köp hos andra flygbolag

      På alla köp får du 0,5% tillbaka i cashpoints. När du har sparat ihop CashPoints kan du använda dem för att köpa flygresor. Då är 1 CashPoint = 1 krona (NOK).


      Reseförsäkring och avbeställningsskydd.


      Ingen avgift för kontantuttag i Sverige eller utomlands. Alltså så länge du endast använder kreditkortet till att genomföra direktköp/varuköp och bankomatuttag samt betalar in hela din skuld till förfallodatum, så tillkommer ingen ränta eller extra avgifter.
      • Ingen avgift för kontantuttag i Sverige och utomlands
      • Ingen årsavgift
      • Bonus på alla köp (förutom andra flygbolag)
      • Bonusen (cashpoints) kan endast användas i Norwegians reseshop
      Norwegian-kortet
      Årsavgift0 kr
      Maxkredit100 000 kr
      Upp till45 dagar räntefritt
      Därefter ränta19.99 %
      Välj detta kort
      Shell Mastercard
      * Kompletterande reseförsäkring på köpet
      * Tanka fel-försäkring på köpet
      * Självriskskydd vid bilbärgning och assistans. Försäkringen ersätter din självrisk upp till 2 000 kr och gäller i 60 dagar efter varje tankning.
      * Ersättning vid förlust av bilnyckel
      0,5% bonus på allt du handlar för med kortet. Bonusen betalas ut 4 gånger per år – som direkt insättning på ditt konto.


      *Ingen bonus för betalningar via tjänsten Betalo, samt inköp av drivmedel eller inköp på konkurrerande bensinstationer i Sverige.

      Kompletterande reseförsäkring. Försäkringen träder i kraft när du betalar minst 75 % av resan med ditt kort och innehåller bl.a. avbeställningsskydd, ersättning vid bagage- och transportförsening och självriskskydd.
      15 öre rabatt per liter när du tankar på Shells bemannade stationer i Sverige
      • Nyhet! Dubbel drivmedelsrabatt i 3 månader som ny kund. Därefter 15 öre per liter.
      • 0,5% bonus på alla köp (exkl drivmedel).
      • Månadens kort erbjudande: Varje månad får man som kund ett specialerbjudande på alla stationer som man kan ta del av. Exempel två coca cola till ett rabatterat pris.
      • SEK 0 årsavgift!
      • Inga bonuspoäng för drivmedel, endast rabatt på Shellstationer
      Shell Mastercard
      Årsavgift0 kr
      Maxkredit100 000 kr
      Upp till54 dagar räntefritt
      Därefter ränta18.15 %
      Välj detta kort
      Marginalen Traveller
      Marginalen Traveller har nio attraktiva försäkringar som gör resan tryggare.
      Försäkringarna ingår när du betalar minst 75 % av resan med ditt kort eller med bonuspoäng.

      - Avbeställningsskydd
      30.000kr per person/ 90.000kr per kort

      - Bagageförsening
      Efter 4 tim 1.500kr/3.000kr
      Efter 24 tim 3.000kr/6.000kr (ytterligare)

      - Resestartsskydd
      2.000kr/ 6.000kr

      - Försening av allmänt färdmedel
      Efter 4 tim 600kr/2.500kr (schablon)
      Efter 8 tim, 1.200kr/4.000kr (ytterligare schablon)
      Efter 24 tim, 3.000kr/6.000kr (ytterligare ersättning mot kvitto för nödvändiga och skäliga merkostnader

      - Självriskeliminering hyrbil utomlands
      10.000kr/ skada

      - Självriskeliminering – Bilbärgning och assistans
      2.000kr/ skada

      - Självriskskydd
      Hem- och bilförsäkring – 10 000/skada
      Reseskydd i hemförsäkringen – 2 000/skada

      - Flygbolagskonkursförsäkring
      25 000/kort/skada

      - Missat anslutningsflyg
      Nödvändiga och skäliga merkostnader mot kvitto –
      10 000kr/person, 20 000kr/kort

      - Hole-in-one ersättning att fira för
      2 000 per hole in one
      Resebonus på allt du handlar! 14 poäng/100 kronor kan användas vid köp av resor och upplevelser.
      Kortet är inte knutet till ett specifikt flygbolag eller till vissa bonusplatser per avgång. Du bokar och löser in dina poäng genom att logga in med ditt BankID i poängportalen. Poängen kan också användas som delbetalning av till exempel en resa.


      Delbetala köp över 4.000 kr. Välj vilket belopp och vilken återbetalningstakt du vill delbetala i direkt i internet- eller mobilbanken. Du betalar en avgift beroende på belopp men ingen ränta.


      HandlaSmart kan ge dig 25% återbäring vid online köp i 2000 butiker!
      Reseförsäkringen som ingår när du betalar resan med poäng eller ditt kort gäller för dig och tre medresenärer.

      • Poäng på allt, överallt! 14 poäng per 100 kronor
      • Lös in poängen mot flyg, hotell, hyrbil och aktiviteter
      • Omfattande reseförsäkring ingår
      • Gratis årsavgift första året (värde 395 kr)
      • Poängen kan endast användas i Marginalens reseportal
      Marginalen Traveller
      Årsavgift0 kr 395 kr
      Maxkredit150 000 kr
      Upp till50 dagar räntefritt
      Därefter ränta16.90 %
      Välj detta kort