Kortio tipsar

Därför ska du hyra bil med kredikortet!

Kortio
2019-02-11

Ska du hyra bil? Ha ett kreditkort med dig, annars blir det dyrt!

När du skall hämta ut din hyrbil behöver hyrbilsfirman ta en deposition under tiden du hyr bilen. Beloppet varierar, upp till 15 000 kr är inte ovanligt. Depositionen tar de genom att blockera en summa på ditt kreditkortskonto. Ett debetkonto kopplat till ett bankkort accepteras ej eftersom det inte går att blockera en deposition på.

Depositionen finns kvar på kontot men går inte att använda medan du hyr bilen. Så fort du lämnar tillbaka bilen blir beloppet tillgängligt på kreditkortet igen.

Har du inte ett kreditkort får du istället betala en daglig avgift som reducerar självrisken. En avgift som du inte får tillbaka och som kan bli hög om du hyr bil under flertalet dagar.

Att tänka på när du hyr bil med kreditkort:

1. Har du ett kreditkort utan valutapåslag som du även vill betala med på semestern? Tänk då på att eventuellt höja kreditgränsen på kortet innan resan så att du kan fortsätta använda kortet även efter depositionen är reserverad. 2. Oftast skall personen som är chaufför också vara kortinnehavare till kortet som innehar depositionen.

3. Betalar du hyrbilen med ditt kreditkort ingår ofta extra försäkringar med självriskreduceringar och flera kort ger även rabatt på olika hyrbilsföretag. Värt att kolla upp innan resan!

Hitta rätt kort för hyrbilen på Kortio.se och i vår kategori resekort.